Sonce ima številne blagodejne učinke za zdravje in dobro počutje, a prekomerna izpostavljenost UV-žarkom lahko škodi očem in koži. Prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom je vzrok za opekline, hitrejše staranje kože, slabšanje simptomov siceršnjih kožnih stanj, dehidracijo, poškodbo oči in resnejša obolenja, kot je kožni rak.

Kako poskrbeti za ustrezno zaščito, da bo na soncu varno uživala vsa družina, tudi najmlajši člani?

Z odgovornim ravnanjem lahko varno uživamo na soncu, pri čemer moramo slediti naslednjim trem preprostim nasvetom:

1. Ne izpostavljajte se soncu, ko je to najmočnejše, in sicer med 11. in 16. uro. Če je le možno, se takrat umaknite v senco, otrok, mlajših od šest mesecev, ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Če se temu ne morete izogniti, lahko izpostavljeno kožo obraza in rokic namažete s kremo z ZF 50.

2. Poskrbite za mehansko zaščito kože in oči z ohlapnimi bombažnimi oblačili, kakovostnimi sončnimi očali z UV-zaščito ter pokrivali s širokimi krajci.

3. Izpostavljeno kožo zaščitite s kakovostno kremo za sončenje, z UVA- in UVB-zaščito.

Zaščita kože za celo družino

Vsekakor so kreme za zaščito pred soncem nujno potrebne in dobra zaščita. Toda v poplavi ponudbe je kdaj izbira ustrezne kreme za sončenje lahko pravi izziv, sploh če iščemo kremo za vso družino, tudi za najmlajše člane.

Ali ste vedeli?

  • Kremo za sončenje za optimalno delovanje nanesemo na kožo vsaj 20 minut, preden gremo na sonce.
  • Glede količine kreme ob enem nanosu velja preprosto pravilo »1 dlan 1 telo«, kar pomeni, da za zaščito celega telesa nanesemo za eno celo dlan kreme. To velja tako za otroke kot odrasle.
  • Kremo nanesemo najmanj vsaki dve uri, po kopanju ali če smo se spotili, pa še pogosteje, saj se tudi pri vodoodporni kremi zaščita po 40 minutah v vodi zmanjša za približno 50 %.
  • Površini, kot sta voda in sneg, lahko odbijata sončne žarke in jih še okrepita. Sneg lahko odbije tudi do 90 % UV-sevanja.

Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri sončne kreme?

Pri izbiri kreme za zaščito pred soncem za najmlajše in ostale člane družine bodite pozorni na to, da:

  • Ima zaščitni faktor (ZF) 30 ali več.
  • Ščiti tako pred UVA- kot UVB-žarki.
  • Je hipolergena, torej brez barvil, dišav in drugih dražečih sestavin in tako primerna tudi za občutljivo otroško kožo.
  • Je vodoodporna, saj navadno otroci (in odrasli) uživajo v kopanju.

Sončna krema

Bambo Nature – koži prijazna zaščita pred soncem za vso družino

Bambo Nature krema za zaščito pred soncem je na voljo z ZF 30 (200 ml ali 500 ml) in ZF 50 (100 ml). Sončne kreme Bambo Nature, izdelane na Danskem, so zaradi skrbno izbranih sestavin primerne že za dojenčke.

Absorbirajo 96 %  (ZF 30) oz. 98 % (ZF 50) UV-žarkov in ščitijo tako pred UVA- kot UVB-žarki. So brez barvil in dišav ter dermatološko testirane. Vsebujejo kemične oziroma organske filtre ter so vodoodporne.

Ponašajo se s številnimi certifikati, kot so priporočilo združenja za astmo in alergije Asthma Allergy Nordic, znak veganskega združenja Vegan Society in okoljska znaka Nordic Swan Ecolabel ter EcoSun Pass oz. Reef Safe, kar pomeni, da nimajo negativnega vpliva na organizme v morju.

Bambu nature sončna krema

Toplejši dnevi so že tu. Ste pripravljeni? Poskrbite za zaščito cele družine s koži prijaznimi sončnimi kremami Bambo Nature. Naj se brezskrbno uživanje na soncu začne!