Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Nalgesin S, filmsko obložene tablete

Zdravila Bolečine Glavobol in vročina Nalgesin S, filmsko obložene tablete

Nalgesin S je zdravilo, ki  blaži bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo. Deluje tako, da zavira tvorbo prostaglandinov. Tablete so dobro topne, zato začne zdravilo hitro delovati. Več ...

9,97 €
Zaloga:   Na zalogi

Nalgesin S je zdravilo, ki deluje pri zaviranju tvorb prostaglandinov. Zdravilne učinkovine pomagajo pri različnih bolečinah in vnetjih ter težavah s previsoko telesno temperaturo pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let. Zdravilo vsebuje natrij, ki ga poznamo kot glavno sestavino pri kuhinjski soli. Delež natrija znaša 25,079 mg in je enak deležu 1,25% priporočenega največjega dnevnega vnosa natrija s hrano za odrasle osebe in pomaga pri hitri raztopitvi in hitrem lajšanju bolečin.  Edinstvena lastnost natrijeve soli ali naproskena je dolga razpolovna doba, kar se kaže v dolgem protibolečinskem delovanju, ki traja od 8 do 12 ur.

Zdravilo Nalgesin S ima hitro absorbcijo iz prebavnega trakta in posledice so v hitrem protibolečinskem učinku. Prednost uporabe zdravila je v dolgem razpolovnem času, ki preprečuje prekomerno odmerjanje in z njimi povezane stranske učinke. Zaužitje tablet ima analgetičen učinek, ki dolgo traja. Zaužitje majhne, gladke in ovalne tablete je enostavno in hitro.

Ljudje se v svojem življenju srečujemo z različnim bolečinami. Namen bolečin je opozorilo, da je s našim telesom nekaj narobe. Poseben primer so lahko prekomerne telesne aktivnosti, kjer hitro pride do nastanka bolečin. Bolečina se pojavi kot neprijetna čutna in čustvena zaznava pri nekaterih poškodbah tkiva. Narava bolečine je izjemno zapletena in jo lahko povzročajo različni dejavniki. Na njeno doživljanje in trajanje močno vpliva tudi okolje in duševno stanje človeka z bolečino. Oseba jemlje bolečino kot neprijetno in težko oprijemljivo stvar. Pri doživljanju bolečine se počutimo slabo, moramo jemati zdravila, obiskati zdravnika, hoditi na terapije ali imeti kirurški poseg. Bolečina nas opozori, da se ustavimo pri izvoru in preprečimo nastanek nadaljnjih poškodb. Koristnost bolečine je v biološki funkciji, ki človeka ščiti pred izpostavljanjem raznim škodljivim vpliv iz okolja in nas opozarja na morebitno bolezensko dogajanje v našem telesu. Opozorilni znak za pravočasno ukrepanje je pomemben pri srčnem infarktu ali želodčni razjedi.

Časovno zdravljenje bolečin je zelo pomembno in mora biti dovolj zgodaj. Z manjšimi odmerki zdravil bomo lahko bolečino hitro in dobro obvladali. V primeru odlašanja bolečin, bo prenehala delovati biološka zaščitna funkcija in nas ne bo več opozarjala pred bolezenskim dogajanjem ali zaščito. S predolgim odlašanjem lajšanja bolečin se lahko razvije kronična bolečina. Pri tem obstaja tveganje, da bo bolečina postala močnejša in jo bo težje ublažiti. Zdravljenje je lahko težavno in povezano s številnimi neugodnimi posledicami za posameznika in njegovo okolico. Vzrok za bolečino lahko odpravimo s protibolečinskimi tabletami. Bolečina kljub jemanju protibolečinskih zdravil ohranja funkcijo sporočanja o nevarnosti ali bolezen, kakovost našega življenja pa je bistveno boljša.

Zdravilo Nalgesin S je namenjeno za lajšanje:

 • glavobola in zobobola
 • bolečin v mišicah, sklepih in hrbtenici
 • preprečevanju in lajšanju težav z migreno
 • menstrualne bolečine
 • bolečine v mišicah in sklepih ob spremljavi prehlada in gripe,
 • raznih okužbah kot dopolnitev zdravljenja za lajšanje bolečin, vnetja in vročine

Uporaba zdravila Nalgesin S:

Pred jemanjem zdravila je potrebno upoštevati navodila zdravnika ali farmacevta.  Jemanje tablet je lahko v različnih časovnih premorih in naj traja za vsako tableto od 8 do 12 ur. Začetni odmerek je lahko tudi dvojen pri takojšnjem zaužitju ali enournim presledkom.  V primeru, da vročine ne izgine po 3 dneh ali bolečine po 5 dneh, se je pred nadaljnjim zdravljenjem posvetovati z zdravnikom.  Starejše osebe od 65 let lahko vzamejo 1 tableto vsakih 12 ur in morajo vzeti v najmanjših učinkovitih odmerkih.

Prevelik odmerek zdravila Nalgesin S lahko privede do pojava bolečin v trebuhu, slabostih, bruhanju, omotici, šumenju v ušesih, razdražljivosti in tudi bruhanja krvi (hematemeza), kri v blatu (melena), motnje zavesti, motnje dihanja, krči in ledvična odpoved.

