Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Degasin, kapsule

Degasin, kapsule

Degasin je medicinski pripomoček, ki izboljša črevesno in trebušno udobje pri odraslih ljudeh, ki jih prizadenejo prebavne težave povezane z nastajanjem plinov: napihnjenost, napenjanje in napetost v trebuhu. Medicinski pripomoček je namenjen za uporabo pri odraslih. Lahko se uporablja tudi pri pripravi pred diagnostičnimi preiskavami v predelu trebuha. Več ...

9,52 €
Zaloga:   Na zalogi

Degasin je medicinski pripomoček, ki izboljša črevesno in trebušno udobje pri odraslih ljudeh, ki jih prizadenejo prebavne težave povezane z nastajanjem plinov: napihnjenost, napenjanje in napetost v trebuhu. Medicinski pripomoček je namenjen za uporabo pri odraslih. Lahko se uporablja tudi pri pripravi pred diagnostičnimi preiskavami v predelu trebuha (endoskopija, radiogra- fija, slikanje z ultrazvokom).

Degasin je zasnovan na simetikonu. Izboljša udobje v črevesju in trebuhu s preprečevanjem ali zmanjšanjem neugodja, povezanega z nastajanjem plinov. Simetikon znanstveno dokazano deluje tako, da zmanjša površinsko napetost zračnih mehurčkov, ki so prisotni v prebavilih. Povzroči njihovo združevanje, kar pomaga zmanjšati pline in napetost plinov s pomočjo porazdelitve. Simetikon se v telesu ne absorbira in ne presnavlja; izloči se nespremenjen z blatom. Mehka kapsula se hitro razgradi, nato jo organizem izloči. Uporablja se le kot prenašalec za dostavo simetikona.

Ne uporabljajte mehkih kapsul Degasin: če ste preobčutljivi na simetikon ali katero koli drugo sestavino, v primeru znane ali domnevne perforacije ali obstrukcije v prebavnem traktu ter pri otrocih.

Navodila za uporabo:

Izboljšanje pri težavah s prebavili: 1 mehka kapsula na  dan po vsakem glavnem obroku z velikim kozarcem vode. Mehke kapsule se jemlje peroralno. Najdaljše trajanje zdravljenja je 30 zaporednih dni.

Priprava pri diagnostičnih preiskavah: upoštevajte priporočila vašega zdravnika.

Opozorila:  Samo za odrasle. Hranite izven dosega otrok. Sočasna uporaba levotiroksina in simetikona lahko vodi v zmanjšano učinkovitost levotiroksina in posledično zmanjšano delovanje ščitnice. Ta medicinski pripomoček lahko uporabljajo ljudje s sladkorno boleznijo, saj ne vsebuje sladkorja. Ker se simetikon izloči nespremenjen s prebavo, lahko  izdelek uporabljajo nosečnice in ženske, ki dojijo. Če ste noseči ali dojite, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete ta izdelek. Varnost uporabe simetikona med nosečnostjo ni bila ocenjena.

Sestavine: simetikon 280 mg, ovojnica mehke kapsule: goveja želatina, glicerol, prečiščena voda, titanov dioksid (E171), sončno rumeno FCF (E110), azorubin (E122).

Pakiranje: 16 kapsul

Lastnosti
ProizvajalecSTADA Arzneimittel AG, Stadastraße 2-18, 61118 Bad Vilbel, Nemčija
Blagovna znamkaStada
Namenprebava
Oblikakapsule
Oddaj svojo oceno artikla
Degasin, kapsule
Tvoja ocena