Linex Forte, kapsule

Zdravila Prebavne težave Driska Linex Forte, kapsule

Linex forte kapsule so namenjeni za preventivo in zdravljenje pri driskah, napenjanju in drugih prebavnih motnjah pri porušenem ravnovesju črevesne mikroflore. Zdravilo je probiotični izdelek z najpomembnejšimi mikroorganizmi in bakterijami. Več ...

od 13,27 €
SKU
g300772

Linex Forte je zdravilo za različne virusne in bakterijske okužbe prebavil z več kot 2 milijardama bakterij. Zdravilo je v obliki trdih celuloznih kapsul z belim telesom in rumeno kapico. V kapsulah je sivkasto rjav prašek z rumenimi pikami. Linex Forte vsebuje dve vrsti naravnih mlečnokislinskih bakterij Lactobacillus acidophilus LA-5 in Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12. Obe bakteriji zelo dobro pomagata pri ohranjanju ravnovesja in delovanju mikroorganizmov v črevesju. Naravna prisotnost mikroorganizmov v tankem in debelem črevesu je pomembna za vzdrževanje kislinsko-bazičnega ravnovesja pri normalnem delovanju prebavnih encimov, imunskega sistema in gibanja črevesja (peristaltike). Vloga mikroorganizmov je tudi preprečevanje prekomernega razmnoževanja škodljivih mikrobov.

Linex Forte je izdelan iz kvalitetnih in klinično preizkušenih liofiliziranih bakterij, ki so osušene pri nizki temperaturi, ki omogoča shranjevanje zdravila pri sobni temperaturi brez posledic za obliko in aktivnost bakterij. Linex Forte je brez alergenov in glutena in je primeren tudi za bolnike z različnimi alergijami in dietami. Linex vsebuje sladkorje glukozo, fruktozo, saharozo in ostanke laktoze.

Težave z drisko, napenjanje in druge prebavne motnje so pogoste neprijetnosti, ki prizadenejo tako odrasle kot tudi najmlajše člane družine. Zelo primerna je uporaba pri preventivi in podpornem zdravljenju pri prebavnih motnjah zaradi porušenega ravnovesja črevesne mikroflore. Vzroki za težave so povezane z virusnimi in bakterijskimi okužbami prebavil (okužbe z rotavirusi, potovalne driske), zdravljenju s protimikrobnimi zdravili (antibiotiki in druga sintetična antimikrobna zdravila) in obsevanju trebušnih in medeničnih organov.

Jemanje probiotikov Linex Forte bo učinkovito zmanjšalo pogostnost in jakost blagih do zmernih prebavnih motenj (driske) pri porušenju normalne mikrobiote v črevesju in vzdrževanju normalnega gibanja črevesja. Delovanje dobrih probiotikov je odvisno od zadostnega števila živih probiotičnih bakterij pri črevesni mikrobioti in imajo blagodejen učinek na zdravje človeka. Probiotiki pomagajo pri vzdrževanju in normalnem delovanju zdravega črevesja. Dodajanje bakterij k jogurtom nima tako močnega vpliva na črevesno mikrobioto zaradi okoliščin proizvodnje in pogojev shranjevanja takšnih izdelkov . Pomembnost probiotikov je povezana z vrsto in število probiotičnih bakterij. Kakovost probiotičnega zdravila je povezana z zadostno količino probiotičnih bakterij enega seva v 1 milijardi in ne sme vsebovati več kot 3 različne probiotične bakterije. Med probiotinimi sevi mora obstajati kompatibilnost in prostornost za naselitev in koristno delovanje v črevesju gostitelja. Hrana v prebavnem traktu in okoli 10 trilijonov različnih vrst mikrobov ne dopuščata veliko prostora za naselitev probiotičnih bakterij. Prevelika količina probiotičinih bakterij se izloči iz telesa skoz blato, preden bi začele učinkovati. Izdelki s preveč probiotičnimi sevi ne koristijo človeku in nezmožnost delovanja bakterij v človeškem organizmu.    

Uporaba zdravila Linex Forte:

 • Linex Forte je zdravilo za peroralno uporabo skozi usta.
 • Priporočeno je jemanje kapsul med jedjo zaradi hkratnega največjega delovanja učinkovitosti zdravila
 • V primeru sočasnega jemanja antibiotikov je potrebno Linex Forte vzeti po pretečenih 3 urah od zaužitja antibiotika.
 • Zdravila Linex Forte se ne sme zaužiti z alkoholnimi pijačami ali vročimi napitki.
 • Zdravilo Linex Forte lahko vsebuje ostanke mlečnih beljakovin,  ki lahko povzročajo alergijske (preobčutljivostne) reakcije.
 • V kolikor ima oseba težave s požiranjem kapsule, se lahko kapsulo odpre in se strese prašek na žlico. Pomembno je, da se prašku doda toliko tekočine, da se ga lahko pogoltne.

Odmera in trajanje zdravljenja:

 • Pri otrocih, starih od 1 do 2 let je potrebno jemati 1 kapsulo 1-krat na dan
 • Pri otrocih, starih od 2 do 12 let je dnevni odmere 1 kapsula 1- do 2-krat na dan, zjutraj in zvečer in je odvisno od vsakega primera posebej.
 • Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let lahko vzamejo 1 kapsulo od 1- do 3-krat na dan (zjutraj, opoldne in zvečer, odvisno od jakosti težav)
 • Jemanje Linex Forte lahko traja do izboljšanja simptomov.
 • V primeru, da je driska po dneh jemanja še vedno prisotna, je potrebno obiskati zdravnika.
 • Zdravljenje driske pomeni, da je potrebno nujno nadomeščati izgubljeno tekočino in soli.
 • Driske pri otrocih, mlajših od 6 let so razlog za obisk zdravnika in jih je potrebno zdraviti pod nadzorom.
 • Za dojenčke v starosti do 1 leta Linex Forte ni priporočljiv in je na voljo oblika zdravila Linex Linbi.
 • Nosečnice in doječe ženske se naj pred jemanjem zdravila posvetujejo z zdravnikom

Pomembno je, da ste previdni pred začetkom jemanja Linex Forte, če imate naslednje  simptome:

 • težavah, ki se kažejo v blatu kri ali sluz,
 • težavah pri driski (več kot dva dni trajajoča, huda driska z izsušitvijo in izgubo telesne mase, spremljanje driske z močnimi bolečinami,
 • druge kronične bolezni (sladkorna bolezen, bolezni srca in ožilja)
 • zmanjšana imunska odpornost (okužba s HIV)

Pakiranje: 14 ali 28 kapsul

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
Blagovna znamkaLinex
Namendriska, napenjanje
Oblikakapsule
Oddaj svojo oceno artikla
Linex Forte, kapsule
Tvoja ocena