Flebaven 1000 mg, tablete

Zdravila Ostala zdravila Ostala zdravila Flebaven 1000 mg, tablete

Zdravilo Flebaven 1000g se uporablja za zdravljenje simptomov kronične bolezni ven in bolezni hemeroidov. Zdravilo je namenjeno kot oblika začetnega samozdravljenja pri prvih simptomi pri odraslih osebah in je na voljo v različnih pakiranjih. Več ...

od 17,36 €
SKU
g148696

Zdravilo Flebaven 1000 mg je preoralno zdravilo s učinkovino diosmin iz skupine bioflavnonoidov pri prvih znakih bolezni. Vidni znaki se kažejo v težavah v nogah, ki so vedno bolj težke in nemirne in nastajajočih bolečin. Pomembno je preprečiti zaplete, ki lahko nastanejo pri napredovanju bolezni. Bioflavonoidi so učinkovine, ki pomagajo pri stabiliziranju kapilar, zmanjšujejo nastajanje oteklin in imajo protivnetne učinke. Mikronizirani diosmin je zelo dober flavanoid za notranjo zaščito ven in deluje na delovanje ven, povečuje tonus ven in odpornost kapilar. Zelo pomembno je pravočasno obvladovanje simptomov in preprečevanje napredovanja bolezni. Zdravilo z mikorniziranim diosminom poveča absorbcijo zdravilne učinkovine in njeno učinkovitost.  

Biološko razpoložljiv mikronizirani diosimin je bolj učinkovit kot ostala zdravila z diosminom, ki jih je potrebno jemati z velikimi odmerki. Prednost zdravila je v količini odmerka in manjših delcih peroralne zaužite spojine, ki imajo večjo stopnjo raztapljanja in absorpcije izdelka. Tablete Flebaven vsebujejo čisti diosmin in ne vsebujejo laktoze, želatine ali glutena. Zdravilo je izdelano v skladu s strogimi priporočili Evropske farmakopeje in omogoča cenovno dostopnejše zdravljenje. Znanstvene raziskave so pokazale učinkovitost diosmina v kombinaciji z konvencionalnim zdravljenja razjed na nogah z kompresijo in lokalnim zdravljenjem, predvsem pri zdravljenju venskih razjed. Diosmin v kombinaciji z geli za zunanjo uporabo deluje z učinkom takojšnjega hlajenja venskih simptomov.

Zdravilo Flebaven je v obliki bledo zelenkastih ali sivkasto rumenih ozirom do bledo zelenkoasto ali sivkasto rjave in marmoriranih obojestransko izobčenih tablet, ki so namenjene farmakološkemu zdravljenju pri venskih bolečinah. Pojav venske bolečine, ki jo povzroča vnetje v venski steni, pomeni prvi resni znak oziroma potrebnost začetka zdravljenja. Venska bolečina ni običajna bolečina in se zelo razlikuje od drugih bolečin, ki so običajne pri ljudeh. Razširjeno bolečino ven spremljajo še neprijetni občutki bolnikov. Povečanja premera vene povzroči okvaro venskih zaklopke in preprečitev odtekanja krvi nazaj v žilo. Krčne žile postanejo nenormalno otekle in velike zaradi posledic nedelovanja okvarjenih venskih zaklopk. Žile so modre barve in izstopajo iz površine kože, prav tako so zvite ali videti kot črv. Jakost nastajajoče bolečine se ne povezuje s stopnjo bolezni ven in ne pomenijo vidnih znakov bolezni. Za vensko bolezen je zelo pomembno zgodnje odkrivanje in zdravljenje, ki ustavita napredovanje bolezni. Razširjenost venske bolezni je lahko velikokrat spregledana zaradi njenih simptomov in zmanjšuje kakovost življenja pri ljudeh. Če venska bolezen ni pravočasno odkrita in pravočasno zdravljena, lahko pride tudi do invalidnosti. Zdravljenje običajno traja več mesecev ali celo let.

Dejavniki pri razvoju venske bolezni so lahko različni. Pogosta je prisotna dedna nagnjenost na razvoju žilnih bolezni, ki jo skozi proces staranja nadzorujejo naši geni in telesna nedejavnost.  Telesna aktivnost mora biti redna in bo pripomogla pri zavretju sprememb na arterijah in venah tudi za dlje časa. Ostali dejavniki tveganja pa so povezani s dolgotrajnim sedenjem in stanjem, debelostjo, hormonskim motnjam med nosečnostjo in menopavzo, izpostavljanje visokim temperaturam, dvigovanje težkih bremen in kajenju.

Zdravilo Flebaven se uporablja pri odraslih in je namenjeno:

  • za zdravljenje znakov in simptomov kronične bolezni ven, ki se pojavljajo kot bolečine, občutek težkih nog, utrujene noge, nemirne noge, nočni krči, otekline, edemi in trofične spremembe (spremembe kože zaradi slabše prekrvitve),
  • za zdravljenje simptomov pri akutni hemoroidalni bolezni, in sicer bolečin, krvavitev in otekanja v predelu zadnjika.

Zdravljenje simptomov kronične bolezni ven z zdravilom Flebaven:

Jemljite eno tableto na dan oziroma lahko vzamete tudi enkratni odmerek dveh tablet naenkrat. Zdravljenje mora trajati vsaj 4-5 tednov, preden bo prišlo do izboljšanja zdravstvenega stanja. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v šestih tednih, se posvetujte z zdravnikom. Samozdravljenje brez posveta z zdravnikom lahko traja 3 mesece. V primeru daljšega zdravljenja se je potrebno posvetovati z zdravnikom.

Jemanje zdravila Flebaven pri zdravljenju simptomov kronične bolezni ven je najbolj koristno v kombinaciji s pravilno uravnoteženim načinom življenja:

  • osebe, ki jemljejo zdravilo se ne smejo izpostavljati soncu, izogibajo se morajo čezmerni telesni teži ali predolgo stanje.
  • posebej priporočljive so aktivnosti kot so hoja, nordijska hoja, kolesarjenje, pohodništvo, plavanje, ples in gimnastika.
  • nošenje posebnih nogav za izboljšanje krvnega obtoka.

Zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni: Prve štiri dni jemljite 3 tablete na dan, naslednje tri dni pa 2 tableti Flebaven na dan. Pri nadaljnjem jemanju je priporočeni odmerek za zdravljenje 1 tableta na dan. V primeru, da se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se morate posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje lahko traja največ 15 dni, nato se je potrebno posvetovati z zdravnikom, še posebej v primeru, da simptomi v obdobju zdravljenja ne izginejo.

Zdravilo Flebaven se ne priporoča nosečnicam in doječim ženskam. Uživanje zdravila lahko jemljete pri obrokih ali samostojno. Rezultati zdravljenja so vidni po večtedenski dosledni uporabi in izboljšanju videza ven. Osebe po uporabi čutijo olajšanje bolečin v nogi in zmanjšanje edema ter tudi v celoti izboljša kakovost življenja zdravljenih oseb.

Pakiranje: 30 ali 60 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecKrka, tovarna zdravil, d. d., Šmarješka cesta 6, 8000 Novo mesto
Blagovna znamkaFlebaven
Mesto uporabenoge
Namenhemoroidi, krčne žile
Oblikatablete
Oddaj svojo oceno artikla
Flebaven 1000 mg, tablete
Tvoja ocena