Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Diverin 400 mg, filmsko obložene tablete

Zdravila Bolečine Glavobol in vročina Diverin 400 mg, filmsko obložene tablete

Zdravilo Diverin je hitra rešitev pri bolečinah in vnetjih ter povišani telesni temperaturi. Tablete ne vsebujejo sladkorja in so namenjeno za odrasle in mladostnike po dopolnjenem 12. letu starosti s telesno težo večjo od 40 kg. Več ...

10,95 €
Zaloga:   Na zalogi

Zdravilo Diverin filmsko obložene tablete je narejeno iz učinkovine ibuprofen in se uporablja pri lajšanju bolečin in znižanju povišane telesne temperature. Namenjeno je za samozdravljenje z hitrim delovanjem po 15 do 30 minutah z hitro absorbcijo v prebavilih.  

Zdravilo Diverin spada med nesteroidna protivnetna in protirevmatska zdravila. Filmsko obložene tablete so bele podolgovate in bikonveksne z razdelilno zarezo na obeh straneh ter se lahko uporablja pri:

 • simptomih blagih ali zmernih bolečinah pri menstruaciji, zobobolu ali bolečinah po kirurških posegih,
 • migrenskih ali tenzijskih glavobolih,
 • blagih do zmernih revmatskih težavah, bolečinah v križu ali v sklepih,
 • mišičnih in sklepnih bolečinah, ki spremljajo različne poškodbe,
 • zvišani telesni temperaturi.

Težave z bolečino so pri ljudeh povezane celo življenje in se razlikujejo glede na trajanje. Obstaja akutna in kronična bolečina. Akutna bolečina je kratkotrajna in se pojavlja po prestanih operacijah, poškodbah ali vnetju. Običajno traja manj kot 1 mesec. Kronična bolečina ima daljši čas trajanja, in sicer od 3 do 6 mesecev, ki je potreben za celjenje tkiva po poškodbi ali operaciji.

Izvor bolečine nastane iz mišic, kosti ali iz notranjih organov in jih lahko povzroča vnetje ali dogajanje v živčevju (nevropatska bolečina). Lajšanje bolečine se lahko začne šele, ko jo napravimo vidno. Uspešnost lajšanja bolečine je potrebno ocenjevati. Samoocenjevanje bolečine je najbolj zanesljiva ocena pri merjenju bolečine. Metoda lajšanja bolečin je tudi z zdravilom Diverin, ki spada med nesteroidna protivnetna zdravila.

Diverin je namenjen lajšanju vnetnih blagih bolečin z ibuprofenom in ima največjo jakost zdravila proti bolečini za samozdravljenje v Sloveniji. Nizka telesna temperatura je pogosto povezana pri menjavi letnih časov in nižjih temperaturah. Jesensko in zimsko obdobje prinašata veliko težav s prehladom in gripo. Pri jemanju zdravila Diverin, ki ga lahko dobite brez recepta, je potrebno biti pozoren na pravilno doziranje zaradi možnosti povečanja tveganja za srčno ali možgansko kap oziroma resnih kožnih reakcijah.  zastrupitve. Diverin zdravila ne smejo jemati osebe, ki so alergične na ibuprofen.

Pred začetkom jemanja zdravila se morajo posvetovati z zdravnikom osebe,

 • ki imajo težave s srcem ali srčnim popuščanjem, angino pektoris, preživeto srčno kap, operacijo srčnega obvoda, periferno arterijsko bolezen ali druge oblike možganske kapi
 • ki imajo zvišan krvni tla, sladkorno bolezen, zvišane vrednosti holesterola v krvi, srčno bolezen ali možgansko kap v družinski zdravstveni zgodovini,
 • ki so kadilci, prekomerno uživajo alkoholne pijače ali so starejši več kot 65 let,
 • ki imajo določene avtoimunske bolezni ali prirojeno presnovno motnjo krvnih barvil
 • ki imajo bolezen črevesja (ulcerozni kolitis ali Chronovo bolezen)
 • ki imajo tveganje za pojav razjed ali krvavitev oziroma jemljejo zdravila proti strjevanju krvi,
 • ki jemljejo zdravila za zdravljenje depresije,
 • ki so imele večje kirurške posege ali imajo zmanjšano delovanje jeter in ledvic,
 • ki imajo motnje v strjevanju krvi,
 • ki imajo nagnjenje k različnim oblikam alergije (astma, seneni nahod)
 • ki imajo kronično vnetje nosne sluznice ali nosne polipe oziroma kronično obstruktivno pljučno bolezen.

