Iskati in najti najboljšo vlažilno kremo za obraz za naš tip kože nas postavlja pred različna vprašanja. Ali potrebujem samo eno samo ali več različnih vrst? Naj izberem vlažilno kremo z zaščito pred soncem za vsakodnevno uporabo ali naj poleg dnevne kreme nanesem še z zaščitnim faktorjem? In pri kateri starosti naj začnem uporabljati nočno kremo?

Strokovnjaki vedo, da je negovana in navlažena koža ključnega pomena za ohranjanje zdravja kože (in zmanjševanje znakov staranja), zato so predvideli ta vprašanja in potrebe ter oblikovali možne rešitve, ki ustrezajo vaši rutini nege kože in posebnim potrebam vašega tipa kože.

Kako izbrati najboljšo vlažilno kremo za vaš tip kože?

Strokovnjaki za vlaženje pri Neutrogeni® poudarjajo, da je, kot prvi korak, treba najprej oceniti svoj tip kože in njene potrebe: vedeti morate, ali je vaša koža suha, občutljiva, normalna, mešana, nagnjena k aknam ali zrela.

Običajne vlažilne kreme so lahko mastne in ostanejo na površini kože, jo ščitijo pred izgubo vlage in ji dajejo gladek občutek. Čeprav pomagajo ohranjati vlago in ščitijo kožo pred vremenskimi vplivi, obstajajo sodobnejša vlažilna sredstva, ki prodrejo v kožo, jo globinsko navlažijo od znotraj ter jo ohranjajo elastično in sijočo dlje časa.

Linija Neutrogena® Hydro Boost je bila zasnovana tako, da zagotavlja univerzalno vlaženje za različne tipe kože. Poiščite najboljšo vlažilno kremo za svojo kožo!

Hydro Boost Gel krema brez dišav je zaradi svojih hranljivih značilnosti idealna za suho in občutljivo kožo, saj jo intenzivno neguje.

Hydro Boost vodni gel za mešano kožo ali kožo nagnjeno k aknam globinsko vlaži kožo, ne da bi pustil sledi. Vlažilno kremo za splošno uporabo, kot je Hydro Boost, lahko uporabljate podnevi in ponoči, kadar uporabite vlažilno kremo zjutraj, pred začetkom dneva, vedno nanesite tudi zaščito pred soncem s faktorjem SPF 15 ali višjim.

Vlažilno nego obraza lahko, za še boljši učinek, dopolnite z ostalimi izdelki iz linije Hydro Boost, ki jo dopolnjujejo tudi vlažilni izdelki za nego rok in telesa.

Ne glede na to, katero vlažilno kremo izberete, morate upoštevati dvoje: dnevne vlažilne kreme in sredstva za zaščito pred soncem ščitijo kožo pred vremenskimi vplivi, nočne pa ji pomagajo okrevati po dehidraciji in poškodbah, ki jih neizogibno utrpi v vsakdanjem življenju.

Hydrogene_Hydro_Boost

Glicerin za kožo: zakaj je glicerin vaša nova obramba pred suho kožo?

Če ste v zadnjem času preučevali sestavine nekaterih izdelkov za kožo, ste verjetno naleteli na eno pogosto sestavino: glicerin.

Čeprav poznate izdelke, v katerih je prisoten, se verjetno sprašujete, kakšne koristi ima glicerin v primeru suhe in razdražene kože. Odpravite svoje dvome. Pojasnili vam bomo vse, kar morate vedeti o tej čudoviti sestavini in o tem, kako ohranja vašo kožo sijočo.

Kaj je glicerin?

Glicerin ima neverjetne vlažilne lastnosti, ki so tako dobre, da ga lahko smatramo za »vodni magnet«. Glicerin spada v vrsto vlažilcev, znanih kot humektanti, ki so cenjeni zaradi svoje sposobnosti, da privlačijo in zadržujejo vlago. Ko glicerin vključite v svojo vsakodnevno nego kože, ta vpije vlago iz okolja, bodisi iz globljih delov kože bodisi zraka, s ciljem ustvarjanja bolj gladkega in uravnoteženega občutka v epidermisu (zunanje plasti kože).

Glicerin za suho kožo

Zaradi teh vlažilnih lastnosti je glicerin priljubljena sestavina izdelkov za nego kože, ki je dodan za dodatno vlaženje. Zato lahko glicerin najdete tako v izdelkih za čiščenje obraza kot tudi v izdelkih za nego las ali kremah za britje. Ker glicerin nima niti barve niti vonja, ga verjetno ne boste zaznali, opazili pa boste njegovo učinkovitost.

Učinkovitost glicerina za kožo

To pomeni, da v primeru suhe, luščeče se ali srbeče kože, glicerin zagotovi potrebno vlaženje. Za to poskrbi ne glede na to, ali gre za suh zimski zrak ali poletno vlažno vreme. Prednosti glicerina se tu ne končajo. Glicerin lahko tudi pomaga koži, da si hitreje opomore.

Neutorgena_suha_koza

Kako pogosto lahko uporabljate kozmetiko ki vsebujejo glicerin?

Eden najpomembnejših razlogov za vključitev glicerina v vsakodnevno nego kože je ta, da deluje zelo blago. Za razliko od drugih priljubljenih dermatoloških sestavin vsakodnevna uporaba glicerina ne draži kože, pravzaprav vlažilne lastnosti glicerina zmanjšujejo draženje, ki ga lahko povzročijo nekateri drugi izdelki, ki jih nanesete na kožo.

Več kot uporabljate izdelke z glicerinom, boljše rezultate boste dosegli. Za doseganje največje učinkovitosti sestavin na obrazu ali telesu morate izdelke nanašati, ko je koža še vlažna. Najboljše je, če jih nanesete takoj po umivanju ali prhanju, saj lahko vroča voda kožo izsuši, zato je za vzdrževanje ravnovesja kože potreben le dodaten odmerek vlaženja.

 

Neutrogena