Začetno mleko Novalac 1 je mleko za dojenčke od rojstva do 6. meseca starosti, če jih matere ne dojijo ali jih dojijo le delno. Mleko zagotavlja vse potrebne hranljive snovi, ki so potrebne za pravilno rast in razvoj otroka. Več ...

od 8,13 €
SKU
g219657

Novalac 1 začetno mleko je namenjeno dojenčkom do 6. meseca starosti in vsebuje vse najbolj pomembne beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate, aminokisline, vitamine in minerale, ki jih dojenček potrebuje za zdrav razvoj in rast. Mleku so dodane omega-3 in omega-6 maščobne kisline, ki poskrbijo za optimalen razvoj dojenčkovega vida in možganov ter tudi maltodekstrin, ki zagotavlja daljšo sitost dojenčka.

Novalac 1 začetno mleko je eden izmed izdelkov iz skupine Novalac, ki so namenjeni dojenčkom od rojstva dalje ter vsebujejo skrbno izbrane sestavine in imajo kontrolirano kakovost.  Celotna skupina izdelkov Novalac se lahko uporablja samo po predhodnem nasvetu strokovnjakov s področja medicine, prehrane ali farmacije. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti svetujemo prehod na Novalac 2 nadaljevalno mleko.

Običajno odmerjanje mleka Novalac 1 začetnega mleka:

Starost dojenčka (meseci)

0-1

1-2

2-4

4-6

Število obrokov/dan

6

5

5

4

Število meric za

pripravo enega obroka

3

4

5

7

Količina vode (ml)

90

120

150

210

* kot del raznovrstne prehrane

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,3 g začetnega mleka Novalac 1.

Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite otrokovi starosti in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.

Navodila za uporabo Novalac 1 začetnega mleka:

  • Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.
  • Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.
  • V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
  • Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.
  • Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C), oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno.
  • Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,3 g mleka Novalac 1.
  • Eno merico raztopite v 30 ml vode.

Vedno pripravite svež obrok. Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo. Izdelek je upraben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu pločevinke. Po prvem odprtju pločevinke morate vsebino porabiti v treh tednih. Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite. Ne shranjujete nepopitega obroka. Ostanek zavrzite.

Sestavine: Posneto mleko, mlečne beljakovine, maltodekstrini, rastlinska olja (palmovo, sojino, kokosovo), trikalcijev citrat, emulgator (sojin lecitin) kalcijev klorid, vitamini (A, B1, B12, B2, B6, C, D3, E, K1, biotin, folna kislina, niacin, pantotenska kislina), kalijev klorid, natrijev klorid, tavrin, železov sulfat, inozitol, magnezijev oksid, cinkov sulfat, antioksidanti (ekstrakt bogat s tokoferoli), bakrov sulfat, L-karnitin, natrijev selenit, kalijev jodid, manganov sulfat, holin bitartrat in dinatrijev fosfat.

Opozorila: Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Začetno mleko Novalac se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, prehrane, farmacije ali druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka. Posebna pozornost pri uporabi Novalac mleka je potrebna pri dojenččkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z majhno porodno težo ter pri alergijskih reakcijah na mlečne beljakovine. Nepravilna priprava ali shranjevanje lahko pomenita tveganje za zdravje. Pri hranjenju po steklenički poskrbite, da stik med mlekom in zobmi vašega otroka ni predolg ali pogost, ker to povečuje možnost za nastanek kariesa. Vedno umijete zobe svojega otroka po zadnjem nočnemu obroku.

Mleko je pakirano v pločevinki (400 g ali 800 g).

 

Lastnosti
Blagovna znamkaNovalac
Vrstanadomestno mleko, začetno mleko
Oddaj svojo oceno artikla
Novalac 1
Tvoja ocena