Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Nepro HP, živilo za posebne zdravstvene namene

Prehrana Terapevtska prehrana Nepro HP, živilo za posebne zdravstvene namene

Visokokalorična prehrana, ki vsebuje povečan delež beljakovin in zmanjšano koncentracijo fosforja. Namenjena je za dietetsko uravnavanje bolnikov na dializi. Več ...

od 5,57 €
SKU
g610730

Nepro HP je visokokalorična prehrana, ki vsebuje povečan delež proteinov in zmanjšano koncentracijo fosforja v primerjavi s standardnimi formulami za enteralna živila. Namenjeno je za dietetsko uravnavanje bolnikov na dializi, za peroralno uporabo in za hranjenje po sondi. Vsebuje veliko beljakovin.

Lastnosti:

  • energijska vrednost 1,8 kcal/ml
  • visoka vsebnost beljakovin (17,8 g/220 ml)
  • obogaten z vlakninami in fruktooligosaharidi (FOS)
  • vsebuje počasi prebavljive ogljikove hidrate
  • nizka vsebnost kalija
  • obogaten omega-3 in mononenasičenimi maščobnimi kislinami (MUFA)
  • primeren tudi za diabetike

Priporočen odmerek:  Kot dodatek k prehrani se priporočata 2 pakiranji dnevno. Kadar gre za doziranje živila kot edinega izvora prehrane, to odredi kvalificiran zdravstveni delavec na osnovi individualnega stanja bolnika (ob predpostavki, da bolnik potrebuje 2000 kcal, je doziranje 5 pakiranj dnevno).

Okus: jagoda ali vanilija

Pomembna obvestila: Nepro HP je primeren kot edini vir prehrane ali kot dodatek k prehrani in se uporablja samo pod zdravniškim nadzorom. Ni namenjen za uporabo pri otrocih, razen če to priporoči zdravnik ali drug usposobljen zdravstveni delavec. Ni primernen za osebe z galaktozemijo. Ni za parenteralno (intravensko) uporabo.

Navodila za uporabo: Pripravljeno za uporabo. Dobro pretresite. Po odprtju pokrijte, shranite v hladilniku in porabite v 24 urah. Zaprt izdelek shranjujte pri sobni temperaturi.

Sestavine: voda, maltodekstrin, RASTLINSKO OLJE (sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline, repično olje), Kazeinati (mlečne beljakovine: kalcijev kazeinat, magnezijev kazeinat, natrijev kazeinat), izolat mlečnih beljakovin, saharoza, glicerin, fruktooligosaharidi, MINERALI (kalijev citrat, natrijev citrat, natrijev hlorid, kalcijev citrat, magnezijev sulfat, železov sulfat, cinkov sulfat, bakrov sulfat, manganov sulfat, kalijev jodid, kromov klorid, natrijev molibdat, natrijev selenat), emulgator: sojin lecitin, aroma, holinijev klorid, stabilizator: celuloza, l-karnitin, VITAMINI (L-askorbinska kislina, niacinamid, kalcijev pantotenat, piridoksinijev hidrohlorid, tiamin hidrohlorid, riboflavin, vitamin E, vitamin A palmitat, folna kislina, biotin, filokinon, vitamin D3, cianokobalamin), tavrin, stabilizator: natrijeva karboksimetilirana celuloza.

Pakiranje: 220 ml

Lastnosti
ProizvajalecOseba odgovorna za slovenski trg: Abbott Laboratories d.o.o., Dolenjska cesta 242c, Ljubljana
Blagovna znamkaNepro
Namenkronična ledvična bolezen, sondna prehrana
Oblikanapitek
Oddaj svojo oceno artikla
Nepro HP, živilo za posebne zdravstvene namene
Tvoja ocena