Linex Linbi, prašek za peroralno suspenzijo

Zdravila Prebavne težave Driska Linex Linbi, prašek za peroralno suspenzijo

Linex Linbi je zdravilo za različne virusne in bakterijske okužbe prebavil z več kot 1 milijardo bakterij. Zdravilo je v obliki belo svetlo sivkastega rjavega praška za peroralno suspenzijo. Več ...

12,27 €
Zaloga:   Na zalogi

Linex Linbi vsebuje eno vrsto naravnih mlečnokislinskih bakterij Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12. Bakterija zelo dobro pomaga pri ohranjanju ravnovesja in delovanju mikroorganizmov v črevesju pri dojenčkih in otrocih. Naravna prisotnost mikroorganizmov v tankem in debelem črevesu je pomembna za vzdrževanje kislinsko-bazičnega ravnovesja pri normalnem delovanju prebavnih encimov, imunskega sistema in gibanja črevesja (peristaltike). Vloga mikroorganizmov je tudi preprečevanje prekomernega razmnoževanja škodljivih mikrobov.

Linex Linbi je izdelan iz kvalitetnih in klinično preizkušenih liofiliziranih bakterij, ki so osušene pri nizki temperaturi, ki omogoča shranjevanje zdravila pri sobni temperaturi brez posledic za obliko in aktivnost bakterij. Linex Linbi je brez alergenov in glutena in je primeren tudi za bolnike z različnimi alergijami in dietami. Linex vsebuje sladkorje glukozo, fruktozo, saharozo in ostanke laktoze.

Težave z drisko, napenjanje in druge prebavne motnje so pogoste neprijetnosti, ki prizadenejo tudi najmlajše člane družine. Zelo primerna je uporaba pri preventivi in podpornem zdravljenju pri prebavnih motnjah zaradi porušenega ravnovesja črevesne mikroflore. Vzroki za težave so povezane z virusnimi in bakterijskimi okužbami prebavil (okužbe z rotavirusi, potovalne driske), zdravljenju s protimikrobnimi zdravili (antibiotiki in druga sintetična antimikrobna zdravila) in obsevanju trebušnih in medeničnih organov.

Jemanje probiotikov Linex Linbi bo učinkovito zmanjšalo pogostnost in jakost blagih do zmernih prebavnih motenj (driske) pri porušenju normalne mikrobiote v črevesju in vzdrževanju normalnega gibanja črevesja pri dojenčkih in otrocih. Delovanje dobrih probiotikov je odvisno od zadostnega števila živih probiotičnih bakterij pri črevesni mikrobioti in imajo blagodejen učinek na zdravje človeka. Probiotiki pomagajo pri vzdrževanju in normalnem delovanju zdravega črevesja. Dodajanje bakterij k jogurtom nima tako močnega vpliva na črevesno mikrobioto zaradi okoliščin proizvodnje in pogojev shranjevanja takšnih izdelkov . Pomembnost probiotikov je povezana z vrsto in število probiotičnih bakterij. Kakovost probiotičnega zdravila je povezana z zadostno količino probiotičnih bakterij enega seva v 1 milijardi in ne sme vsebovati več kot 3 različne probiotične bakterije. Med probiotinimi sevi mora obstajati kompatibilnost in prostornost za naselitev in koristno delovanje v črevesju gostitelja. Hrana v prebavnem traktu in okoli 10 trilijonov različnih vrst mikrobov ne dopuščata veliko prostora za naselitev probiotičnih bakterij. Prevelika količina probiotičinih bakterij se izloči iz telesa skoz blato, preden bi začele učinkovati. Izdelki s preveč probiotičnimi sevi ne koristijo človeku in nezmožnost delovanja bakterij v človeškem organizmu.       

Uporaba zdravila Linex Linbi:

 • Linex Linbi je zdravilo za peroralno uporabo skozi usta.
 • Priporoča se, da otrok zdravilo Linex Linbi zaužije med jedjo, saj boste s tem zagotovili največjo učinkovitost zdravila.
 • Zdravila Linex Linbi se ne sme jemati sočasno z vročimi napitki.
 • Odprite vrečico in vsebino stresite v kozarec vode, soka ali mleka. Prašek lahko zmešate tudi s hrano za dojenčke.

Odmera in trajanje zdravljenja:

 • Dojenčki in otroci, stari do 2 leti: 1 vrečica 1-krat na dan. Otroci, stari od 2 do 12 let: 1 vrečica 1- do 2-krat na dan (na primer zjutraj in zvečer)
 • Pri dojenčkih in otrocih, stari do 2 leti 1 vrečica 1-krat na dan
 • Pri otrocih, stari od 2 do 12 let; 1 vrečica 1- do2-krat na dan (zjutraj in zvečer
 • in je odvisno od vsakega primera posebej.
 • V primeru, da je driska po dneh jemanja še vedno prisotna, je potrebno obiskati zdravnika.
 • Zdravljenje driske pomeni, da je potrebno nujno nadomeščati izgubljeno tekočino in soli.

Pomembno je, da ste previdni pred začetkom jemanja Linex Forte, če imate naslednje  simptome:

 • pri težavah z vročino in telesno temperaturo nad 38 °C,
 • težavah, ki se kažejo v blatu kri ali sluz,
 • težavah pri driski (več kot dva dni trajajoča, huda driska z izsušitvijo in izgubo telesne mase, spremljanje driske z močnimi bolečinami),
 • druge kronične bolezni (sladkorna bolezen, bolezni srca in ožilja),
 • zmanjšana imunska odpornost (okužba s HIV).

Pakiranje: 10 vrečk

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
Blagovna znamkaLinex
Namendriska, napenjanje
Oblikaprašek
Oddaj svojo oceno artikla
Linex Linbi, prašek za peroralno suspenzijo
Tvoja ocena