Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Trak za zapestje Texenergy

Trak za zapestje Texenergy

Pripomoček pri zdravljenju zvinov ter vnetja kit in sklepov. Več ...

19,99 €
  • univerzalna velikost
  • sestava: bombaž 60%, najlon 5%, elastan 6%, baker 6%, cink 6%, silicij 17%
  • klinično testirano
  • univerzalna velikost

KAJ JE ELEKTROMAGNETNA TERAPIJA?
Elektromagnetna terapija je zelo stara veja v znanosti, ki predvideva zdravljenje bolezni s pomočjo aplikacije kovine na del, ki ga je potrebno zdraviti.

MAGNETNO POLJE PRI ŽIVIH BITJIH
Vsa živa bitja obkroža magnetno polje, ki izvira v železnem jedru Zemlje. Zaradi tega ima vsako živo bitje svoje magnetno polje.

MAGNETNO POLJE IN ZDRAVJE
Ta magnetna polja sestavljajo šibke magnetne sile, ki prispevajo k rednemu delovanju celic in telesni zgradbi tako, da vplivajo na splošno dobro počutje in zdravje vseh delov telesa.

ELEKTROMAGNETNA TERAPIJA Z MEDICINSKEGA IN ZNANSTVENEGA VIDIKA
➨S tradicionalno medicino si delita znanstvena dognanja in principe zdravljenja.
➨Terapija zagotavlja možnost zdravljenja v posebnih pogojih, z uporabo kovine v obliki medicinskih pripomočkov, razvitih s pomočjo zelo napredne tehnologije.

TKANINA ZA ELEKTROMAGNETNO TERAPIJO
Raziskave kovinskih terapevtskih lastnosti bakra, cinka in silicija so pripomogle k temu, da tkanina Texenergy® razvija koristno energijo s sproščanjem pravšnjega odmerka mineralov, ki jih organizem potrebuje.

ELEKTROMAGNETNA TERAPIJA ZA KOŽO

➨Ko na kožo pritrdimo pozitivno nabito kovino (baker) in negativno nabito kovino (cink), začne potekati neznatno šibek tok, ki spremeni telo v nekakšno Voltovo baterijo. To se pokaže z več učinki, kot so:
►prenehanje bolečin,
►stimulacija delovanja,
►izboljšanje cirkulacije.

LASTNOSTI TKANINE
➨Izdelana je iz bakrenih, cinkovih in silicijevih niti z različnimi deleži, učinki so eksperimentalno dokazani.
➨Antialergijska, opravljeni so testi draženja kože.
➨Zelo mehka, lahko se nosi udobno pod oblačili.
➨Deluje kot regulator toplote in telo pozimi greje (37ºC) ter ga poleti hladi (do 8 ºC).

KAKO UČINKUJE TKANINA?
➨Pomaga pri različnih vrstah bolečin (npr. bolečine v sklepih).
➨Pri zdravljenju lokalnih oteklin, vnetnih artritisov in pri okrevanju po poškodbi sklepov.
➨Pomaga venozni cirkulaciji s pomočjo mikro masaže, s proti bakterijskimi in proti celulitnimi učinki ter s proti bolečinsko terapijo.

LASTNOSTI
BAKER(mineral)             antioksidant, protivnetno delovanje, zdravilno učinkuje
CINK(mineral)                 odličen za zdravljenje ran
SILICIJ (oligomineral)    antioksidant, odličen za kožo, lase in nohte, vpojen

ZNANSTVENI DOKAZI
Prisotnostznanstvenih dokazov v literaturi, ki govorijo o možnosti zmanjšanja kroničnih bolečin v sklepih; vzroki za to so:
►termični efekt (joullov efekt) in širitev žil (algogen toksična drenaža),
►efekt mišične stimulacije (‘elektrostimilacija’),
►protibolečinski efekt.

MEHANIZEM PROTIBOLEČINSKEGA EFEKTA
Prekinitev transportne poti med bolečinskim stimulusom v periferiji do centralnega živčnega sistema:

1– NA ZAČETKU:čutna vlakna vzburi električni dražljaj►vmesni nevron se aktivira►zaradi delovanja inhibitorja se sprosti  nevrotransmiter►izgine napetost na konceh živčnih končičev (teorija nadzora zapornic)
2– ČE DRAŽLJAJ TRAJA DLJE:aktivacija sistema žlez z notranjim izločanjem

ELEKTROMAGNETNA IN LASTNOSTI BAKRA, CINKA IN SILICIJA

Texenergy proizvodi delujejo na osnovi elektromagnetne terapije, ki jo omogočajo niti iz bakra, cinka in silicija, ki so vpletene v mehko mikro-tkanino.

Različni elastični deli z ergonomskin načinom tkanja in anatomsko obliko, zagotavljajo odlično nošenje, udobje in učinkovitost.

Elektromagnetna terapija, zelo stara znanost z zelo davnimi začetki, zdravi bolezni z nameščanjem kovin na prizadete dele telesa. Energija, ki jo oddajajo kovine s sproščanjem prave količine mineralov, ki jih potrebuje organizem, povzroča dobro počutje, s pomočjo bio-stimulacije mikro-cirkulacije.

Baker, nujno potreben mineral za ustrezno tvorbo kosti in njihovo varovanje, je prisoten v vseh telesnih tkivih in v številnih encimih. Igra pomembo vlogo pri oblikovanju hemoglobina in rdečih krvničk, tako da olajša absorbcijo železa. Vpliva na barvo kože in las, sodeluje pri presnovi beljakovin in procesih celjenja.
Koristen je pri sintezi fosfolipidov, ki tvorijo zaščitne membrane mielina, ki obdaja živčna vlakna. Pomaga oksidirati vitamin C in sodeluje z vitaminom C pri nastanku elastina, ki je prisoten v prožnih mišičnih vlaknih v telesu.

Cink je pomemben mineral, prisoten v telesu. Je sestavni del vsaj 25 encimov, vključenih v prebavo oz. presnavljanje. Cink je pomemben za splošno rast, za pravilen razvoj organov za reprodukcijo in za delovanje prostate. Po zadnjih medicinskih študijah je cink koristen pri opeklinah in zdravljenju ran. Ta mineral uničuje proste radikale in pomaga izločati sedimente holesterola pri zdravljenu arterioskleroze. Pomaga pri hitri ozdravitvi notranjih ran, oziroma poškodb arterij. Preprečuje in zdravi neplodnost: zagotavlja popoln razvoj spolnih organov.
Cink je koristen pri zdravljenju Hodgkinsove bolezni, levkimije, ciroze jeter in alkoholizma. Še več, učinkovitost je pri zdravljenju sladkorne bolezni, zaradi svojega vpliva na insulin, ki je prisoten v krvi.

Silicij je pomemben oligo-mineral, prisoten v majhnih količinah v telesu. Pomaga pri rasti okostja, pri tvorbi veznega tkiva in je nujen pri sintezi žveplenih molekul, prisotnih v hrustancu. Je naraven antioksidant in ohranja elastičnost tkiva z upočasnitvijo oksidacije nenasičenih maščobnih kislin, kislin ki lahko povzročajo strjevanje beljakovin v tkivu. Silicij ima dobrodejen vpliv na kožo, lase, nohte, sluznico, žleze in kosti. Je učinkovit proti preobčutljivosti in depresiji.

Lastnosti
ProizvajalecGafitex Srl, Via Cavriana 14, 46040 Guidizzolo (MN), Italija
Blagovna znamkaTexenergy
Mesto uporabezapestje
Vrstatrak
Oddaj svojo oceno artikla
Trak za zapestje Texenergy
Tvoja ocena