Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Opornica za gleženj Malleoloc

Pripomočki Opornice in bandaže Opornice za nogo Opornica za gleženj Malleoloc

Stabilizacijska ortoza za delno imobilizacijo skočnega sklepa. Več ...

od 87,00 €
SKU
g751613

MalleoLoc je anatomsko prilagodljiva stabilizacijska ortoza, ki se uporablja takoj po poškodbah gležnja. Po težkih zvinih, strganih in nategnjenih vezeh, MalleoLoc stabilizira gleženj in ga ščiti pred ponovnimi zvini. Naravno gibanje peta-prsti je še vedno omogočeno. Ortozo se lahko nosi tudi brez obutve.

  •  anatomsko samooblikovanje
  •  tanko oblazinjenje
  •  stimulacija sprednje mišice goleni

INDIKACIJE

  • zgodnje funkcionalno zdravljenje pri poškodbah zunanjih ligamentov gležnja (in lig. bifurcati)
  • nateg ligamentov sklepne kapsule
  • postoperativna rehabilitacija
  • kronična insuficienca ligamenta

MalleoLoc stabilizacijska ortoza je anatomsko oblikovana z namenom prileganja zunanjemu robu noge in vključuje sistem pasov. Osnova ortoze se prilega popolno, saj objame skočni sklep tako na zunanji kot notranji strani noge/stopala in pusti peto prosto. Omejuje gibanje skočnega sklepa. Mišice gležnja so aktivno stabilizirane.  Nudi optimalno kakovost namestitve pri akutni oskrbi, brez potrebnega preoblikovanja. Po potrebi je mogoča individualna prilagoditev.

Na spodnjem, stopalnem delu ortoze je ProprioPoint-jezik stopala, ki stimulira mišično aktivnost na sprednjem delu goleni, hkrati pa ortoza nudi stabilizacijo in mobilizacijo. Prvič, ortoza omogoča učinkovito zaščito pred nadaljnjimi poškodbami in drugič, MalleoLoc se lahko uporablja kot zgodnje funkcijsko zdravljenje natega ligamentov sklepne kapsule in poškodbe zunanjih ligamentov gležnja.

MalleoLoc se odlično prilega nogi in omogoča nošenje v različni obutvi. Terapevtski učinek se ohrani tudi, če se jo ne nosi v čevljih in prav tako preprečuje supinacijo. Mehanizem sponke Velcro sistema pasov poveča učinkvitost natezne sile in omogoča lažjo namestitev. Specialno, mehko notranje oblazinjenje nudi zelo udobno nošenje.

Možnosti: leva / desna

Velikosti (širina pete):

  • 1 (< 6 cm)
  • 2 (> 6 cm)

Priporočamo, da se pred nakupom posvetujete z diplomiranim inženirjem ortotike in protetike v naši lekarni. Inženir vam pomaga izbrati primeren pripomoček in vam posreduje natančna navodila o uporabi ter svetuje obravnavo v okviru rehabilitacijskega tima.

Lastnosti
Blagovna znamkaBauerfeind
Mesto uporabegleženj
Vrstaopornica
Oddaj svojo oceno artikla
Opornica za gleženj Malleoloc
Tvoja ocena