Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Folinova je prehransko dopolnilo z mio-inozitolom, folatom, cinkom, selenom in vitamini skupine B, C, D3 in E. Je v obliki praška, namenjeno pa je nosečnicam ter ženskam, ki načrtujejo nosečnost. Več ...

19,05 €

Folinova je prehransko dopolnilo v vrečkah z mio-inozitolom, folatom, cinkom, selenom in vitamini B6, B12, C, D3 in E. Namenjeno ženskam, ki načrtujejo nosečnost, in nosečnicam.

Folinova vsebuje folat, ki prispeva k sintezi aminokislin, nastajanju krvi, presnovi homocisteina in razvoju materinega tkiva med nosečnostjo ter ima vlogo pri delitvi celic. Cink ima vlogo pri delitvi celic, plodnosti in razmnoževanju, sintezi DNK, zaščiti celic pred oksidativnim stresom in delovanju imunskega sistema. Selen ima vlogo pri delovanju ščitnice in zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C prispeva k sproščanju energije pri presnovi in zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin D3 ima vlogo pri delitvi celic in prispeva k delovanju mišic. Vitamina B6 in B12 imata vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, prispevata k presnovi homocisteina, sproščanju energije pri presnovi in zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin B6 ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov, sintezi cisteina in presnovi beljakovin in glikogena. Vitamin B12 ima vlogo pri delitvi celic. Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Vsebnost izdelka Folinova:

Sestavine

Dnevni odmerek

(2 vrečici)

PDV*

v 100 g izdelka

mio-inozitol

4000 mg

**

80 g

vitamin C

80 mg

100%

1,60 g

cink

15 mg

150%

0,3 g

vitamin E

12 mg (α-TE)

100%

0,24 g

vitamin B6

2,10 mg

150%

42 mg

folna kislina

400 μg

200%

8 mg

selen

54 μg

98%

1,08 mg

vitamin D

10 μg

200%

200 μg

vitamin B12

3,75 μg

150%

75 μg

 

*PDV-priporočeni dnevni vnosi  ** ni določeno

Sestavine: mio-inozitol, sredstvo za povečanje prostornine: sorbitol, aroma granatnega jabolka, aroma maline, L-askorbinska kislina, cinkov citrat, DL-α-tokoferilacetat, natrijev selenit, holekalciferol, piridoksinijev hidroklorid, kalcijev-L-metilfolat, metilkobalamin.

Odmerjanje izdelka Folinova: odrasli, 2 vrečki na dan.

Način uporabe: Vsebino ene vrečke raztopite v kozarcu vode in popijte. Izdelek se lahko uporablja tudi tako, da vsebino vrečice stresete in raztopite direktno v ustih, brez dodajanja tekočin.

Opozorila: Ne uporabljajte izdelka, če ste preobčutljivi na katero koli sestavino. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Za zdravje sta pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Način shranjevanja: Shranjujte na sobni temperaturi do 25 ⁰C, na suhem mestu, zaščiteno pred svetlobo. 

Lastnosti
ProizvajalecJGL d.d. Svilno 20, 51000 Rijeka, Hrvaška
Namennosečnost, slabokrvnost, utrujenost
Oblikaprašek
Vsebnostcink, vitamin B, vitamin D, vitamin E
Oznakaženska
Oddaj svojo oceno artikla
Follinova, vrečke
Tvoja ocena