Zdravila ne smete jemati:

 • osebe, ki so alergične na natrijev naproksenat
 • osebe, ki so preobčutljive za acetilsalicilno kislino, nesteroidne antirevmatike in imajo po uporabi težave z dihanjem, bronhialno astmo, koprivnico ali vneto nosno sluznico.
 • osebe, ki imajo aktivno, krvavečo ali ponavljajočo se razjedo na želodcu ali dvanajstniku, kot posledico predhodnih z zdravljenjem nesteroidnih protivnetnih zdravil
 • osebe, ki se sočasno zdravijo z drugimi protibolečinskimi zdravili (z acetilsalicilno kislino in drugimi nesteroidnimi antirevmatiki),
 • osebe z hudim jetrno ali ledvično okvaro ali hudo srčno popuščanje,
 • ženske v tretjem trimesečju nosečnosti.

Pred uporabo se morajo z zdravnikom ali farmacevtom posvetovati osebe, ki so imeli obolenja prebavil (ulerozni kolitis, Crohnova bolezen), težavah pri motnjah v strjevanju krvi in sočasnem zdravljenju, zdravljenju epilepsije kot zelo redko presnovno motnjo krvni barvil in pri velikih svežih ranah najmanj 48 ur pred načrtovanimi večjimi operacijskimi posegi. Zdravila Nalgesin S ne dajajte otrokom, mlajšim kot 2 leti

Jemanje zdravila Nalgesin S in sočasno pitje alkoholnih pijač lahko poveča nevarnost želodčne krvavitve. Nesteroidna protivnetna zdravila kot je zdravilo Nalgesin S, lahko vplivajo na plodnost ženske. Učinek po prenehanju zdravljenja izgine.

Jemanje zdravila Nalgesin S morate prekiniti in se posvetovati z zdravnikom:

 • če se pojavijo novi ali nepričakovani simptomi,
 • če se simptomi nadaljujejo ali celo poslabšajo,
 • če imate težave s požiranjem,
 • če se pojavi zgaga ali bolečina v želodcu.

Zdravilo Nalgesin S se lahko jemlje z nekaj tekočine, in sicer nima povezave s uživanjem hrane. Lahko ga jemljete pred jedjo, med jedjo ali po njej.

Vse osebe, ki so jemali, jemljejo oziroma bodo jemali kakšna druga zdravila za druge bolezni se morajo pred jemanjem zdravila Nalgesin S posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom. Uporaba dodatnih zdravil lahko ima povečan ali zmanjšan učinek. Velja predvsem pri

 • drugih zdravilih za lajšanje bolečin (acetilsalicilna kislina in druga nesteroidna protivnetna zdravila, vključno s selektivnimi zaviralci ciklooksigenaze-2),
 • zdravilu Naprosyn, ki vsebuje isto zdravilno učinkovino naproksen,
 • zdravilih za preprečevanje strjevanja krvi (antikoagulanti, fibrinolitiki),
 • zdravilih za zdravljenje sladkorne bolezni (sulfonilsečnina),
 • zdravilih za zdravljenje epilepsije (derivati hidantoina),
 • zdravilih za zdravljenje zvišanega krvnega tlaka,
 • zdravilih, ki povečujejo izločanje seča (furosemid),
 • zdravilih, ki pospešujejo izločanje sečne kisline iz telesa in preprečujejo napade protina (probenecid),
 • zdravilih za zdravljenje psihičnih motenj (litij),
 • zdravilih, ki zavirajo imunski odziv (ciklosporin),
 • zdravilih za zdravljenje malignih obolenj (metotreksat),
 • zdravilih za zdravljenje AIDS-a (zidovudin),
 • zdravilih s protivnetnim delovanjem (kortikosteroidi),
 • zdravilih za zdravljenje depresije (zaviralci ponovnega prevzema serotonina)

Učinek zdravila v času nosečnosti in dojenja lahko pomembno vpliva pri razvoju zarodka oziroma ima neugoden vpliv na vašo nosečnost, ki ima lahko posledice pri spontanem splavu ali nepravilnostih pri plodu. Pri jemanju zdravila se je potrebno posvetovati z zdravnikom. V primeru jemanja morajo biti odmerki čim manjši in čim krajše zdravljenje. Jemanje v času tretjega trimesečja nosečnosti lahko pride do nepravilnosti in motenj delovanja nekaterih organov (motnje delovanja srca in ožilja, ledvic, motnje strjevanja krvi, težave pri porodu). V času jemanja zdravila se odsvetuje dojenje.

Pakiranje: 30 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecKrka, tovarna zdravil, d. d., Šmarješka cesta 6, 8000 Novo mesto
Blagovna znamkaNalgesin
Namenbolečine v mišicah, bolečine v sklepih, glavobol, menstrualna bolečina, migrena, temperatura, zobobol
Oblikatablete
Oddaj svojo oceno artikla
Nalgesin S, filmsko obložene tablete
Tvoja ocena