Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Daleron za otroke, peroralna suspenzija

Zdravila Bolečine Glavobol in vročina Daleron za otroke, peroralna suspenzija

Daleron za otroke 120 mg/5 ml peroralna suspenzija za otroke vsebuje paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Zaradi učinkovitosti in varnosti je paracetamol v priporočenih odmerkih posebno primeren za otroke. Več ...

4,35 €
Zaloga:   Na zalogi

Daleron za otroke 120 mg/5 ml peroralna suspenzija za otroke vsebuje paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Zaradi učinkovitosti in varnosti je paracetamol v priporočenih odmerkih posebno primeren za otroke.

Suspenzija Daleron za otroke pri otrocih znižuje povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe ter reakcije po cepljenju. Lajša blage do zmerne bolečine (glavobol, zobobol) ter bolečine po poškodbah, zdravniških in zobozdravniških posegih.

Ne uporabljajte zdravila Daleron za otroke:

  • če je otrok alergičen na paracetamol ali katero koli sestavino zdravila tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
  • če ima otrok hudo jetrno ali ledvično okvaro,
  • če ima otrok vnetje jeter, ki ga povzročajo virusi (virusni hepatitis) in
  • če ima otrok prirojeno pomanjkanje encima glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze v rdečih krvničkah.

Navodilo za uporabo:

Za natančno odmerjanje zdravila je priložena brizga za peroralno dajanje. Z brizgo odmerite potrebno količino in zdravilo počasi iztisnite otroku v usta. Iz brizge ga lahko iztisnete tudi na žličko in ga tako dajete otroku.

Pred uporabo steklenico dobro pretresite.
Po uporabi steklenico takoj dobro zaprite.
Po uporabi brizgo sperite z vodo.

Vsebnost:

  • Učinkovina je paracetamol. 5 ml peroralne suspenzije (1 brizga za peroralno dajanje) vsebuje 120 mg paracetamola. 1 ml peroralne suspenzije vsebuje 24 mg paracetamola.
  • Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so sorbitol (E420), glicerol (E422), ksantanski gumi (E415), tekoči maltitol (E965), mikrokristalna celuloza (E460), natrijev karmelozat (E466), natrijev benzoat (E211), citronska kislina (E330) za uravnavanje pH, aroma ananasa, riboflavin (E101) in prečiščena voda. Glejte poglavje 2 "Zdravilo Daleron za otroke vsebuje sorbitol (E420), tekoči maltitol (E965), natrijev benzoat (E211) in natrij (iz natrijevega benzoata in natrijevega karmelozata)".

Odmerjanje:

Priporočeni odmerek za otroke je 10 do 15 mg paracetamola na kilogram telesne mase.

Otrokom odmerjamo zdravilo glede na njihovo starost. Pri odmerjanju upoštevajte priporočene enkratne odmerke suspenzije Daleron za otroke, ki so podani v tabeli.

Otrokova starost

Enkratni odmerek

do 3 mesece

40 mg (1,7 ml ali 1/3 brizge)

4 do 11 mesecev

80 mg (3,3 ml ali 2/3 brizge)

1 do 2 leti

120 mg (5 ml ali 1 brizga)

3 do 6 let

180 do 240 mg (7,5 do 10 ml ali 1,5 do 2 brizgi)

7 do 10 let

240 do 360 mg (10 do 15 ml ali 2 do 3 brizge)

11 do 12 let

480 mg (20 ml ali 4 brizge)

Otrokom, mlajšim od 2 let, dajemo suspenzijo le po zdravnikovem nasvetu. Posamezne odmerke smete dajati v najmanj 4- do 6-urnih presledkih, če je potrebno. Ne priporočamo več kot 4 odmerkov na dan. Največji dnevni odmerek paracetamola je 50 mg do 75 mg na kilogram telesne mase.

Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti. Trajanje samozdravljenja je pri lajšanju bolečine največ pet (5) dni, za zniževanje povišane telesne temperature pa tri (3) dni.

Bolniki z zmanjšanim delovanjem ledvic: zdravilo dajemo previdno otrokom z zmanjšanim delovanjem ledvic. Otroci s hudo ledvično okvaro zdravila ne smejo jemati.

Bolniki z okvaro jeter: zdravilo dajemo previdno otrokom z motnjami v delovanju jeter. Otroci s hudo jetrno okvaro zdravila ne smejo jemati.

Če menite, da je učinek zdravila Daleron za otroke premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Pakiranje:

100 ml suspenzije v steklenici s plastično zaporko, priložena je plastična brizga za peroralno dajanje.

Opozorila:

Pred začetkom uporabe zdravila Daleron za otroke se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Daleron za otroke:

  • če ima otrok blago ali zmerno zmanjšano jetrno ali ledvično delovanje, ker mu smete dajati zdravilo le pod zdravnikovim nadzorom,
  • če imate slabo stanje prehranjenosti, npr. zaradi izgube apetita (anoreksije) ali slabe prehrane,
  • če trajajo bolezenski znaki kljub zdravljenju več kot 3 dni in se posvetujte z zdravnikom,
  • pri otrocih, mlajših od 2 let, ker jim smete dajati zdravilo le po zdravnikovem nasvetu.

Pri dolgotrajni uporabi zdravila Daleron za zdravljenje glavobolov se lahko glavoboli poslabšajo in pojavijo pogosteje. Če imate pogoste ali vsakodnevne glavobole, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravilo ne vsebuje saharoze, zato ga lahko jemljejo tudi bolniki s sladkorno boleznijo.

Zaradi vsebnosti sorbitola in maltitola lahko veliki odmerki suspenzije Daleron za otroke povzročijo prebavne motnje (drisko).

Izdelek je zdravilo. Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecKrka, tovarna zdravil, d. d., Šmarješka cesta 6, 8000 Novo mesto
Blagovna znamkaDaleron
Namenbolečina pri izraščanju zobk, glavobol, temperatura, za otroke, zobobol
Oblikasirup
Oddaj svojo oceno artikla
Daleron za otroke, peroralna suspenzija
Tvoja ocena