Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g, gel

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g, gel

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g je zdravilo v obliki gela, ki vsebuje zdravilno učinkovino diklofenak, ki spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Izdelano je posebej za vtiranje v kožo in se uporablja za lajšanje bolečine, zmanjševanje vnetja in otekline pri bolečih stanjih, ki prizadenejo sklepe in mišice. Več ...

od 9,02 €
Na voljo samo še %1
SKU
g055620

Voltaren Emulgel je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino diklofenak. Zdravilna učinkovina spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Izdelano je posebej za vtiranje v kožo in se uporablja za lajšanje bolečine, zmanjševanje vnetja in otekline pri bolečih stanjih, ki prizadenejo sklepe in mišice.

Zdravilo Voltaren Emulgel se uporablja pri odraslih in mladostnikih, starih 14 let in več v primeru poškodb mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice, bolečine v hrbtu, športne poškodbe), tendinitisu (npr. teniški komolec)

Samo pri odraslih (18 let in starejših) pa pri blagih oblikah artritisa kolena ali prstov

Če imate kakršna koli vprašanja glede delovanja zdravila Voltaren Emulgel vprašajte svojega zdravnika ali farmacevta.

Ne uporabljajte zdravila Voltaren Emulgel:

 • če ste alergični na diklofenak ali katero koli sestavino tega zdravila;
 • če ste alergični na druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje bolečine, povišane telesne temperature ali vnetja, kot sta ibuprofen ali acetilsalicilna kislina (učinkovina, ki se uporablja tudi za preprečevanje strjevanja krvi). Če niste prepričani, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom; Simptomi alergijskih reakcij na ta zdravila lahko vključujejo zasoplost ali težko dihanje (astma); kožni izpuščaj z mehurji ali koprivnico; otekanje obraza ali jezika; izcedek iz nosu;
 • če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti;
 • pri otrocih in mladostnikih, ki so mlajši od 14 let.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravila Voltaren Emulgel ne smete uporabljati v zadnjem trimesečju nosečnosti, ker lahko poškoduje vašega še nerojenega otroka ali povzroči težave pri porodu. Zdravilo Voltaren Emulgel lahko prvih 6 mesecev nosečnosti uporabljate samo po nasvetu zdravnika. Odmerki morajo biti čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše. Zdravilo Voltaren Emulgel se lahko med dojenjem uporablja samo po nasvetu zdravnika, ker diklofenak prehaja v mleko v majhnih količinah. Zdravila Voltaren Emulgel se ne sme nanašati na prsi doječih mater, niti ne na večje površine kože drugod po telesu ali za daljši čas.

Če ste noseči ali dojite, se za dodatne informacije posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za uporabo:

 1. Aluminijasta tuba: pred prvo uporabo prebodite membrano tube z ostro konico zaporke. Pred prvo uporabo odstranite pečat, tako da odvijete in odstranite zaporko, ter zgornji del zaporke nastavite na pečat, obrnite in odstranite pečat s tube.
  Aluminijasta laminatna tuba z aplikatorjem: pred prvo uporabo odstranite pečat tako, da odstranite prosojni zaščitni pokrov in nato odvijete aplikator. Za odstranitev pečata uporabite utor v obliki zvezde, ki se nahaja na strani aplikatorja. Aplikator ponovno privijte na tubo pred uporabo gela.
 1. Nežno iztisnite majhno količino gela iz tube in ga nanesite na boleča ali otekla področja ter počasi vtrite v kožo.
  Aluminijasta laminatna tuba z aplikatorjem: povlecite za bel del aplikatorja. Nežno stisnite tubo, da iztisnete gel na površino aplikatorja. Uporabite aplikator namesto vaših prstov in nežno ter počasi vtrite gel v kožo na bolečih ali oteklih področjih. Nežen pritisk pri vtiranju gela v kožo bo avtomatsko zaprl aplikator.
 1. Zaporko ponovno namestite.
  Aluminijasta laminatna tuba z aplikatorjem: po uporabi aplikator očistite z bombažno ali papirnato brisačo, dokler na pogled ni čist in suh. Ne potapljajte ali spirajte pod vodo. Ne uporabljajte topil ali čistil za čiščenje površine aplikatorja. Po čiščenju ponovno namestite prosojen pokrov na tubo. Aplikatorja ne uporabljajte na drugi tubi. Tubo z aplikatorjem zavrzite skupaj.

Po uporabi je roke potrebno obrisati z vpojnim papirjem nato pa umiti, razen če z zdravilom zdravite roke. Vpojni papir je po uporabi potrebno odvreči v smeti. Počakajte, da se Voltaren Emulgel posuši, preden se tuširate ali kopate.

Odmerjanje: Potrebna količina je odvisna od velikosti bolečega ali oteklega področja; običajno zadošča količina, ki variira od velikosti češnje do oreha. Pri vtiranju gela v kožo lahko občutite rahel hladilni učinek

Zdravila Voltaren Emulgel ne uporabljajte več kot:

Odrasli in mladostniki, stari 14 let in več: 2 tedna za poškodbe mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice) ali za tendinitis

Samo odrasli (18 let ali starejši): 3 tedne za artritično bolečino

Daljše zdravljenje vam lahko priporoči vaš zdravnik.

Opozorila: Pred začetkom uporabe zdravila Voltaren Emulgel se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • Gela NE nanašajte na poškodovano kožo, npr. na kožo z urezninami, odprtimi ranami, izpuščaji ali ekcemom.
 • Prenehajte z zdravljenjem, če se po nanosu gela na koži pojavi izpuščaj.
 • Izogibajte se nanosu gela na večje površine kože in za daljši čas, razen če vam je tako svetoval zdravnik.
 • Gel je samo za zunanjo uporabo. Ne uporabljajte ga v ustih. Ne pogoltnite ga. Bodite previdni, da zdravila Voltaren Emulgel ne nanesete na oči ali na sluznice. Če se to zgodi, oči dobro sperite s čisto vodo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če nelagodje traja dalj časa.
 • Zdravilo lahko nanesete pod obvezo ali povojem, ki ju običajno uporabljate pri poškodbah, kot so izvini, nikakor pa zdravila ne nanašajte pod neprodušno (plastično) obvezo.

Sestavine:

Učinkovina je dietilamonijev diklofenakat. 1 g gela vsebuje 11,6 mg dietilamonijevega diklofenakata.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so karbomer, makrogol cetil stearileter, kokoilkaprilat kaprinat, dietilamin, izopropilalkohol, tekoči parafin, propilenglikol (E 1520), parfumirana krema 45 (vsebuje benzilbenzoat, benzilalkohol, citral, citronelol, kumarin, d-limonen, evgenol, farnezol, geraniol in linalol), prečiščena voda.

Pakiranje: 50 ml ali 100 ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecGlaxosmithkline d.o.o., Knezov štradon 90, 1000 Ljubljana
Blagovna znamkaVoltaren
Namenbolečine v mišicah, bolečine v sklepih, udarec
Oblikagel
Oddaj svojo oceno artikla
Voltaren Emulgel 11,6 mg/g, gel
Tvoja ocena