Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Bioandina Želatinizirana rdeča maca, prah

Bioandina Želatinizirana rdeča maca, prah

Bioandina Želatinizirana rdeča maca prah je premium prehransko dopolnilo z 100% vsebnostjo prahu želatinizirane korenine rdeče mace iz ekološke pridelave.  Več ...

18,11 €

Bioandina Želatinizirana rdeča maca prah je premium prehransko dopolnilo z 100% vsebnostjo prahu želatinizirane korenine rdeče mace iz ekološke pridelave. 

Maca, proizvajalca Bioandina, ima aktivirane sekundarne metabolite macamide in macaene, značilne in endinstvene zgolj za to rastlino. Macamidi in macaeni so nosilci ključnih lastnosti delovanja te izjemne rastline na človeški organizem. Znanstvene raziskave so pokazale, da se aktivacija glavnih bioaktivnih macamidov zgodi le med biokemično reakcijo. Zanjo je treba najprej koren mace posušiti, nato pa ga pod kontroliranimi pogoji kuhati pod povišanim tlakom. Pravzaprav gre za simulacijo tisočletne tradicionalne metode kuhanja korena mace.  

Maca je odporna, adaptogena rastlina, ki raste na 3.950 metrih nadmorske višine v perujskih Andih. Zaradi suhega podnebja in nadmorske višine je maca posebna superhrana. Barva hipokotila mace povzroča tudi razlike njeni v biološki sestavi.

V procesu želatinizacije mace se aktivirajo sekundarni metaboliti (macamidi in macaeni), ki so edinstveni za rastlino maca in odgovorni za večino njenih adaptogenih aktivnosti. Želatinizacija mace nikakor ni povezana z želatino oz. z živalskim tkivom. Želatinizacija je termični postopek kuhanja mace, s katerim se škrob spremeni v škrobno pasto. Starodavna ljudstva, kot so Inki, so maco vedno prekuhavali in je niso jedli surove, kar je izboljšalo njeno biološko uporabnost. Ta sodoben postopek posnema tradicionalno pripravo kuhanja mace - želatinizacijo. Glede na to, da ne vsebuje sestavin živalskega izvora, je maca primerna tako za vegetarijance kot vegane. Želatinizacija omogoča boljšo prehransko vrednost mace, boljšo prebavljivost mace, uživanje mikrobiološko zdrave mace ter povečanje koncentracije naravnih posebnih snovi - makamidov, v primerjavi s presno maco.

Vsebnost:

Priporočeni dnevni odmerek (5g)

 

Želatinizirana korenina rdeče mace

100%

Navodila za uporabo: Želatinizirana maca ima svojstven, karameliziran okus, a še vedno mnogo boljši kot presna maca v prahu. Priporoča se, da jo vmešate v pomarančni sok, limonado ali smuti.

Pakiranje: 30 vrečk (150 g)

Opozorilo: Ljudje, ki jemljejo zdravila, se morajo pred jemanjem posvetovati z zdravnikom.

Lastnosti
ProizvajalecJelmark d.o.o., Moščenika 15, 10000, Zagreb
Namenakne, menopavza, utrujenost, ženske
Oblikaprah
Oddaj svojo oceno artikla
Bioandina Želatinizirana rdeča maca, prah
Tvoja ocena