Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Fluimukan 600mg, šumeča tableta

Fluimukan 600mg, šumeča tableta

Fluimukan vsebuje acetilcistein. Acetilcistein spada v skupino zdravil, imenovanih mukolitiki. Uporablja se za lažje izkašljevanje in redčenje sluzi pri boleznih dihal z gosto sluzjo, pri odraslih in mladostnikih, starejših od 14 let. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 5 do 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom. Za otroke so na voljo druge oblike zdravila z manjšo vsebnostjo učinkovine. Več ...

od 12,86 €
Na voljo samo še %1
SKU
g079774

Fluimukan vsebuje acetilcistein. Acetilcistein spada v skupino zdravil, imenovanih mukolitiki. Uporablja se za lažje izkašljevanje in redčenje sluzi pri boleznih dihal z gosto sluzjo, pri odraslih in mladostnikih, starejših od 14 let. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 5 do 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Ne jemljite zdravila: če ste alergični na acetilcistein ali katero koli sestavino tega zdravila Šumečih tablet Fluimukan ne smejo jemati otroci, mlajši od 14 let, zaradi visoke vsebnosti učinkovine. Zanje so na voljo druge oblike zdravila z manjšo vsebnostjo učinkovine. Zdravila ne jemljite, če imate aktivno peptično razjedo.

Nosečnost, dojenje in plodnost: če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravilo Fluimukan med nosečnostjo lahko uporabljate le po nasvetu zdravnika. Med jemanjem zdravila naj matere ne dojijo

Opozorila: Pred začetkom jemanja zdravila Fluimukan se posvetujte s farmacevtom. Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Fluimukan:

  • če se pojavijo spremembe na koži in sluznicah; v tem primeru se posvetujte z zdravnikom in ustavite zdravljenje,
  • če imate astmo ali ste doživeli krč sapnic (bronhospazem),
  • če ste imeli razjedo na želodcu ali črevesju (ulkus),
  • če imate hujša jetrna obolenja (npr. ciroza jeter),
  • če ste starejši in imate oslabljen refleks za kašelj ali če težko dihate,
  • če imate histaminsko intoleranco, se morate izogniti dolgotrajnemu zdravljenju, saj se lahko pojavijo glavobol, vnetje nosne sluznice, srbenje.

Navodila za uporabo: Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v navodilu ali navodila farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom. Zdravilo vzemite po jedi. Šumečo tableto raztopite v kozarcu vode in popijte vso raztopino. Med jemanjem zdravila Fluimukan morate piti dovolj tekočine (2 l vode dnevno). Priporočamo tudi vlažne inhalacije. Razdelilna zareza ni namenjena delitvi tablete.

Odmerjanje:

Odrasli in mladostniki, starejši od 14 let: vzamejo naj eno šumečo tableto enkrat na dan, kar ustreza 600 mg acetilcisteina. Največji dnevni odmerek je 600 mg acetilcisteina ali ena šumeča tableta.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let: Šumečih tablet FLUIMUKAN ne smejo jemati otroci, mlajši od 14 let.

Sestavine: Učinkovina je acetilcistein. Ena šumeča tableta vsebuje 600 mg acetilcisteina. Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: askorbinska kislina (E300), brezvodna citronska kislina (E330), natrijev hidrogenkarbonat (E500), brezvodni natrijev karbonat (E500), manitol (E421), brezvodna laktoza, natrijev ciklamat (E952), natrijev saharinat (E954), natrijev citrat (E331), aroma robidnic (vsebuje sorbitol (E420))

Pakiranje: 10 ali 20 šumečih tablet

Izdelek je zdravilo. Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecLek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana
Blagovna znamkaFluimukan
Namenproduktiven kašelj
Oblikašumeče tablete
Oddaj svojo oceno artikla
Fluimukan 600mg, šumeča tableta
Tvoja ocena