Vendiomed 1000 mg, filmsko obložene tablete

Zdravila Ostala zdravila Ostala zdravila Vendiomed 1000 mg, filmsko obložene tablete

Zdravilo Vendiomed je indicirano za zdravljenje simptomov kroničnega venskega popuščanja in simptomatsko zdravljenje v primeru poslabšanja s hemoroidi. Več ...

15,28 €

Trenutno ni dobavljivo

Vendiomed je zdravilo v obliki filmsko obloženih tablet in vsebuje zdravilno učinkovino mikroniziran diosmin. Zdravilo se uporablja za povečanje žilnega tonusa ven in pri zaščiti žil.

Zdravilo Vendiomed filmsko obložene tablete se uporablja pri zdravljenju simptomov kroničnega venskega popuščanja pri odraslih, ki imajo naslednje simptome:

 • občutek težkih nog,
 • bolečine v nogah,
 • nočni krči v nogah.

Zdravilo Vendiomed se uporablja tudi za simptomatsko zdravljenje v primeru poslabšanja s hemoroidi povezanih težav.

Pojav venske bolečine, ki jo povzroča vnetje v venski steni, pomeni prvi resni znak oziroma potrebnost začetka zdravljenja. Venska bolečina ni običajna bolečina in se zelo razlikuje od drugih bolečin, ki so običajne pri ljudeh. Razširjeno bolečino ven spremljajo še neprijetni občutki bolnikov. Povečanja premera vene povzroči okvaro venskih zaklopke in preprečitev odtekanja krvi nazaj v žilo. Krčne žile postanejo nenormalno otekle in velike zaradi posledic nedelovanja okvarjenih venskih zaklopk. Žile so modre barve in izstopajo iz površine kože, prav tako so zvite ali videti kot črv. Jakost nastajajoče bolečine se ne povezuje s stopnjo bolezni ven in ne pomenijo vidnih znakov bolezni. Za vensko bolezen je zelo pomembno zgodnje odkrivanje in zdravljenje, ki ustavita napredovanje bolezni. Razširjenost venske bolezni je lahko velikokrat spregledana zaradi njenih simptomov in zmanjšuje kakovost življenja pri ljudeh. Če venska bolezen ni pravočasno odkrita in pravočasno zdravljena, lahko pride tudi do invalidnosti. Zdravljenje običajno traja več mesecev ali celo let.

Dejavniki pri razvoju venske bolezni so lahko različni. Pogosta je prisotna dedna nagnjenost na razvoju žilnih bolezni, ki jo skozi proces staranja nadzorujejo naši geni in telesna nedejavnost.  Telesna aktivnost mora biti redna in bo pripomogla pri zavretju sprememb na arterijah in venah tudi za dlje časa. Ostali dejavniki tveganja pa so povezani s dolgotrajnim sedenjem in stanjem, debelostjo, hormonskim motnjam med nosečnostjo in menopavzo, izpostavljanje visokim temperaturam, dvigovanje težkih bremen in kajenju.

Vendiomed tablet ne smejo uporabljati bolniki,

 • ki imajo alergijo na diosmin ali druge sestavine v zdravilu,
 • ki so otroci in mladostniki, mlajši od 18 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja Vendiomed filmsko obloženih tablet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom v naslednjih primerih:

 • če ima bolnik poslabšanje simptomov hemoroidov, je potrebno vedeti, da je zdravilo  namenjeno le za simptomatsko in kratkotrajno zdravljenje. V primeru, da simptomi ne izzvenijo, je potrebno opraviti proktološki pregled. Sočasno se lahko uporabljajo tudi zdravila, ki se jih aplicira rektalno (vnese v danko),
 • če ima bolnik motnje venskega krvnega obtoka v spodnjih okončinah se terapevtskih učinek zdravila lahko poveča s primernim življenjskim slogom (izogibanje izpostavljanju sonca, izogibanje dolgotrajnemu stoječemu položaju, ohranjanju primerne telesne mase in uporabi posebnih nogavic),
 • če se pri bolniku poslabša bolezen in se kaže kot vnetje kože, vnetje ven, podkožne zatrdline, hude bolečina, kožne razjede ali pojav neznačilnih simptomov (nenadno otekanje ene ali obeh nog),
 • zdravilo ni učinkovito pri oteklinah v spodnjem delu nog (ki so posledica bolezni srca, ledvic ali jeter).
 • če bolnik jemlje druga zdravila (diosmin lahko poveča koncentracijo metronidazola – zdravila za zdravljenje okužb z bakterijami in s paraziti) in diklofenaka (protibolečinsko in protivnetno zdravilo) v krvi in zmanjša nujno izločanje.

Nosečnost, dojenje in plodnost

V primeru nosečnosti, načrtovanja nosečnosti ali dojenja, se je pred jemanjem zdravila Vendiomed potrebno posvetovati z zdravnikom. V času dojenja ni priporočljivo jemanja zdravila.    

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Jemanje zdravila Vendiomed nima vpliva na sposobnost upravljanja vozil ali upravljanje s stroji.

Zdravilo Vendiomed filmsko obložene tablete vsebujejo:

 • laktoza
 • azo barvilo sončno rumeno (lahko povzroči alergijske reakcije).

Vsebnost sladkorjev je pomembna za vse bolnike, ki prenašajo nekaterih sladkorjev oziroma se morajo pred uporabo zdravila posvetovati z zdravnikom.

Uporaba Vendiomed filmsko obloženih tablet:

 • zdravilo je namenjeno za peroralno uporabo.
 • zdravilo je potrebno jemati skupaj s hrano.
 • filmsko obložene tablete so zelene barve, podolgovate in obojestransko izobčene in z gladko površino brez madežev ali poškodb.
 • zdravilo vsebuje učinkovino diosmin.
 • ena filmsko obložena tableta vsebuje 1000 mg mikroniziranega diosmina.
 • ostale sestavine v jedru tablete so mikrokristalna celuloza, laktoza monohidrat, premreženi natrijev karmelozat, brezvodni koloidni silicijev dioksid in magnezijev stearat. Filmsko oblogo tablete pa sestavljajo polivinil alkohol, titanov dioksid (E171), makrogol 3350, smukec, kinolinsko rumeno (E104), indigotin (E132), sončno rumeno (E110), črni železov oksid (E172).

Odmerjanje Vendiomed filmsko obloženih tablet:

 • za zdravljenje simptomov kroničnega venskega popuščanja je priporočen odmerek 1 tableta na dan, skupaj s hrano. Zdravilo je potrebno jemati nekaj tednov, preden se stanje izboljša. V primeru, da se stanje bolezni poslabša ali ne izboljša v 5 tednih zdravljenja, je potreben posvet z zdravnikom.
 • za zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni je začetno zdravljenje 3 tablete prve 4 dni, nato pa 2 tableti na dan naslednje 3 dni. V primeru, da se stanje bolezni ne izboljša ali poslabša v 7 dneh, je potreben posvet z zdravnikom.

Pakiranje: 30 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
Blagovna znamkaVendiomed
Namenhemoroidi, krčne žile
Oblikatablete
Oddaj svojo oceno artikla
Vendiomed 1000 mg, filmsko obložene tablete
Tvoja ocena