Vivamel, kontaktna mrežica

Pripomočki Ostali pripomočki Prva pomoč Vivamel, kontaktna mrežica

Vivamel kontaktno mrežico priporočamo za celjenje ran s šibkim izločkom, ki so v procesu nastajanja novega tkiva in rasti povrhnjega sloja kože.
Več ...

od 1,50 €
SKU
g854225

Vivamel contact je poliestrna kontaktna mrežica, na katero je nanešen naravno pridelan nerazredčen medicinski kostanjev med. Gre za primarno oblogo, saj jo namestimo neposredno na rano. 

Medicinski kostanjev med spodbuja čiščenje rane, omogoča vlažno celjenje, deluje antimikrobno, protivnetno, pospešuje zapiranje rane, nastajanje novega tkiva, celjenje z manj brazgotinami in zmanjšuje neprijeten vonj. Kontaktna mrežica ščiti dno rane in preprečuje sprijemanje z vpojno oblogo (sekundarno oblogo). Kontaktna mrežica ni vpojna in ima luknjičasto strukturo, skozi katero prepušča izloček iz rane. 

Celjenje rane je najbolj učinkovito in najhitrejše, če z uporabo medicinskega kostanjevega medu Vivamel začnemo takoj.

Uporabnost: 

  • nosilni material za med
  • zaščita dna rane pred mehanskimi poškodbami in pred sprijemanjem obvezilnega materiala
  • luknjičasta struktura mrežice prepušča izloček iz rane v sekundarno oblogo
  • Obloga je primerna za celjenje ran s šibkim izločkom, ki so v procesu dozorevanja novih celic (granulacije) in rasti povrhnjega sloja kože (epitelizacije):
  • kronične rane,
  • odrgnine (kožne abrazije),
  • rane po poškodbi idr.

Vivamel je primeren za vse generacije (za starejše, otroke, živali, pa tudi za diabetične bolnike).

Na Vivamel contact smo posebej ponosni, ker je plod slovenskega znanja. Na kontaktno mrežico je nanešen nerazredčen kostanjev med brez sintetičnih in gensko spremenjenih komponent. 

Obloga je vložena med dve foliji, kar omogoča enostavno rezanje na manjše dimenzije. Je enostavna za nameščanje in uporabo. Navedena je cena ene obloge. 

Pred uporabo natančno preberite NAVODILA in se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Velikosti: 

  • 5x5 cm
  • 10x10 cm 

Opozorilo: Ko pride  med  v stik z rano, lahko sprva občutimo blago zbadanje ali bolečino, ki navadno hitro mine. Do bolečine lahko pride zaradi visoke vsebnosti sladkorja v medu. Ob stiku z rano ta nase veže tekočino iz rane in tako zmanjšuje oteklino ter hkrati pospeši krvni pretok. Ker Vivamel deluje protivenetno, bolečina praviloma iz preveze v prevezo slabi. Če bolečina ne mine, se o uporabi protibolečinske terapije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Čeprav alergijska reakcija na med ni pogosta, uporabo izdelkov Vivamel odsvetujemo osebam z alergijo na med. Pri osebah z alergijo na čebelji strup priporočamo uporabo pod zdravniškim nadzorom.

Lastnosti
ProizvajalecTosama d.o.o., Vir, Šaranovičeva cesta 35, 1230 Domžale
Blagovna znamkaVivamel
Namenakutne rane, rane
Vrstaobloga za rane
Oddaj svojo oceno artikla
Vivamel, kontaktna mrežica
Tvoja ocena