Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Fypryst Combo, kožni nanos za pse

Fypryst Combo, kožni nanos za pse

Fypryst Combo je raztopina za zatiranje klopov, bolh in uši pri psih. Deluje tudi na razvojne oblike zajedavcev – jajčeca, ličinke in bube. Raztopina se nanaša na kožo živali. Zdravilo se vpije v maščobni sloj kože in razporedi po celotnem telesu živali. Če uporabimo ustrezno količino, 1 nanos zadostuje za 1 mesec. Več ...

od 8,67 € Redna cena 9,28 €
Na voljo samo še %1
SKU
g500920

Fypryst Combo je raztopina za zatiranje klopov, bolh in uši pri psih. Deluje tudi na razvojne oblike zajedavcev – jajčeca, ličinke in bube. Raztopina se nanaša na kožo živali. Zdravilo se vpije v maščobni sloj kože in razporedi po celotnem telesu živali. Če uporabimo ustrezno količino, 1 nanos zadostuje za 1 mesec.

Prva prednost Fypryst Combo kožnega nanosa je to, da zajedavca ubije že stik z učinkovino na koži ali dlaki zdravljene živali, kar znatno zmanjša možnost prenosa bolezni iz zajedavca na žival. Druga prednost Fyprysta Combo pa je posebej oblikovana ampula z gladkimi robovi, ki ob nanosu ne povzroči stresa ali poškodbe kože.

Fypryst Combo kožni nanos za pse se odmerja glede na telesno maso psa in se lahko uporablja tudi pri brejih živalih.

Navodila za uporabo:

  1. Merilno kapalko vzemite iz ovojnine. Držite jo navpično, zavrtite pokrovček in ga povlecite z merilne kapalke.
  2. Pokrovček obrnite in njegov nasprotni konec nastavite na merilno kapalko. Potisnite ga na merilno kapalko in ga zavrtite, da tesnilo poči, nato pokrovček odstranite s merilne kapalke.
  3. Nanesite na kožo na začetku vratu pred lopaticama.
  4. Živali razmaknite dlake, da vidite kožo. Konico kapalke nastavite na kožo in merilno kapalko stiskajte, da izpraznite njeno vsebino neposredno na ustrezno mesto na koži. Paziti je treba, da zdravila ne bi nanesli na predel, kjer ga žival lahko poliže, in da živali po nanašanju zdravila ne bodo druga druge lizale.
  5. Živali 2 dni pred nanosom zdravila in 2 dni po nanosu ne kopamo in se z njo ne sprehajamo po dežju, saj to lahko zmanjša učinkovitost zdravila.
  6. Minimalni presledek med dvema nanosoma je 4 tedne.

Fypryst Combo lahko uporabljamo tudi pri brejih živalih. Uporabljamo ga lahko samo pri psih, starejših od 8 tednov in težjih od 2 kg.  

Sestavine: Fypryst Combo kožni nanos za pse vsebuje: (S)-metopren, fipronil, butilhidroksianizol (E320), butilhidroksitoluen (E321), povidon (K25), polisorbat 80, etanol 96-odstotni, dietilenglikol monoetileter.

Možnosti:

  • Fypryst Combo 67 mg/60,3 mg, kožni nanos za majhne pse: 2-10 kg
  • Fypryst Combo 134 mg/120,6 mg, kožni nanos za srednje velike pse: 10-20 kg
  • Fypryst Combo 268 mg/241,2 mg, kožni nanos za velike pse: 20-40 kg
  • Fypryst Combo 402 mg/361,8 mg, kožni nanos za zelo velike pse: 40 kg

Pakiranje: 1 pipeta ali 3 pipete

Lastnosti
ProizvajalecKrka, tovarna zdravil, d. d., Šmarješka cesta 6, 8000 Novo mesto
Blagovna znamkaFypryst
Namenklopi, uši, zajedavci, za pse
Oblikaraztopina
Oddaj svojo oceno artikla
Fypryst Combo, kožni nanos za pse
Tvoja ocena