Medicinski med v tubi

Sterilen medicinski med v tubi Vivamel za oskrbo vseh vrst ran - tako globokih kot površinskih, kroničnih in akutnih ran v vseh fazah celjenja.   Več ...

10,59 €

Izbrani kostanjev med je zelo bogat vir vitaminov in mineralov, še posebej kalcija, mangana in kalija. Med ima visoko vsebnost sladkorjev (min. 80 %), nizko vsebnost vode (max. 17 %) in nizek pH. Vse te lastnosti mu dajejo visoko osmotsko aktivnost, ki ustvarja neugodno okolje za rast mikroorganizmov in tako spodbuja celjenje ran. Medicinski med je primeren za zdravljenje globokih ran, kroničnih in akutnih ran, površinskih ran, okuženih ran, opeklin, diabetičnih razjed.

UPORABA: Medicinski med nanesite na sterilno primarno oblogo; npr. alginatno oblogo, netkano kompreso, poliuretansko peno in oblogo namestite na očiščeno rano. V primeru obilnega izločka preko primarne obloge namestite visoko vpojno oblogo in pritrdite s pritrdilnim povojem. Prevezo izvajajte na začetku vsak dan, kasneje pa lahko na dva do tri dni, odvisno od količine izločka iz rane. Uporabno največ 4 mesece od prvega odprtja. Po vsaki uporabi tubo dobro zaprite. Med iz tube nanašajte na sterilno oblogo, da se prepreči morebitna kontaminacija preostale vsebine v tubi. Izdelek je sterilen le do prvega odprtja. V primeru, da je tuba poškodovana, je ne uporabite.

Tuba vsebuje 20 g medicinskega medu.

Lastnosti
Namenakutne rane, rane
Vrstamazilo
Oddaj svojo oceno artikla
Medicinski med v tubi
Tvoja ocena