Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Fenistil, gel

Zdravilo Fenistil vsebuje učinkovino, ki sodi v skupino antihistaminikov. Uporablja se ga lahko za lajšanje srbečice pri kožnih boleznih (dermatozah), kot sta kožni izpuščaj in koprivnica, ter pri pikih žuželk, pri sončnih opeklinah in pri površinskih opeklinah. Zdravilo Fenistil ustavi srbenje, tako da zavira delovanje histamina, ki ga telo sprošča pri alergijskih reakcijah. Več ...

od 11,00 €
SKU
g053880

Zdravilo Fenistil vsebuje učinkovino, ki sodi v skupino antihistaminikov. Uporablja se ga lahko za lajšanje srbečice pri kožnih boleznih (dermatozah), kot sta kožni izpuščaj in koprivnica, ter pri pikih žuželk, pri sončnih opeklinah in pri površinskih opeklinah.

Zdravilo Fenistil ustavi srbenje, tako da zavira delovanje histamina, ki ga telo sprošča pri alergijskih reakcijah. Gel dobro prodira v kožo. Srbenje in draženje mineta v nekaj minutah. Ima tudi lokalno anestetičen učinek.

Ne uporabljajte zdravila Fenistil: če ste alergični na dimetindenijev maleat ali katero koli sestavino tega zdravila. Če niste prepričani, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Med nosečnostjo in dojenjem ne nanašajte zdravila Fenistil na večjo površino kože, zlasti če je le-ta prizadeta ali vneta. Če dojite, ne nanašajte gela na prsni bradavici.

Navodila za uporabo in odmerjanje: Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Na prizadeto območje nanesite gel 2- do 4-krat dnevno.

Opozorila: Izdelek nima starostne omejitve. Pri dojenčkih in majhnih otrocih (mlajših od 2 let) se izogibajte uporabi na obsežnih predelih kože, zlasti če je koža odrgnjena ali vneta. [1,2]. Priporočamo zdravstvenim delavcem, da preučijo zahteve posameznika, preden priporočijo izdelek, saj imajo dostop do podatkov o njihovi anamnezi in sočasnih zdravilih.
Ne priporočamo uporabe izdelka, ki ni v skladu z odobreno ovojnino. Za podatke o izdelkih si oglejte celotno označbo izdelka. Te informacije niso namenjene kot nadomestilo za nasvet, ki ga bolniku da zdravnik ali drug usposobljen zdravstveni delavec.
Pred uporabo izdelka Fenistil gel bodite vedno pozorni na sestavo in navodila na embalaži (ovojnini) izdelka/navodilu za uporabo.

Reference: 1.Product Label, Fenistil gel, Slovenia, Accessed on 17/Apr/2023, from CHAMPS 2.CMS inputs received on 24/Apr/2023

Sestavine: Zdravilna učinkovina je dimetindenijev maleat. 1 g gela vsebuje 1 mg dimetindenijevega maleata. Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: raztopina benzalkonijevega klorida, dinatrijev edetat, karbomer, propilenglikol, natrijev hidroksid (E524), prečiščena voda.

Pakiranje: 30 g in 50 g

Izdelek je zdravilo. Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah in specializiranih prodajalnah. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecGlaxosmithkline d.o.o., Knezov štradon 90, 1000 Ljubljana
Namenopekline, srbeča koža, srbenje
Oddaj svojo oceno artikla
Fenistil, gel
Tvoja ocena