Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Oronazol, zdravilni šampon

Zdravila Ostala zdravila Glivične okužbe Oronazol, zdravilni šampon

Zdravilo Oronazol vsebuje ketokonazol, protiglivično učinkovino (antimikotik), ki deluje na številne glivice. Zdravilni šampon se uporabljate za zdravljenje in preprečevanje prhljaja in nekaterih glivičnih obolenj kože (seboroični dermatitis) in za zdravljenje pityriasis versicolor. Primeren je za mladostnike in odrasle. Več ...

14,27 €
Zaloga:   Na zalogi

Zdravilo Oronazol vsebuje ketokonazol, protiglivično učinkovino (antimikotik), ki deluje na številne glivice.
Skozi kožo ne prehaja v kri, zato ne deluje na druge organe.
Oronazol zdravilni šampon uporabljate za zdravljenje in preprečevanje prhljaja in nekaterih glivičnih obolenj kože (seboroični dermatitis) in za zdravljenje pityriasis versicolor.

Ne uporabljajte zdravila Oronazol:

  • če ste alergični na ketokonazol ali katerokoli sestavino tega zdravila.

Nosečnost in dojenje: če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Pri uporabi Oronazol šampona med nosečnostjo ali dojenjem ni znanih tveganj.

Navodila za uporabo:

Zdravilni šampon nanesite na prizadeti del kože oziroma lasišča in ga po 3 do 5 minutah dobro sperite z vodo. Ponavadi zadostuje polna dlan šampona za eno pranje.

Vsebnost:

  • Učinkovina je ketokonazol. 1 g zdravilnega šampona vsebuje 20 mg ketokonazola.
  • Pomožne snovi so natrijev lavrileter sulfat, dinatrijev monolavrileter sulfosukcinat, dietanolamid kokosove maščobne kisline, lavrildiamonijev hidroliziran kolagen, makrogol metilglukoza dioleat, koncentrirana klorovodikova kislina (E507), natrijev klorid, natrijev hidroksid (E524), imidazol sečnina, eritrozin (E 127), dišava (vsebuje alfa-izometil ionon, amilcinamal, amilcinamilalkohol, benzilalkohol, benzojsko kislino, butiliran hidroksitoluen, benzilbenzoat, benzilcinamat, cinamal, cinamilalkohol, citral, citronelol, evgenol, izvleček hrastovega maha, geraniol, heksilcinamaldehid, hidroksicitronelal, limonen in linalol), prečiščena voda.

To zdravilo vsebuje dišavo z alfa-izometil iononom, amilcinamalom, amilcinamilalkoholom, benzilalkoholom, benzilbenzoatom, benzojsko kislino, butiliranim hidroksitoluenom, benzilcinamatom, cinamalom, cinamilalkoholom, citralom, citronelolom, evgenolom, izvlečkom hrastovega maha, geraniolom, heksilcinamaldehidom, hidroksicitronelalom, limonenom in linalolom, ki lahko povzročijo
alergijske reakcije.

Benzilalkohol lahko povzroči blago lokalno draženje in alergijske reakcije.

To zdravilo vsebuje 0,0012 mg benzojske kisline na 1 g šampona. Benzojska kislina lahko povzroči lokalno draženje.

To zdravilo vsebuje butiliran hidroksitoluen, ki lahko povzroči lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis) ali draženje oči in mukoznih membran.

Odmerjanje:

Zdravilo Oronazol lahko uporabljajo mladostniki in odrasli. Varnost in učinkovitost zdravila Oronazol pri otrocih, mlajših od 12 let, nista bili dokazani.

Z zdravljenjem morate nadaljevati še nekaj dni po prenehanju vseh znakov, da preprečite ponovno obolenje.

Uporaba Odmerjanje in trajanje zdravljenja
Zdravljenje  
Pityriasis versicolor 1 x na dan, 1-5 dni
Seboroični dermatitis in prhljaj 2 x na teden, 2 do 4 tedne
Preprečevanje   
Seboroični dermatitis in prhljaj 1 x na teden ali na 14 dni

Pakiranje: plastenko z zaporko vsebuje 100 ml zdravilnega šampona.

Opozorila:

Pred začetkom uporabe zdravila Oronazol se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste se, preden ste pričeli uporabljati zdravilo Oronazol, že dalj časa zdravili s kremami ali mazili, ki vsebujejo učinkovine, imenovane kortikosteroidi, priporočamo, da uporabljate sočasno obe zdravili še 2 do 3 tedne, vendar ne hkrati (eno zjutraj, drugo zvečer) in postopoma zmanjšujete uporabo lokalnega kortikosteroida, da preprečite poslabšanje bolezenskih znakov (povratni učinek).

Če se pojavi huda preobčutljivostna reakcija ali močno draženje, prekinite z zdravljenjem.

Šampon ne sme priti v oči. V primeru, da šampon pride v oči, ga sperite s tekočo vodo.

Izdelek je zdravilo. Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah in specializiranih prodajalnah. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecSTADA Arzneimittel AG, Stadastraße 2-18, 61118 Bad Vilbel, Nemčija
Blagovna znamkaOronazol
Namenprhljaj
Oblikašampon
Oddaj svojo oceno artikla
Oronazol, zdravilni šampon
Tvoja ocena