Novalac Allernova AR, mleko za dojenčke in majhne otroke z alergijo na beljakovine kravjega mleka in s polivanjem

Otrok in mama Prehrana Prehrana dojenčkov Novalac Allernova AR, mleko za dojenčke in majhne otroke z alergijo na beljakovine kravjega mleka in s polivanjem

Novalac Allernova AR, mleko v prahu, je živilo za prehransko uravnavanje prehrane dojenčkov in majhnih otrok, preobčutljivih na beljakovine kravjega mleka. Mleko je brez laktoze in z dodatkom inovativnega zgoščevalca PAX® complex, ki zmanjša pogostost in količino polivanj in pripomore k normalizaciji blata (driske ali zaprtja). Več ...

15,50 €

Novalac Allernova AR se lahko uporablja kot edina prehrana do 6. meseca starosti. Po 6. mesecu starosti pa lahko Novalac Allernovo AR uporabljate kot del raznovrstne prehrane. Novalac Allernova AR je živilo za posebne zdravstvene namene, vsebuje ekstenzivni hidrolizat kazeina in je brez laktoze. Tako ne povzroča alergijskih reakcij in je zato primerna za dojenčke z alergijo na beljakovine kravjega mleka.

Novalac Allernova AR je edini ekstenzivni hidrolizat na trgu z inovativnim zgoščevalcem PAX® complex, ki učinkovito zmanjšuje polivanje, pripomore k normalizaciji blata (driske ali zaprtja), izboljša razpoloženje, zmanjša jok, izboljša spanje in posledično  vpliva na kakovost družinskega življenja.

Alergija na beljakovine kravjega mleka se razvije v prvih mesecih življenja. Simptomi alergije se lahko pokažejo na vseh organskih sistemih, v prvem letu predvsem na prebavilih in koži. Najpogostejši simptom, ki se izraža prek prebavnega sistema, je polivanje ali regurgitacija. Zdravljenje preobčutljivosti za beljakovine kravjega mleka je popolna izključitev mlečnih beljakovin iz prehrane dojenčka, za zmanjševanje polivanja pa se uporablja zgoščena hrana.

Prava rešitev za dojenčke z alergijo na beljakovine kravjega mleka in polivanjem je uporaba hrane za posebne zdravstvene namene – Novalac Allernova AR, ekstenzivni hidrolizat kazeina, kjer je dodan inovativni zgoštevalec PAX® complex in je s tem to edina mlečna hrana na trgu, ki hkrati rešuje več težav hkrati:

 • lajša težave, ki so povezane z alergijo na beljakovine kravjega mleka (driska, zaprtje, pretiran jok, krči, srbečica na koži, atopijski dermatitis…),
 • zmanjšuje količino in pogostost polivanja,
 • pripomore k normalizaciji blata (driske ali zaprtja),
 • omogoča rast in razvoj dojenčka kot pri otrocih brez alergije,
 • izboljša razpoloženje, zmanjša jok, izboljša spanje in posledično vpliva na kakovost družinskega življenja.

Dodatno: Uživajo jo lahko tudi dojenčki in otroci z laktozno intoleranco (ne vsebuje laktoze)!

Novalac Allernova AR vsebuje vse potrebne hranljive snovi, ki so potrebne za pravilno rast in razvoj otroka. Ne vsebuje laktoze.

Novalac Allernovo AR uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom. Ne uporabljajte je za hranjenje zdravih dojenčkov. Novalac Allernova AR je kontraindicirana pri galaktozemiji in/ali malabsorpciji glukoze in galaktoze.

Navodila za uporabo:

Allernova AR je zgoščena hrana, ki vsebuje hidrolizirane beljakovine iz kravjega mleka (kazein). Primerna je za dojenčke in majhne otroke, preobčutljive na beljakovine kravjega mleka, z regurgitacijo ali brez nje. Allernova AR vsebuje edinstveno kombinacijo zgoščevalcev, v kombinaciji kakovosti škroba in prehranskih vlaknin.

Allernova AR je primerna za dojenčke in majhne otroke od rojstva do 36. meseca starosti, če jih matere ne dojijo. Do 6. meseca starosti se lahko uporablja kot edina prehrana, po 6. mesecu starosti pa lahko Allernovo AR po nasvetu zdravnika uporabljate kot del raznovrstne prehrane. Ne uvajajte v prehrano vašega otroka drugih mlečnih obrokov (otroške žitarice z mlekom, mlečni izdelki) brez predhodnega posveta z zdravnikom. Allernova AR ne vsebuje glutena in laktoze.

Navodila za pripravo:

Starost dojenčka (meseci)

0-1

1-2

2-4

4-6

6-12

12-36

Število obrokov na dan 

6

5

5

4

3*

2*-3*

Število meric za pripravo enega obroka

3

4

5

7

7

8

Količina vode (ml)

90

120

150

210

210

240  

*Kot del raznolike prehrane

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,5 g Allernove AR. Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite dojenčkovi starosti in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.

Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.

 1. Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 10 minut.
 2. Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
 3. Vodo v lončku ohladite na 45 °C in jo prelijte v stekleničko.
 4. V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
 5. Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.
  Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C) oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno.