Pri dolgotrajnem jemanju zdravila filmsko obloženih tablet Diverin se lahko pojavijo glavoboli in povečuje se tveganje za ledvično odpoved (analgetično nefropatijio) v primeru sočasnega jemanja več različnih zdravil za lajšanje bolečin. Pojav krvavitev, razjed in predrtja prebavil se lahko pojavijo v času zdravljenja predvsem pri bolnikih, ki so imeli težave z razjedami oziroma zaplete pri krvavitvah ali predrtju oziroma je šlo za starejše bolnike, zato je treba takoj po pojavu zdravljenje prekiniti. Na začetku zdravljenja je potrebno biti pozoren tudi na nenavadne znake v trebuhu in krvavitve v prebavilih. Učinke zdravila lahko vpliva tudi na plodnost žensk.

V času jemanja zdravila Diverin osebe ne smejo jemati drugih zdravil, ki vsebujejo ibuprofen ali druga protibolečinska zdravila z nesteroidnimi protivnetnimi zdravili. Uživanje alkoholnih pijač med zdravljenjem lahko poveča tveganje za neželene učinke na prebavilih in živčevju.

Sočasna uporaba zdravila Diverin z zdravili za zdravljenje putike, kinolonskih antibiotikov, flukonazola ali vorikonazola in gingka biloba lahko imajo nezaželene učinke pri ibuprofenu. Osebe, ki jemljejo zdravila za znižanje krvnega sladkorja morajo spremljati svoj krvni sladkor. Jemanje zdravila nima nobenih učinkov na dojenje in posledice pri dojenčkih v primeru kratkotrajnega zdravljenja.

Zdravilo lahko vpliva tudi na delovanje zdravil proti strjevanju krvi in zdravila za zniževanje povišanega krvnega tlaka ter srčnega popuščanja. Diverin lahko zmanjša učinek zdravil diuretikov za odvajanje vode oziroma lahko poveča tudi količino kalija v krvi.

Uporaba tablet Diverin:

 • ovalno tableto je potrebno pogoltniti z zadostno količino brezalkoholne tekočine, vode ali čaja.
 • Jemanje tablete naj poteka med jedjo ali po koncu obroka hrane.
 • V primeru občutljivega želodca, je potrebno zdravilo jemati med obrokom.

Odmerjanje filmsko obloženih tablet Diverin:

 • Pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let in s telesno maso večjo od 40 kg, lahko vzamejo od ½ do 1 tableto in je potrebno imeti vsaj 4 do 6 ure presledka. Maksimalni dnevni odmerek so 3 tablete.

Pri lajšanju bolečin je potrebno upoštevati, da lahko odrasli jemljejo zdravilo Diverin največ 4 dni, mladostnikom pa ga lahko ponudite največ 3 dni. V primeru, da se stanje ne izboljša, se je potrebno posvetovati z zdravnikom, ki bo določil nadaljnje zdravljenje.

Za težave pri zvišani telesni temperaturi pa se lahko zdravilo Diverin pri odraslih jemlje največ 3 dni, 4, nato pa se je potrebno posvetovati z zdravnikom.

Pakiranje: 20 filmsko obloženih tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecLek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana
Blagovna znamkaDiverin
Namenbolečine po posegih, bolečine v mišicah, bolečine v sklepih, glavobol, menstrualna bolečina, migrena, temperatura, zobobol
Oblikatablete
Oddaj svojo oceno artikla
Diverin 400 mg, filmsko obložene tablete
Tvoja ocena