Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Exolorfin, zdravilni lak za nohte

Exolorfin, zdravilni lak za nohte

Exolorfin, zdravilni lak za nohte, je zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje glivičnih okužb nohtov pri odraslih. Uporablja se le, če je prizadeta zgornja polovica ali stranski del nohtov. Učinkovina amorolfin preprečuje rast gliv in jih uničuje. Deluje proti številnim vrstam gliv, občutljivih na amorolfin, kot so kvasovke, kožne glive in plesni. Več ...

27,82 €
Zaloga:   Na zalogi

Exolorfin, zdravilni lak za nohte, je zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje glivičnih okužb nohtov pri odraslih. Uporablja se le, če je prizadeta zgornja polovica ali stranski del nohtov. Učinkovina amorolfin preprečuje rast gliv in jih uničuje.

Zdravilo Exolorfin deluje proti številnim vrstam gliv, občutljivih na amorolfin, kot so kvasovke, kožne glive in plesni. Bakterije niso občutljive na amorolfin. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 mesecih, se posvetujte z zdravnikom.

Ne uporabljajte zdravila Exolorfin:

 • če ste alergični na amorolfin ali katero koli sestavino tega zdravila 

Pred začetkom uporabe zdravila Exolorfin se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če imate:

 • sladkorno bolezen (diabetes);
 • šibek imunski sistem ali uporabljate zdravila za zmanjšanje njegovega delovanja;
 • slabo prekrvavitev v rokah in stopalih;
 • hudo poškodovan ali okužen noht;
 • če ste kdaj imeli poškodbo nohtov, bolezenske spremembe na koži, kot so luskavica ali druge kronične spremembe na koži, otekline, porumenele nohte v kombinaciji z motnjami dihanja, boleče nohte, izkrivljene/deformirane nohte ali katero koli drugo spremembo, povezano z nohti.

Nosečnost in dojenje: če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo. Zdravila Exolorfin ne smete uporabljati med nosečnostjo in dojenjem, razen če zdravnik določi, da je to nujno potrebno.

Odmerjanje: Zdravilo Exolorfin nanesite na prizadete nohte na rokah in nohte na nogah enkrat tedensko. Glivične okužbe so pogosto zelo trdovratne. Na prizadetih nohtih zato uporabljajte zdravilo Exolorfin brez prekinitve, dokler ne zrastejo popolnoma zdravi nohti. Zdravljenje nohtov na rokah na splošno traja 6 mesecev in 9 do 12 mesecev za nohte na nogah. Če se po 3 mesecih stanje ne izboljša, se morate posvetovati z zdravnikom.

Navodila za uporabo: Za zunanjo uporabo. Nanesite na prizadete nohte. 

 • Pred vsakim nanašanjem laka za nohte spilite prizadeta področja nohtov (še posebej površino nohtov), kolikor je le mogoče temeljito, z eno od priloženih pilic za nohte.
 • Iz pakiranja vzemite krpico, ki je prepojena z odstranjevalcem laka za nohte. Z njo očistite površino obolelih nohtov in odstranite preostanke laka. Ena krpica zadošča za čiščenje vseh obolelih nohtov. Uporabite lahko tudi običajni odstranjevalec laka za nohte.
 • Priloženo lopatico za nanašanje potopite v lak za nohte. Ne otirajte je na vratu steklenice. Lopatico potopite v lak za vsak oboleli noht znova.
 • Lak za nohte nanesite na celotno površino nohtov. Steklenico takoj po končanem nanašanju previdno zaprite in lopatico očistite s krpico, ki je prepojena z odstranjevalcem laka za nohte.
 • Lak za nohte sušite približno 3 do 5 minut. Ne nanašajte kozmetičnega laka prej kot 10 minut po uporabi zdravilnega laka Exolorfin.
 • Pred ponovnim nanosom zdravilnega laka temeljito odstranite ostanke laka ali plasti kozmetičnega laka na nohtih in znova spilite nohte. Nohte očistite s priloženo krpico in ponovno nanesite zdravilo Exolorfin, kot je predpisano.

Opozorila: Pilice za nohte, ki ste jo uporabili za obolele nohte, ne uporabljajte za nego zdravih nohtov. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom.
Še vedno ni izkušenj pri bolnikih z vnetnimi spremembami okoli nohtov, sladkorno boleznijo, slabim krvnim obtokom, podhranjenostjo, bolnikih, ki zlorabljajo alkohol ali pri otrocih in dojenčkih.
Pri rokovanju z organskimi topili nosite zaščitne rokavice, ker bi sicer odstranili plast zdravila Exolorfin na nohtih.
Izogibajte se stiku laka z očmi, ušesi ali sluznicami. Če zdravilo pride v oči ali ušesa, ga nemudoma izperite z vodo in se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravljenje otrok in mladostnikov ni priporočljivo zaradi pomanjkanja izkušen.
Med zdravljenjem z zdravilom Exolorfin ne uporabljajte umetnih nohtov.

Shranjevanje: Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in nalepki na steklenici poleg oznake »EXP«. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca. 2,5 ml steklenička ima uporabnosti po prvem odprtju: 6 mesecev.

Sestavine: Učinkovina je amorolfin (v obliki klorida). 1 ml vsebuje 55,7 mg amorolfinijevega klorida, kar ustreza 50 mg amorolfina (5 % m/V raztopina amorolfina). Ena steklenica z 2,5 ml vsebuje 139,3 mg amorolfinijevega klorida, kar ustreza 125 mg amorolfina.
Druge sestavine zdravila so brezvodni etanol, kopolimer amonijevega metakrilata (vrsta A), etilacetat, butilacetat, triacetin.

Pakiranje: 2,5 ml - Priložene so tudi čistilne krpice (prepojenih z izopropilalkoholom kot odstranjevalcem laka za nohte in zaprtih v kompozitni foliji), lopatice in pilice za nohte. 

Izdelek je zdravilo. Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecLek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana
Blagovna znamkaExolorfin
Mesto uporabenohti
Oblikalak
Oddaj svojo oceno artikla
Exolorfin, zdravilni lak za nohte
Tvoja ocena