Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Krka Magnezij 300, granulat za napitek

Krka Magnezij 300, granulat za napitek

Magnezij Krka 300 je prehransko dopolnilo, ki vsebuje 300 mg magnezija v obliki citrata in 2 mg vitamin B2, sladkor, dekstrozo, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijev hidrogen karbonat), naravni aromi (pomaranče, limete) ter zgoščen limetin sok in pomarančni sok v prahu. Dovolj je že ena vrečka na dan. Magnezij v obliki magnezijevega citrata telo zelo dobro prenaša in koristno izrablja. Več ...

od 10,26 €
Na voljo samo še %1
SKU
g658974

Magnezij Krka 300 je prehransko dopolnilo, ki vsebuje 300 mg magnezija v obliki citrata in 2 mg vitamin B2, sladkor, dekstrozo, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijev hidrogen karbonat), naravni aromi (pomaranče, limete) ter zgoščen limetin sok in pomarančni sok v prahu. Dovolj je že ena vrečka na dan.

Magnezij Krka 300 vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata, ki ga telo zelo dobro prenaša in koristno izrablja. Magnezijev citrat se iz prebavil zelo dobro absorbira in omogoča, da je celicam na voljo več magnezija. Ena vrečka vsebuje 2 g magnezijevega citrata, kar ustreza 300 mg magnezija oziroma magnezijevih ionov (Mg2+).

Magnezij je mineral, ki podpira delovanje več kot 300 encimov in je vključen v procese nastajanja in porabe energije. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ima vlogo pri sintezi beljakovin ter pri delitvi celic. Magnezij tudi prispeva k delovanju mišic in ravnotežju elektrolitov. Vitamin B2 (riboflavin) prav tako sodeluje v številnih encimskih reakcijah, povezanih z  energijsko presnovo.

Magnezij in vitamin B2 imata v telesu veliko pomembnih vlog in se v delovanju dopolnjujeta. Skupaj  prispevata k:

  •  zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sproščanju energije pri presnovi,
  • normalnemu delovanju živčnega sistema.

Človeško telo potrebuje približno 300 do 400 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri povečanih psihičnih (stresne situacije, vznemirjenost) in fizičnih (športne dejavnosti) obremenitvah ter pri pogostem jemanju odvajal so potrebe po magneziju lahko večje. Povečane so lahko tudi pri mladostnikih in mlajših odraslih, pri starejših pa se ne zmanjšajo, ampak ostanejo enake.

Telo magnezija ne more izdelovati samo, zato moramo z zadostnim vnosom poskrbeti, da ga telesu ne primanjkuje. K pomanjkanju lahko prispevajo neuravnotežena prehrana, različne diete in neustrezna, predelana hrana.

Naravna zgoščena sokova pomaranče in limete napitek obogatita s svežim okusom, barvo pa mu daje vitamin B2. Z napitkom lahko dopolnite dnevni vnos tekočine.

Navodila za uporabo: Vsebino vrečke stresite v kozarec in jo prelijte z najmanj 150 ml vode. Napitek je pripravljen. Količino vode lahko prilagajate glede na to, kako izrazit okus želite. Priporočamo, da napitek spijete takoj po pripravi.

Odmerjanje: Odrasli in otroci, starejši od 14 let naj zaužijejo 1 vrečka na dan.

Opozorila: Shranjevati nedosegljivo otrokom! Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Skrbite tudi za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zdrav način življenja.
Sladkorni bolniki naj upoštevajo, da izdelek vsebuje 2,97 g sladkorjev.
Ne uporabljajte Magnezija Krka 300, če ste alergični na katerokoli sestavino izdelka ali imate  okvarjeno delovanje ledvic.
Osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave, nosečnice in doječe matere, naj se o uporabi  izdelka posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Pri nekaterih osebah lahko magnezij, če ga zaužijemo preko 250 mg, deluje odvajalno.

Vsebnost:

   1 vrečka   % PDV* 
magnezij 300 mg 80
vitamin B2 (riboflavin)   2 mg 143

*priporočeni dnevni vnos

Energijska vrednost ene vrečke je 87,5 kJ (20,9 kcal).

Sestavine: Magnezijev citrat, sladkor, dekstroza, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijev hidrogen karbonat), naravni aromi (pomaranče, limete), zgoščen limetin sok v prahu, zgoščen  pomarančni sok v prahu in riboflavin (vitamin B2).

Brez konzervansov, umetnih barvil, umetnih arom in umetnih sladil. Ne vsebuje glutena in laktoze.

Shranjevanje: Shranjujte pri temperaturi do 25 C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago in svetlobo.

Pakiranje: 20 in 50 vrečk po 7,1 g granulata za napitek.

Lastnosti
ProizvajalecKrka, tovarna zdravil, d. d., Šmarješka cesta 6, 8000 Novo mesto
Namenboleče mišice, bolečine v mišicah, krči
Oblikanapitek
Vsebnostmagnezij, vitamin B
Oddaj svojo oceno artikla
Krka Magnezij 300, granulat za napitek
Tvoja ocena