Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Opornica za pogačico Genutrain P3

Opornica za pogačico Genutrain P3

Aktivna opornica kolenskega sklepa za izboljšanje položaja pogačice. Več ...

od 111,00 €
Na voljo samo še %1
SKU
g411558

GenuTrain® P3 blaži bolečine, ki nastanejo kot posledica nepravilnega položaja pogačice, bolečine v notranjem delu kolena in bolečine povezane s patelarnim tendonitisem ali skakalčevim kolenom. Aktivna opornica z dvema integriranima masažnima blazinicama in prilagodljivim trakom za korekcijo pozicije, drži pogačico v naravni sredinski poziciji in aktivira mišice. S tem je proces zdravljenja hitrejši.

  •  pogačica v varnem položaju
  •  blaženje bolečine
  •  stabilizacija kolenskega sklepa

P3 je kratica za ˝permanent patella protection˝ ali po slovensko trajna zaščita pogačice – saj P3 ščiti pogačico v vseh trenutkih gibanja. Pogačica je varno pozicionirana s pomočjo oblikovanega vstavka, ki je na spodnji in zgornji strani podaljšan in ima na notranji spodnji strani dve frikcijski točki, ki pritiskata na maščobna telesa. Prilagodljiv trak za korekcijo ščiti pogačico pred uhajanjem vstran. Trak je možno zategniti pod različnimi koti, odvisno od potreb in želja. Na zgornji, zunanji strani opornice leži druga masažna blazinica, ki pritiska na vezi povezane s pogačico. S tem se ublažijo bolečine pogačice in se nudi oporo pri njenem naravnem gibanju. Kompresijsko tkanje opornice in obe blazinici nudijo protibolečinsko masažo med gibanjem, kar pripomore k zmanjševanju oteklin in večji aktivnosti mišic ter s tem k večji stabilnosti sklepa.

INDIKACIJE

  • femoro patelarni bolečinski sindrom (hondropatija, hondromalacija)
  • patelarni tendonitis (skakalčevo koleno)
  • lateralizacija pogačice (tendenca k umiku iz naravnega položaja)
  • visok patelarni nivo
  • občutek nestabilnosti
  • bolečina v prednjem delu kolena
  • olajšanje po operativnem posegu

GenuTrain® P3 je idealen za uporabo med športom, saj večina športnikov trpi za bolečinami v kolenu, še posebej v patelarnem predelu, kot rezultat zvinov ali velikih obremenitev. Aktivna opornica skrajša obdobje regeneracije, nudi zaščito pred preobremenitvami in ponovnimi poškodbami ter s tem pripomore k hitrejši vrnitvi na trening. Zahvaljujoč elastičnemu tkanju se opornica popolnoma prilagodi obliki kolena in ne omejuje mobilnosti. Material diha, tkanje pa je na robovih manj kompresijsko, tako da je opornica prijetna za uporabo.

Velikost (obseg stegna) (obseg goleni): 1, 2, 3, 4, 5, 6

Priporočamo, da se pred nakupom posvetujete z diplomiranim inženirjem ortotike in protetike v naši lekarni. Inženir vam pomaga izbrati primeren pripomoček in vam posreduje natančna navodila o uporabi ter svetuje obravnavo v okviru rehabilitacijskega tima.

Lastnosti
ProizvajalecBauerfeind AG, Triebeser Str. 16, 07937 Zeulenroda-Triebes, Nemčija
Blagovna znamkaBauerfeind
Mesto uporabekoleno, pogačica
Vrstaopornica
Oddaj svojo oceno artikla
Opornica za pogačico Genutrain P3
Tvoja ocena