Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
-15%

Hartmann Cosmos, pršilo za rane

Hartmann Cosmos, pršilo za rane

Hartmann Cosmos, pršilo za rane, v kombinaciji z drugimi izdelki Hartmann za oskrbo rane, pomaga zaceliti rane. Ob nanosu ne povzroča bolečin, nima barve in vonja. Raztopina je primerna za čiščenje, izpiranje, vlaženje in nego akutne, kronične in okužene rane ter opekline 1. in 2. stopnje. Dobro ga prenašajo alergiki in diabetiki ter je primeren tudi za otroke. Več ...

Redna cena 6,33 € Akcijska cena 5,38 €
Zaloga:   Na zalogi

Hartmann Cosmos, pršilo za rane, je raztopina za čiščenje, izpiranje, vlaženje in nego, ki se uporablja skupaj z izdelki kot so povoji, obloge in zloženci za akutne, kronične in okužene rane ter opekline 1. in 2. stopnje. Hartmann Cosmos pršilo rane čisti mehansko. Površinsko aktivne snovi v njegovi sestavi zagotavljajo udobno in neboleče čiščenje. Podpira postopek celjenja ran z zagotavljanjem zelo pozitivnega učinka čiščenja in vlaženja na področjih uporabe. Uporablja se lahko tudi za antiseptično čiščenje, mehčanje in odstranjevanje oblog in povojev, ki so se posušili in prilepili na rano, brez povzročanja sekundarne travme. Pri tem bodo uničeni tudi patogeni mikroorganizmi, ki so se naselili na materialu.

Protimikrobni učinek Hartmann Cosmos pršila za rane zagotavlja idealno rešitev za preprečevanje nastajanja biofilma na povojih in oblogah. Ne zavira granulacije ali epitelizacije. Nima lastnosti, ki bi povzročale draženje ali bolečino. Ne povzroča preobčutljivosti in se lahko varno uporablja daljši čas. Hkrati ščiti pred multirezistentnimi patogeni (npr.MRSA, VRE) in glivičnimi povzročitelji.

Hartmann Cosmos pršilo za rane dobro prenašajo tudi alergiki in diabetiki ter je primeren za otroke in občutljivo kožo. Sestavina poliheksanid je klinično dokazana, dermatološko neškodljiva in velja za prvo izbiro za zdravljenje ran*. Za zdrav postopek celjenja rane je treba rane čistiti in negovati v rednih intervalih.

*Consensus on Wound Antisepsis: Update2018 - Skin Pharmacol Physiol 2018; 31:28–58

Indikacije:

  • Okužene ali neokužene akutne rane (npr. ureznine, odrgnine, raztrganine ali kirurške rane)
  • Okužene ali neokužene kronične rane (npr. diabetične razjede, venske razjede, dekubitus itd.)
  • Opekline 1. in 2. stopnje (termične in kemične poškodbe)
  • Primerno za čiščenje in vzdrževanje površine rane pred namestitvijo obloge
  • Primerno za antiseptično čiščenje, mehčanje in odstranjevanje materiala obloge, npr. povojev, oblog in zložencev, ki je posušen, okužen in prilepljen na rano

Podrobnejše informacije o izdelku so na voljo na tej povezavi.

Pakiranje: 50 ml

Lastnosti
ProizvajalecPAUL HARTMANN AG, Paul-Hartmann-Straße 12, 89522 Heidenheim, Nemčija
Blagovna znamkaHartmann
Namenrane, ureznine
Oblikapršilo
Oddaj svojo oceno artikla
Hartmann Cosmos, pršilo za rane
Tvoja ocena