ViraSoothe, hladilni gel

ViraSoothe hladilni gel je namenjena za hitro zdravljenje otrok z noricami. Hladilni gel lajša simptome noric in je primeren za otroke po dopolnjenih 6. mesecih starosti. Več ...

15,22 €

Trenutno ni dobavljivo

ViraSoothe hladilni gel za lajšanje simptomov noric je posebej izdelana medicinski pripomoček za težave z noricami in je primeren za otroke po dopolnjenih 6. mesecih starosti. Uporaba gela je primerna po vsem telesu in se nanaša samo na kožo.

Bolezen noric je ena izmed najbolj pogostih nalezljivih bolezni pri majhnih otrocih od rojstva do 5. leta starosti. Simptomi bolezni so povezani z virusom varicela in se kažejo v znakih vročine in srbečih rdečih pikah. Rdeče pike se najprej pojavijo na prsih in trupu in se začnejo širiti po vsem telesu ter postanejo oblike ovalnih mehurčkov. Sveži mehurčki napolnjeni z bistro tekočino nastajajo od enega do šestih dnih in se začnejo spreminjati v krastice. Osebe v tem času začnejo čutiti velike potrebe po praskanju n lahko pride do bakterijske okužbe. Zmanjševanje praskanja pa se najhitreje doseže s uporabo hladilnega gela za lajšanje simptomov ViraSoothe.

ViraSoothe vsebuje posebno patentirano tehnologijo Osmo Care in je brez konzervansov. Bakterije se zaradi kompleksa ne morejo razmnoževati na koži in povzročati bakterijskih okužb. Uporaba gela podpira naravni proces celjenja in pomaga preprečevati brazgotine, ki nastanejo kot posledica otrokovega praskanja.

Norice so pri otrocih hitro pozdravijo v primerjavi z potekom bolezni pri novorojenčkih, odraslih in starejših bolnikih. Čas od nastanka okužbe do pojava bolezenskih znakov lahko traja od 10 do 23 dni. Kužnost bolnika se pojavi že 2 dni pred pojavom izpuščaja in lahko traja še nadaljnjih 5 dni po zadnjem zagonu izpuščaja. Zdravljenje noric je povezano z blaženjem srbenja in ustavitvijo praskanja zaradi kasnejših zapletov in nastanka trajnih brazgotin.

Če pri otroku pride do zvišane telesne temperature, razširitve kožnega izpuščaja oziroma mehurčka v oči in če koža v okolici izpuščaja oteče, postane boleča ali zelo pordeči, je potreben takojšnji obisk zdravnika.  

Hladilni gel ViraSoothe je primeren že ob prvih znakih okužbe in se zelo lahkotno in mehko nanaša na večje površine otroške kože. Pri vtiranju ni bolečega občutka za otroka. Izdelek je možno uporabljati največ 3 mesece po odprtju.

Lastnosti hladilnega gela ViraSoothe:

 • hlajenje in pomirjanje otroške kože,
 • hitra ublažitev srbenja,
 • uporaba gela pomirja in hladi kožo ter lajša srbečico,
 • gel ščiti kožo in spodbuja naravno celjenje ter zmanjša razvoj trajnih brazgotin,
 • gel je brez konzervansov,
 • sestavine: glicerin, PEG-8, kaprilil glikol, natrijev poliakrilat, karbomer, natrijev hidroksid in prečiščena voda.

Uporaba ViraSoothe, hladilnega gela:

 • gel se nanaša samo na kožo in se ga lahko uporablja po celem telesu.
 • Pred nanosom si je potrebno umiti roke in jih dobro osušiti.
 • Manjšo količino gela je potebno z nežnim masiranjem vtreti v kožo.
 • Nanos gela je lahko 2- do 3-krat na dan oziroma kadar je potrebno za lajšanje simptomov.
 • gel ne vsebuje škodljivih kemikalij in je prijazna za otroško kožo.
 • če pride gel v stik z očmi, je potrebno izpiranje z veliko vode.
 • pri odraslih, nosečnicah, doječih materah in dojenčkih, mlajših od 6 mesecev je potrebno zdravljenje pod zdravniškim nadzorom.

Pakiranje: Plastenka, 50 g

Izdelek je medicinski pripomoček. Pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo!

Lastnosti
ProizvajalecThornton & Ross Ltd.
Namennorice, rdečica, srbenje
Oblikagel
Oddaj svojo oceno artikla
ViraSoothe, hladilni gel
Tvoja ocena