Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Blog

 1. Kako hladen zrak vpliva na astmo in kako se zaščititi v zimskih mesecih

  Ste med tistimi, ki se veselijo zimskih radosti ali tistimi, ki jim mraz predstavlja dodatne zdravstvene težave? Tokrat smo se posvetili ljudem z astmo, ki jim/vam žal ta letni čas predstavlja dodatno težavo. V tem članku bomo razložili, kako hladen zrak vpliva na astmo ter podali nekaj nasvetov za uspešno zaščito pred njim. Z upoštevanjem spodnjih nasvetov in rednim spremljanjem vašega stanja lahko zmanjšate tveganje za astmatične napade in uživate v zimskih mesecih z manj skrbi.

  astma pozimi

  Preberi več »
 2. Ali imajo otroci res zamašen nos?

  Otroci imajo pogosto vneto nosno sluznico, zato težje dihajo in posledično se jim vname srednje uho. Zdravljenje pri bakterijskih okužbah poteka z antibiotično terapijo, vendar je ob sočasnem zdravljenju zelo učinkovito tudi zdravilo rastlinskega izvora  ̶  Sinupret. Vas zanima, zakaj je ravno sirup Sinupret primerna rešitev za vašega otroka? V članku izpostavimo ključne lastnosti sirupa Sinupret, ki res ne sme manjkati v domači lekarni. Med drugim tudi pojasnimo, zakaj je evstahijeva cev pri otrocih med glavnimi krivci za vnetje srednjega ušesa in odgovorimo na vprašanje, kako pogosto (če sploh) je vnetje sinusov pri otrocih.

  vnetje ušes, prehlad, sinusi

  Preberi več »
 3. Otresimo se posledic stresa

  Vsakodnevni stres je največji krivec za kronično pomanjkanje energije in nastajanje odvečnih prostih radikalov. Tista znana bolečina v želodcu, plitko dihanje, tesnoba v prsih, panika, nesposobnost spregovoriti prave besede, strah in negotovost. Moderno življenje nam je prineslo nove izzive in tako nove oblike stresa. Kako se telo odzove na stres? Kako zmanjšati stres?

  Posledice stresa

  Preberi več »
 4. Ali posvetite ščetkanju in nitkanju zob dovolj pozornosti?

  Ščetkanje in nitkanje zob sta zelo pomembna, vendar jima ne posvetimo toliko pozornosti, kot si zaslužita. Kaj je torej razlog, da včasih ne usvojimo najboljših navad v oralni higieni? Pomanjkanje časa? Nepravilna ocena časa ščetkanja in nitkanja? Napačna tehnika? Pogosto kar vse našteto. Poglejmo nekaj dejstev.

  Preberi več »
 5. Strokovna oskrba ran doma z izdelki Hartmann

  Predstavljamo vam nabor izdelkov iz nove linije za nego ran doma znamke Hartmann, ki jih vsak potrebuje v svojem domačem kompletu za prvo pomoč. Izdelki za strokovno oskrbo ran Hartmann vsebujejo rešitve za oskrbo manjših ureznin, kot tudi za oskrbe večjih oz. pooperativnih ran. Izdelki so priročni in enostavni za uporabo. 

  Preberi več »
 6. UV-žarki, fotostaranje in zaščita kože pred soncem

  Prihajajo poletni meseci in čas ko je zaščita pred soncem še posebej pomembna. Z ustrezno zaščito pred UV-žarki namreč preprečujemo poškodbe kože kot so sočne opekline, prezgodnje staranje in kožnega raka. Najpomembnejši korak pri zaščiti kože pred škodljivimi učinki UV-žarkov je uporaba kreme za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem. Izbira ustrezne kreme za sončenje pa nam lahko včasih, zaradi velikega nabora izdelkov na tržišču, predstavlja izziv. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali izbrati kremo za sončenje.

  varno sončenje

  Preberi več »
 7. Trije nasveti za varno zaščito pred soncem

  Sonce ima številne blagodejne učinke za zdravje in dobro počutje, a prekomerna izpostavljenost UV-žarkom lahko škodi očem in koži. Prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom je vzrok za opekline, hitrejše staranje kože, slabšanje simptomov siceršnjih kožnih stanj, dehidracijo, poškodbo oči in resnejša obolenja, kot je kožni rak. Kako poskrbeti za ustrezno zaščito, da bo na soncu varno uživala vsa družina, tudi najmlajši člani? Z odgovornim ravnanjem lahko varno uživamo na soncu, pri čemer moramo slediti naslednjim trem preprostim nasvetom.

  Bambo nature sunscreen

  Preberi več »
 8. Neutrogena Retinol Boost

  Nova linija kozmetike Neutorgena Retinol Boost ima edinstveno formulo s čistim retinolom za 5x večja učinkovitost proti staranju kože.1 Učinkovina Retinol Boost pomaga v boju proti mnogim znakom staranja, za vidno mlajšo kožo zdravega videza.

   

  Preberi več »
 9. NAROČITE SE NA E-NOVICE!

  Bi bili radi obveščeni o naših novostih, akcijah in ugodnostih? Prijavite se na naše e-novice!

  Za vas pripravljamo le najbolj ekskluzivne vsebine, ki bodo gotovo vedno dobrodošle v vašem e-poštnem nabiralniku. 

  prijava na novice

  Preberi več »
 10. Odkrijte katera vlažilna sredstva so najboljša za vaš tip kože

  Iskati in najti najboljšo vlažilno kremo za obraz za naš tip kože nas postavlja pred različna vprašanja. Ali potrebujem samo eno samo ali več različnih vrst? Naj izberem vlažilno kremo z zaščito pred soncem za vsakodnevno uporabo ali naj poleg dnevne kreme nanesem še z zaščitnim faktorjem? In pri kateri starosti naj začnem uporabljati nočno kremo? Kako izbrati najboljšo vlažilno kremo?

  Neutrogena_kozmetika

  Preberi več »
Stran