Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Lekadol 500 mg, tablete

Zdravila Bolečine Glavobol in vročina Lekadol 500 mg, tablete

Zdravilo Lekadol vsebuje učinkovino paracetamol. Deluje tako, da lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo. Zdravilo Lekadol ne draži želodčne sluznice, zato ga lahko jemljejo tudi bolniki z želodčnimi težavami in z rano na želodcu ali dvanajstniku. Zdravilo je primerno za odrasle in otroke po dopolnjenem 6. letu starosti. Več ...

3,70 €
Zaloga:   Na zalogi

Zdravilo Lekadol vsebuje učinkovino paracetamol. Deluje tako, da lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo. Zdravilo Lekadol ne draži želodčne sluznice, zato ga lahko jemljejo tudi bolniki z želodčnimi težavami in z rano na želodcu ali dvanajstniku.

Zdravilo Lekadol lahko jemljete pri:

 • blagih do zmerno hudih bolečinah (glavobol, zobobol, bolečine med menstruacijo),
 • bolečinah pri poškodbah ter po zdravniških in zobozdravniških posegih,
 • revmatičnih bolečinah (npr. pri osteoartrozi in kratkotrajnih bolečinah v križu, ki so posledica nepravilne drže, natega križa ali športnih poškodb),
 • bolečinah v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi,
 • zvišani telesni temperaturi, ki spremlja bakterijske in virusne okužbe.

Zdravilo je namenjeno odraslim in otrokom, ki so stari več kot 6 let.

Ne jemljite zdravila Lekadol: če ste alergični na paracetamol ali katero koli sestavino tega zdravila, če imate hujše motnje delovanja jeter

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravilo Lekadol se, če je potrebno, lahko uporablja med nosečnostjo. Jemati morate najmanjši možen odmerek, ki še lajša bolečino in/ali zniža zvišano telesno temperaturo, ter ga uporabljati čim krajši čas. Posvetujte se z zdravnikom ali babico, če bolečina ne mine in/ali se telesna temperatura ne zniža ali če morate zdravilo vzeti pogosteje.

Navodila za uporabo: Pri jemanju zdravila Lekadol natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine (kozarec vode, čaja ali sadnega soka). Hrana lahko zakasni delovanje zdravila, zato priporočamo, da tableto zaužijete vsaj 1 uro pred jedjo, da dosežete hitrejši učinek. Odmerjanje je navedeno spodaj. Priporočenega odmerka ne smete preseči.

Odmerjanje: Odmerjanje pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let: Vzamete lahko 1 do 2 tableti na 4 do 6 ur. Največji posamezni odmerek znaša 2 tableti, med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure presledka. Ne prekoračite največjega odmerka 8 tablet (4 g paracetamola) na dan.

Odmerjanje pri otrocih, starih 6 do 12 let: Zaužijejo lahko ½ do 1 tableto na vsake 4 do 6 ur. Med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure presledka. Ne prekoračite največjega odmerka 4 tablet (2 g paracetamola) na dan.

Odmerjanje pri otrocih, mlajših od 6 let: Za otroke, ki so stari manj kot 6 let, je na voljo paracetamol v oblikah, ki so namenjene tej starostni skupini.

Za lajšanje bolečin lahko zdravilo Lekadol jemljete največ 7 dni, otrokom pa ga lahko dajajte največ 5 dni. Če se stanje po tem času ne izboljša, se posvetujte z zdravnikom, ki bo določil nadaljnje zdravljenje.

Za zniževanje zvišane telesne temperature lahko zdravilo Lekadol jemljete največ 3 dni.

Opozorila: Pred začetkom jemanja zdravila LEKADOL se posvetujte z zdravnikom:

 •  če imate blage do zmerne motnje delovanja jeter,
 • če imate motnje delovanja ledvic,
 •  če imate redko dedno bolezen rdečih krvničk (pomanjkanje encima glukoza-6-fosfat[1]dehidrogenaza),
 •  če imate hemolitično anemijo (ste slabokrvni),
 •  če vsak dan zaužijete večje količine alkohola (tri ali več alkoholnih pijač na dan),
 • če ste dehidrirani, imate zmanjšano telesno maso (ste podhranjeni) ali zmanjšan tek (anoreksijo),
 •  če imate sladkorno bolezen,
 •  če ste okuženi z virusom HIV,
 • če imate cistično fibrozo, Downov sindrom ali tumor,
 • v primeru okužbe krvi (sepse),
 • če imate astmo, oziroma ste preobčutljivi na acetilsalicilno kislino

Sestavine: Učinkovina je paracetamol. Ena tableta vsebuje 500 mg paracetamola
- Druge sestavine zdravila so: koruzni škrob, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), želatina, brezvodni koloidni silicijev dioksid, smukec (E553b) in magnezijev stearat (E572

Pakiranje: 20 tablet

Izdelek je zdravilo. Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecLek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana
Blagovna znamkaLekadol
Namenbolečine po posegih, bolečine v mišicah, bolečine v sklepih, glavobol, menstrualna bolečina, temperatura, zobobol
Oblikatablete
Oddaj svojo oceno artikla
Lekadol 500 mg, tablete
Tvoja ocena