Novalac Allernova

Novalac Allernova je živilo za posebne zdravstvene namene za dietetsko uravnavanje prehrane dojenčkov in majhnih otrok, preobčutljivih na beljakovine kravjega mleka in tistih, ki polivajo. Več ...

15,50 €
Zaloga:   Na zalogi

Novalac Allernova se lahko uporablja kot edina prehrana do 6. meseca starosti, po 6. mesecu starosti pa lahko Novalac Allernovo uporabljate kot del raznovrstne prehrane. Novalac Allernova je zgoščena hrana, ki vsebuje hidrolizirane beljakovine kravjega mleka (kazeina) in ne vsebuje  laktoze.

Alergija na beljakovine kravjega mleka se razvije v prvih mesecih življenja. Simptomi alergije se lahko pokažejo na vseh organskih sistemih, v prvem letu predvsem na prebavilih in koži. Najpogostejši simptom, ki se izraža prek prebavnega sistema, je polivanje ali regurgitacija. Zdravljenje preobčutljivosti za beljakovine kravjega mleka je popolna izključitev mlečnih beljakovin iz prehrane dojenčka, za zmanjševanje polivanja pa se uporablja zgoščena hrana. 

Prava rešitev za dojenčke z alergijo na beljakovine kravjega mleka in polivanjem je uporaba hrane za posebne zdravstvene namene – Novalac Allernova,
Novalac Allernovi (ekstenzivni hidrolizat kazeina) je dodan koruzni škrob in je zato edina mlečna hrana na tržišču, ki hkrati rešuje dve težavi:

  • lajša simptome alergije na beljakovine kravjega mleka
  • zmanjšuje polivanje

Novalac Allernova vsebuje vse potrebne hranljive snovi, ki so potrebne za pravilno rast in razvoj otroka. Ne vsebuje laktoze.

Novalac Allernovo uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom. Ne uporabljajte je za hranjenje zdravih dojenčkov. Novalac Allernova je kontraindicirana pri galaktozemiji in/ali malabsorpciji glukoze in galaktoze.

Sestava mlek Novalac je v skladu z evropskimi smernicami o otroški mlečni prehrani in ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO), prav tako ne vsebuje glutena.

Eno pakiranje vsebuje 400 g živila Novalac Allernova.

 

Navodila za uporabo/Priporočena uporaba:

Običajno odmerjanje mleka Novalac Allernova:

 Starost (meseci)

0

1

2

3

4

5

6 +

 Teža (kg)

4

5

6

6,5

7

7,5

> 7,5 

 Število obrokov/dan

6

5

5

5

4

4

3*

 Število meric za pripravo   enega obroka

4

5

5

6

8

8

8

 Količina vode (ml)

120

150

150

180

240

240

240

* kot del raznovrstne prehrane

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,5 g mleka Novalac Allernova.

Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite otrokovi starosti in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.

 

Navodilo za uporabo:

Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.

Allernova je zgoščena formula in jo boste morda morali pred uporabo nekoliko bolj pretresti, da se raztopi. Zaradi posebne sestave so lahko njen videz, vonj in okus v hranilni steklenički drugačni v primerjavi s standardnim mlekom. Povzroči lahko tudi nekoliko manj trdno in/ali zelenkasto blato brez neprijetnosti za dojenčka.

  • Vedno pripravite svež obrok.
  • Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo.
  • Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu škatle.
  • Po prvem odprtju škatle, morate vsebino porabiti v treh tednih.
  • Po vsaki uporabi škatlo dobro zaprite.
  • Ne shranjujte nepopitega obroka. Ostanek zavrzite.

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,5 g mleka Novalac Allernova.

Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite otrokovi starosti in njegovim potrebam.

Sestavine:

Maltodekstrini, rastlinska olja (palmovo, repično, sončnično, kokosovo), koruzni škrob, hidrolizirane mlečne beljakovine, trikalcijev fosfat, emulgator (sončnični lecitin), kalcijev citrat, magnezijev klorid, kalcijev klorid, L-cistin, vitamini (C, E, A, niacin, pantotenska kislina, B2, B1, B6, folna kislina, K1, biotin, D3, B12), dikalijev fosfat, holin bitartrat, L-triptofan, tavrin, kalijev klorid, železov sulfat, inozitol, cinkov sulfat, L-karnitin, antioksidanti (ekstrakt bogat s tokoferoli), natrijev selenit, bakrov sulfat, kalijev jodid, manganov sulfat.

Opozorila:

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Allernovo uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom. Proizvoda ne smete uporabljati kot edini vir hrane po 6. mesecu starosti. Ne uporabljajte je za hranjenje zdravih dojenčkov. Allernove ne smete uporabljati v primeru galaktozemije ali pri malabsorpciji glukoze in/ali galaktoze. Posebna pozornost je potrebna tudi pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih  ali novorojenčkih  z nizko porodno težo.  Pri  hranjenju  po steklenički  poskrbite,  da stik med mlekom in zobmi vašega otroka ni predolg ali pogost,  ker  to povečuje  možnost za nastanek kariesa.  Vedno umijte  zobe vašega otroka  po zadnjem  nočnem obroku.  Nepravilna  priprava  ali shranjevanje lahko predstavljata tveganje za zdravje.

Lastnosti
Blagovna znamkaNovalac
Namenalergija na kravje mleko
Vrstanadomestno mleko
Oddaj svojo oceno artikla
Novalac Allernova
Tvoja ocena