Blog

 1. Bakterije v ustih, glavni vzrok za vnete dlesni

  Bakterije v ustih, glavni vzrok za vnete dlesni. Glavni vzrok za vnetje in razgradnjo obzobnih tkiv so bakterije v mehkih zobnih oblogah (zobni plak).

  Ljudje se premalo zavedajo, da so rane v ustih lahko še veliko bolj nevarne kot zunanje rane na telesu. Z zanemarjanjem ustne higiene si človek nakoplje kup težav, da ne omenjamo, da lahko okužba organizma zaradi slabe higiene zob vodi celo v smrt. 

  Verjamem, da je slednje strašljivo. Raziskave so pokazale, da je parodontalna bolezen, kot posledica vnetih dlesni, lahko tudi vzrok za srčni infarkt, možgansko kap, pljučne bolezni, glavobole, prezgodnji porod in manjšo porodno težo novorojenčka ter oslabljen imunski sistem.

  Preberi več »
 2. Vpliv omega 3 maščobnih kislin na naše zdravje

  Kronično nenalezljive bolezni, med katere sodijo tudi srčno-žilne bolezni, so glavni vzrok obolevnosti in umrljivosti v razvitem svetu. V Sloveniji so bolezni srca in ožilja na prvem mestu med kroničnimi nenalezljivimi boleznimi in predstavljajo 40 % celotne umrljivosti prebivalstva. Za preprečevanje pojava omenjenih bolezni splošno priporočilo temelji predvsem na zmanjšanem vnosu maščobnih kislin. Pomembno pa je, da se zavedamo, da niso vse maščobe slabe in da znamo le te vsakodnevno vključevati v naš jedilnik.

  Ali ste vedeli, da obstajajo maščobne kisline, ki jih v primeru preprečevanja srčno-žilnih bolezni, vnetij in bolezni živčevja strokovnjaki celo priporočajo?

  Preberi več »
 3. Brezplačna dostava medicinskih pripomočkov na naročilnico ZZZS

  Ste vi ali vaši bližnji pravkar prejeli naročilnico ZZZS za medicinske pripomočke?

  V spletni Lekarni Soča jo s par kliki naročite, mi pa vam jo brezplačno dostavimo na dom.

  naročilnica

  Postopek rezervacije medicinskih pripomočkov preko spleta je izredno preprost in zahteva le tri korake.

  Preberi več »
 4. Uriage Bebe – linija za dojenčke in otroke, ki temelji na alpski termalni vodi Uriage

  Koža novorojenčka je štirikrat tanjša od kože šoloobveznega otroka. Na površini ima slabo razvit hidrolipidni film, bariera ni tako učinkovita kot pri večjih otrocih, obstaja resna nevarnost izsuševanja kože, razdraženosti in izpuščajev.

  Pri negi normalne dojenčkove kože zato dermatologi svetujejo, da uporabljamo izdelke, ki so hipoalergeni, ne vsebujejo parabenov, alkoholov, eteričnih olj, barvil, ftalatov.

  Linija Uriage BEBE se teh nasvetov drži. Osnovana je na naravni termalni vodi Uriage, ki ima edinstveno sestavo mineralov in oligoelementov in zelo pomirjujoče deluje na kožo in sluznico.

  Uriage bebe

  Preberi več »
 5. Uriage Eau Thermale - univerzalna linija, ki bo vaši koži vrnila svežino

  Termalna voda Uriage, ki izvira v osrčju francoskih Alp, ponuja koži (zahvaljujoč se visoki koncentraciji mineralnih soli, podobnih NMF (naravnim vlažilnim faktorjem)) edinstvene vlažilne prednosti, jo pomirja in krepi njen hidrolipidni film. Zaradi svojih hidratantnih lastnosti je odlična osnova za Uriagevo vlažilno linijo Eau Thermale.

  Eau Thermale, najbolj univerzalna linija blagovne znake Uriage, je namenjena hidriranju kože. Zaradi ekstremnih vremenskih pogojev, ki jih doživljamo zadnje čase, centralne kurjave, premajhnega vnosa tekočin, uporabe preagresivne in izsušujoče kozmetike, kajenja, potrebuje vlaženje kože prav vsak od nas.

