Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Nolpaza control, gastrorezistentne tablete

Zdravila Prebavne težave Želodčna kislina Nolpaza control, gastrorezistentne tablete

Zdravilo Nolpaza control vsebuje zdravilno učinkovino pantoprazol, ki zavira "črpalko", ki proizvaja  želodčno kislino. S tem zmanjša količino kisline v vašem želodcu. Zdravilo Nolpaza control se uporablja za kratkotrajno zdravljenje znakov refluksa (zgaga, regurgitacija kisline) pri odraslih.

Več ...

10,03 €
Zaloga:   Na zalogi

Zdravilo Nolpaza control vsebuje zdravilno učinkovino pantoprazol, ki zavira "črpalko", ki proizvaja  želodčno kislino. S tem zmanjša količino kisline v vašem želodcu.
Zdravilo Nolpaza control se uporablja za kratkotrajno zdravljenje znakov refluksa (na primer zgaga, regurgitacija kisline) pri odraslih. Refluks je vračanje kisline iz želodca v požiralnik (del prebavne cevi med žrelom in želodcem), ki se zaradi tega lahko vname in postane boleč. To vam lahko povzroči bolezenske znake, kot je boleč žgoči občutek v prsih, ki se dviga proti žrelu (zgaga) in okus po kislem v ustih (regurgitacija kisline).
Že po 1 dnevu zdravljenja z zdravilom Nolpaza control utegnete opaziti zmanjšanje simptomov  kislega refluksa in zgage, vendar to zdravilo ni namenjeno takojšnjemu olajšanju. Mogoče bo za  olajšanje znakov treba jemati tablete 2-3 dni zaporedoma.
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 2 tednih, se posvetujte z zdravnikom.

Ne jemljite zdravila Nolpaza control:

 • če ste alergični na pantoprazol ali katero koli sestavino tega zdravila,
 • če jemljete zaviralce proteaze HIV, kot sta atazanavir, nelfinavir (za zdravljenje okužbe z  virusom HIV).

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Ne vzemite zdravila Nolpaza control, če ste noseči, mislite, da bi bili lahko noseči, ali če dojite.

Navodila za uporabo:
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
To zdravilo morate jemati najmanj 2-3 dni zaporedoma. Zdravilo Nolpaza control prenehajte jemati,  ko ste popolnoma brez simptomov bolezni. Zmanjšanje znakov kislega refluksa in zgage utegnete opaziti že po 1 dnevu zdravljenja z zdravilom Nolpaza control, vendar to zdravilo ni namenjeno takojšnjemu olajšanju.
Če se znaki bolezni ne zmanjšajo po 2 tednih neprekinjenega jemanja tega zdravila, se posvetujte s svojim zdravnikom.
Ne jemljite tablet Nolpaza control več kot 4 tedne brez posveta pri zdravniku.
Vzemite tableto pred obrokom, vsak dan ob istem času. Tableto morate pogoltniti celo z nekaj vode.
Ne žvečite ali lomite tablete.

Odmerjanje: Priporočeni odmerek je 1 tableta (20 mg pantoprazola) na dan. Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.

Opozorila: Pred začetkom jemanja zdravila Nolpaza control se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom če:

 • ste se zaradi zgage ali prebavnih motenj neprekinjeno zdravili 4 tedne ali več,
 • ste starejši od 55 let in zaradi prebavnih motenj dnevno jemljete zdravila brez recepta,
 • ste starejši od 55 let in imate nove simptome ali pa so se ti nedavno spremenili,
 • ste že imeli razjedo želodca ali operacijo želodca,
 •  ste imeli težave z jetri ali zlatenico (porumenitev kože ali oči),
 •  redno obiskujete vašega zdravnika zaradi resnih težav ali stanj,
 • greste na endoskopijo ali dihalni test s sečnino,
 • ste že kdaj imeli kožno reakcijo po zdravljenju z zdravilom, podobnim zdravilu Nolpaza control, ki zmanjšuje izločanje želodčne kisline,
 •  ste naročeni na specifično preiskavo krvi (kromogranin A),
 •  če jemljete zaviralce proteaze HIV, kot sta atazanavir; nelfinavir (za zdravljenje okužbe s HIV) sočasno s pantoprazolom, prosite zdravnika za poseben nasvet.

Ne jemljite tega zdravila dlje kot 4 tedne brez posveta z zdravnikom. Če vaši simptomi refluksa (zgaga ali refluks kisline) trajajo dlje kot 2 tedna, se posvetujte s svojim zdravnikom, ki bo presodil, ali je treba to zdravilo dolgotrajno jemati.

Vsebnost:

 • Učinkovina je pantoprazol. Ena gastrorezistentna tableta vsebuje 20 mg pantoprazola v obliki natrijevega pantoprazolata seskvihidrata. - Druge sestavine zdravila so manitol (E421).
 • Druge sestavine zdravila so manitol (E421), krospovidon (E1202), natrijev karbonat, sorbitol  (E420) in kalcijev stearat (E572) v jedru tablete ter hipromeloza (E464), povidon (E1201),  titanov dioksid (E171), rumeni železov oksid (E172), propilenglikol (E1520), 30 odstotna  disperzija kopolimera 1 : 1 metakrilne kisline in etiletakrilata, natrijev lavrilsulfat, polisorbat 80, makrogol 6000 in smukec (E553b) v filmski oblogi.

Pakiranje: 7 ali 14 gastrorezistentnimi tabletami (v pretisnih omotih po 7 tablet).

Izdelek je zdravilo. Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecKrka, tovarna zdravil, d. d., Šmarješka cesta 6, 8000 Novo mesto
Blagovna znamkaNolpaza
Namenzgaga, želodčna kislina
Oblikatablete
Oddaj svojo oceno artikla
Nolpaza control, gastrorezistentne tablete
Tvoja ocena