Dodatni nasvet za pripravo formule:

Priporočljivo je, da se steklenička za hranjenje takoj po dodajanju prahu v vodo takoj močno strese gor in dol ter zavrti po potrebi, dokler se prašek popolnoma ne raztopi. Za to je tudi svetovana dovolj velika steklenička, da se vsebina lahko dodobra pretrese. Starši lahko po potrebi pripravite najprej prvo polovico, nato še drugo: najprej v celotno količino dobro segrete vode doda polovico količine praška in zavrti ter pretrese steklenico za hranjenje, nato pa doda preostalo količino praška in ponovno pretrese stekleničko. Pomembna je hitrost v pripravi, da se ne čaka in pusti »stati.« To lahko pomaga zmanjšati nastanek grudic in strjevanja.

Zaradi posebne sestave so lahko njen videz, vonj in okus v hranilni steklenički drugačni v primerjavi s standardnim mlekom. Povzroči lahko tudi nekoliko manj trdno in/ali zelenkasto blato brez neprijetnosti za dojenčka.

Pomembno opozorilo:

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Allernovo AR uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom pri dojenčkih, ki imajo simptome, za katere je živilo namenjeno.  Proizvoda ne smete uporabljati kot edini vir hrane po 6. mesecu starosti, ampak je lahko podpora raznovrstni prehrani. Allernove AR ne smete uporabljati pri malabsorpciji glukoze in/ali galaktoze. Posebna pozornost je potrebna tudi pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z nizko porodno težo. Nepravilna priprava ali shranjevanje lahko predstavljata tveganje za zdravje. Proizvod ni primeren za parenteralno uporabo ali za hranjenje po sondi.  Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Vedno pripravite svež obrok. Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo. Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu pločevinke. Po prvem odprtju pločevinke morate vsebino porabiti v treh tednih. Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite. Ne shranjujte nepopitega obroka. Ostanek zavrzite.

Hranilna vrednost:

    100 g 100 ml
Energijska vrednost kJkcal 2084498 28167

Maščobe                                                                        

-          Od tega nasičene maščobe  

-          Linolna kislina                             

-          Alfa linolenska kislina

-          DHA (dokozaheksaenojska kislina)

-          ARA (arahidonska kislina)

g

g

g

mg

mg

mg

26,2

10,2

4,7

430

120

30

3,5

1,4

0,6

58

16

4

Ogljikovi hidrati                                                             -          Od tega sladkorji 

-          od tega škrob                                                

g

g

g

51,5

1,5

1

7

0,2

0,1

Prehranske vlaknine g 3,6 0,5
Beljakovine g 12,1 1,6
Sol g 0,413 0,06
Vitamini      
A µg 440 59
D µg 12 1,6
E mg 8,7 1,2
K µg 30 4,1
C mg 60 8,1
Tiamin mg 0,8 0,11
Riboflavin mg         1,2 0,2
Niacin mg 4,5 0,6
B6 mg 0,6 0,08
Folna kislina µg 80 11
Folat µg-DFE 135 18
B12 µg 1,5 0,2
Biotin µg 15 2
Pantotenska kislina mg 5 0,7
Minerali      
Natrij mg 165 22
Kalij mg 610 82
Klorid mg 400 54
Kalcij mg 600 81
Fosfor mg 330 45
Magnezij mg 50 6,8
Železo mg 8 1,1
Cink mg 3,5 0,5
Baker mg 0,38 0,05
Mangar mg 0,05 0,007
Fluorid mg <0,45 <0,06
Selen µg 22 3
Krom µg <45 <6,1
Molibden µg <45 <6,1
Jod µg 100 14
Holin mg 170 23
Inozitol mg 25 3,4
Tavrin mg 40 5,4
L-karnitin mg 20 2,7

Glavna sestavina: Maltodekstrini

Sestavine: Maltodekstrini, rastlinska olja (palmovo, repično, sončnično, kokosovo), hidrolizat mlečnih beljakovin, zgoščevalci (pektin, rožičev gumi), tapioka škrob, trikalcijev fosfat, emulgator (sončnični lecitin), kalcijev klorid, magnezijev klorid, trikalcijev citrat, holin bitartrat, olje iz mikroalge Schizochytrium sp. (DHA), L-cistein, kalcijev fosfat, vitamini (retinil acetat, tiaminijev hidroklorid, cianokobalmin, riboflavin, piridoksinijev hidroklorid, natrijev-L-askorbat, holekalciferol, DL-alfa-tokoferil acetat, fitomenadion, D-biotin, folna kislina, nikotinamid, kalcijev D-pantotenat), trinatrijev citrat, dikalijev fosfat, L-triptofan, železov difosfat, olje iz glive Mortierella alpina (ARA), tavrin, L-histidin, inozitol, L-fenilalanin, L-karnitin, L-tirozin, L-izolevcin, trikalijev citrat, cinkov sulfat, antioksidanti (izvleček bogat s tokoferoli, askorbil palmitat), natrijev selenit, bakrov sulfat, kalijev jodid, manganov sulfat.

Pakiranje: 400 g

Lastnosti
ProizvajalecUP MEDI-EUROPA SA
Blagovna znamkaNovalac
Namenalergija na kravje mleko
Oblikamleko
Vrstanadomestno mleko
Oddaj svojo oceno artikla
Novalac Allernova AR, mleko za dojenčke in majhne otroke z alergijo na beljakovine kravjega mleka in s polivanjem
Tvoja ocena