  Uriage je linijo zasnoval tako, da je svoji termalni vodi dodal H20 Patch – tridemenzionalno matriko, ki je s

  Preberi več »
 6. Vichy Menotalks – z Zvezdano Mlakar in strokovnjakinjami odkrito in brez tabujev o menopavzi

  vichy_menopavza

  Vichy se ponaša s 30-letnim strokovnim znanjem o negi zrele kože. Francoska dermokozmetična znamka razume ženske vseh starosti in tipov kože, tokrat pa s predstavitvijo izobraževalne platforme MenoTalks še enkrat odločno sporoča: #brezpavze v menopavzi!

  Ljubljana, februar 2022 – Vichy že leta ženske spodbuja in jih želi opolnomočiti, da brez zadržkov spregovorijo o potrebah in težavah v menopavzi. Znamka se zaveda, kako pomembno je, da se vsaka ženska počuti udobno v svoji koži, še posebej v občutljivem obdobju menopavze. To ni vedno lahko doseči, še posebej pa, ko se ženske v zreli dobi soočijo s prvimi znaki hormonske nevihte, ki jo pogosto spremljajo neprespane noči in nihanje razpoloženja.

  Od simptomov staranja in vstopa v menopavzo je celo za polovico žensk veliko težje s partnerjem in družino odkrito spregovoriti o tem pomembnem obdobju življenja. Francoska dermokozmetičn

  Preberi več »
 7. Osnovna pravila za močan imunski sistem

  Zima je čas zimskih radosti, veselja in otroške razigranosti. To pa je na žalost tudi čas številnih prehladov in bolezni, ki pogosto nastanejo zaradi padca imunskega sistema. Da bo zima potekala brez skrbi je pomembno, da več pozornosti namenimo krepitvi našega zdravja in s tem preprečimo pojav prehladnih obolenj, ki so v tem času tako zelo pogosta.

  Kaj pa pravzaprav lahko naredimo, da bo naš imunski sistem močan? Da bo kos vsem napadalcem, ki so prisotni okoli nas, je pomembno, da zanj ustrezno skrbimo in ga temu primerno podpremo. Osnovna stvar, ki jo lahko naredimo za naše zdravje in imunski sistem je, da prevzamemo načela zdravega življenjskega sloga.

  Preberi več »
 8. Še nimate ideje za darilo?

  Želite biti izvirni in podariti kakovostna in koristna darila? Nam kar ne zmanjka idej! Poglejte naše predloge:

  Darilni paketi za nego

  Lepotna kozmetika in nakit

  Za naše najmlajše 

  Čaji in prehranski dodatki za odpornost

  Eterična olja in vzglavniki

  ...in še veliko več. Pohitite!

  Preberi več »
 9. Ali imate težave s pisanjem?

  Izvirna patentirana oblika držala za svinčnik KPL 12 pomaga pravilnejši legi prstov pri pisanju ter daje boljši nadzor nad pisalom. Daljša uporaba držala uči tudi pravilnega prijema pisala. Držalo za svinčnik se priporoča pri učenju tehnike pisanja, še posebej pa pri težavah z artritisom, karpalnem kanalu in pri splošnem pomanjkanju moči v roki.

  KPL 12 držalo za svinčnik se lahko uporablja:

  • za otroke in odrase,
  • za levičarje in desničarje,
  • za svinčnike, voščenke, barvice, čopiče,
  • za delo v šoli, doma, pri terapevtih.

  Preizkusite ga, ne bo vam žal!

  Preberi več »
 10. Akcijske cene kozmetike priznanih blagovnih znamk

  Stalne akcije: 

  • Vichy vse -15% 
  • Nuxe vse -15%
  • LRP vse -15%

  Linija zaščite pred soncem (do 31.8.2021): 

  • Uriage linija zaščite pred soncem vse -30%
  • SVR linija zaščite pred soncem vse -30%
  • Sebamed linija zaščite pred soncem vse -30%

  Posebna Eucerin akcija (do 13.9.2021): 

  Eucerin Hyaluron-Filler srebrna linija vse -30%, vključno z akcijskimi in darilnimi pakiranji

  Preberi več »
Stran