Koža novorojenčka je štirikrat tanjša od kože šoloobveznega otroka. Na površini ima slabo razvit hidrolipidni film, bariera ni tako učinkovita kot pri večjih otrocih, obstaja resna nevarnost izsuševanja kože, razdraženosti in izpuščajev.

Pri negi normalne dojenčkove kože zato dermatologi svetujejo, da uporabljamo izdelke, ki so hipoalergeni, ne vsebujejo parabenov, alkoholov, eteričnih olj, barvil, ftalatov.

Linija Uriage BEBE se teh nasvetov drži. Osnovana je na naravni termalni vodi Uriage, ki ima edinstveno sestavo mineralov in oligoelementov in zelo pomirjujoče deluje na kožo in sluznico.

Uriage bebe

Serum za čiščenje otroškega noska in oči

Izdelek iz linije, ki ga svetujemo od prvega dne, je Uriage BEBE Prvi naravni serum, ki vsebuje 100% naravno izotonično termalno vodo, uporabljamo pa ga pri vnetnih stanjih nosne sluznice, kot so prehladi in alergije, ter pri čiščenju oči in noskov dojenčkov in otrok. Pomirja in vlaži. 

Umivanje dojenčka

Ko dojenčku odpade popkovna koža, ga lahko začnemo kopati s sindetom Uriage BEBE Creme Lavante, ki bo kožo umil in ublažil učinek klora.

Uriage kreme lavante za kopanje

Nega dojenčka po umivanju

Po umivanju nanesemo Uriage BEBE Prvo vlažilno mleko za telo in obraz.

Nega pleničnega področja

Na plenični predel namažemo zaščitno kremo Uriage BEBE 1er Change. Krema 1ere Change je namenjena negi in zaščiti kože anogenitalnega predela ter preprečevanju pleničnega izpuščaja. Prav tako pomirja obstoječa draženja, obnavlja kožo in uravnava naravni mikrobiom.

Uriageva otroška linija vsebuje še kar nekaj za starše zelo uporabnih izdelkov, kot so Prvi šampon, Prva voda za čiščenje, Prvo mleko proti temenicam, Xemose prve izdelke za nego zelo suhe kože itd.  

Vsi izdelki so na voljo tu.