Novalac 2, nadaljevalno mleko 

Otrok in mama Prehrana Prehrana dojenčkov Novalac 2, nadaljevalno mleko 

Novalac 2 nadaljevalno mleko je primerno za dojenčke od 6 do 12 mesecev starosti. Več ...

od 8,13 €
SKU
g581981

Univerzalno mleko Novalac 2 vsebuje vse beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate, aminokisline, vitamine in minerale, ki jih dojenček potrebuje za zdrav razvoj in rast.

Evropske smernice za prehrano dojenčkov po dopolnjenem 6. mesecu starosti poleg uvajanja goste hrane priporočajo nadaljevanje dojenja (oziroma hranjenja z mlečnimi formulami, če mati ne doji). Do dopolnjenega 12. meseca starosti ni priporočljivo uživanje kravjega mleka kot samostojnega obroka. Kravje mleko vsebuje za dojenčka pri šestih mesecih 3-krat preveč soli. To je enako, kot če bi dojenček vsak dan užival 3-krat bolj posoljeno mlečno formulo ali materino mleko. Uživanje kravjega mleka kot nadomestilo za dojenje ali mlečno formulo že po 6. mesecu življenja, lahko povzroči poškodbe ledvic in visok krvni tlak pozneje v življenju.

Nadaljevalno mleko Novalac 2 je del raznolike prehrane, ki se v prvih šestih mesecih življenja ne sme uporabljati kot nadomestek za materino mleko. Primeren je kot dopolnilna hrana, če dojenje ne zadošča, in kot nadaljevalna hrana po uporabi začetnega mleka Novalac 1.

Novalac 2 je del obsežne skupine izdelkov, posebej prilagojenih dojenčkom s skrbno izbranimi sestavinami in kontrolirano kakovostjo. Za otroke, starejše od 12 mesecev, svetujemo prehod na nadaljevalno mleko za otroke Novalac 3.

Prednosti:

  • Dodane omega-3 in omega-6 maščobne kisline za optimalen razvoj dojenčkovega vida in možganov
  • Vir vitaminov D (za normalno rast in razvoj dojenčkovih kosti), C, E, K1 in biotina
  • Vir kalcija

Običajno odmerjanje mleka Novalac 2:

Starost (meseci) 6+
Teža (kg) >7,5
Število obrokov/dan 3*
Število meric za pripravo enega obroka 7
Količina vode (ml) 210

*kot del raznovrstne prehrane

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,3 g mleka Novalac 1. Eno merico raztopite v 30 ml vode.

Pakiranje: 400 ali 800 g

Opomnik: pakiranje 800 g ni več dobavljivo.

Lastnosti
Blagovna znamkaNovalac
Vrstanadaljevalno mleko
Oddaj svojo oceno artikla
Novalac 2, nadaljevalno mleko 
Tvoja ocena