Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Bisolvon, tablete

Zdravila Okužbe dihal Kašelj Bisolvon, tablete

Zdravilo Bisolvon vsebuje učinkovino bromheksinijev klorid, ki pospešuje izkašljevanje in ublaži kašelj. Uporablja se za utekočinje sluzi in pospeševanje izločanja sluzi iz dihal pri akutnih in kroničnih boleznih bronhijev in pljuč z bolezensko spremenjenim izločanjem sluzi in njenim prenosom. Več ...

7,11 €
Zaloga:   Na zalogi

Učinkovina zdravila Bisolvon je bromheksinijev klorid, ki je sintetični derivat učinkovine rastlinskega izvora vasicina. Bromheksinijev klorid pospešuje izkašljevanje in ublaži kašelj. Zdravilo Bisolvon uporabljamo kot sekretolitik (utekočinja sluz) in sekretomotorik (pospešuje izločanje sluzi iz dihal) pri akutnih in kroničnih boleznih bronhijev in pljuč z bolezensko spremenjenim izločanjem sluzi in njenim prenosom.

Ne jemljite zdravila Bisolvon:

  • če ste alergični na bromheksinijev klorid ali katerokoli sestavino tega zdravila

Opozorila in previdnostni ukrepi:

Pred začetkom uporabe zdravila Bisolvon se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Poročali so, da so z dajanjem bromheksina povezane hude kožne reakcije. Če se pri vas pojavi kožni izpuščaj (vključno z lezijami na sluznicah, kot so usta, grlo, nos, oči, genitalije), takoj prenehajte uporabljati zdravilo Bisolvon in se obrnite na zdravnika.

Druga zdravila in zdravilo Bisolvon:

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Poročila ne navajajo klinično pomembnih neugodnih interakcij z drugimi zdravili.

Nosečnost, dojenje in plodnost:

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Omejene izkušnje do zdaj niso pokazale škodljivih učinkov na plod med nosečnostjo. Iz previdnostnih razlogov se je med nosečnostjo uporabi zdravila Bisolvon treba izogibati.

Ni znano, ali se bromheksin izloča v materino mleko. Razpoložljivi podatki pri živalih kažejo na izločanje v mleko. Tveganja za dojenega otroka ne moremo izključiti. Zdravila Bisolvon se med dojenjem ne sme uporabljati.

Študij o učinku zdravila Bisolvon na plodnost pri človeku niso izvajali. Razpoložljive izkušnje na živalih ne kažejo na možne učinke na plodnost zaradi uporabe bromheksina.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:

O vplivu na sposobnost za vožnjo in upravljanje strojev niso izvajali posebnih raziskav.

Zdravilo Bisolvon vsebuje laktozo:

Ena tableta zdravila BISOLVON vsebuje 74 mg laktoze. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Navodila za uporabo zdravila Bisolvon:

Pri jemanju zdravila Bisolvon natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 1 tableta (8 mg) 3-krat na dan

Otroci od 6 do 12 let: 1/2 tablete (4 mg) 3-krat na dan

Otroci od 2 do 6 let: 1/2 tablete (4 mg) 2-krat na dan

Odraslim bolnikom je na začetku zdravljenja včasih treba skupni dnevni odmerek povečati do 48 mg.

Tablete jemljite neprežvečene s tekočino. Zdravilo Bisolvon lahko jemljete s hrano ali brez nje.

Tableta se lahko deli na enaki polovici.

Opomba: Pri zdravljenju z zdravilom Bisolvon pride do pričakovano povečanega izločanja sluzi. Če se simptomi pri akutnih dihalnih obolenjih ne zmanjšajo ali se med zdravljenjem poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom.

Sestavine zdravila Bisolvon:

  • Učinkovina je bromheksinijev klorid. Ena tableta vsebuje 8 mg bromheksinijevega klorida.
  • Pomožne snovi so: laktoza monohidrat, koruzni škrob, magnezijev stearat (E470b).

Pakiranje: 20 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecSanofi; odgovorna oseba za slovenski trg: Stada d.o.o., Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana
Blagovna znamkaBisolvon
Namenproduktiven kašelj
Oblikatablete
Oddaj svojo oceno artikla
Bisolvon, tablete
Tvoja ocena