Detralex 500 mg, filmsko obložene tablete

Zdravila Ostala zdravila Ostala zdravila Detralex 500 mg, filmsko obložene tablete

Zdravilo Detralex se uporablja za zdravljenje simptomov kronične bolezni ven. Detralex je primeren tudi za zdravljenje hemeroidov.  Več ...

od 12,25 €
SKU
g149213

Zdravilo Detralex je zdravilo s mikronizirano prečiščeno falvnoidno frakcijo. Flavnoidi so zdravila, ki pomagajo pri stabiliziranju kapilar in povečujejo tonus ven, odpornost kapilar, zmanjšujejo nastajanje edemov in imajo protivnetne učinke.

Venoaktivna zdravila so ena izmed temeljnih oblik zdravljenja kronične venske bolezni. Značilno sliko kronične venske bolezni predstavljajo številni simptomi (tope in pekoče bolečine v nogah, občutek težkih nog, krči, srbenje ter nemirne noge) in (metličaste in mrežaste vene, varice, otekline, kožne spremembe ter razjede na nogah).

Venoaktivna zdravila zmanjšujejo vnetje venske stene spodnjih okončin, zmanjšujejo prepustnost kapilar in povečujejo tonus ven. Zdravljenje z venoaktivnimi zdravili je potrebno že ob prvih pojavih simptomov (občutek težkih nog, nočni krči, pekoče bolečine) ali znakov (zatekanje nog). Zdravilo Detralex je v obliki ovalnih tablet lososove barve, ki so namenjene farmakološkemu zdravljenju pri venskih bolečinah.

Pojav venske bolečine, ki jo povzroča vnetje v venski steni, pomeni prvi resni znak oziroma potrebnost začetka zdravljenja. Venska bolečina ni običajna bolečina in se zelo razlikuje od drugih bolečin, ki so običajne pri ljudeh. Razširjeno bolečino ven spremljajo še neprijetni občutki bolnikov. Jakost nastajajoče bolečine se ne povezuje s stopnjo bolezni ven in ne pomenijo vidnih znakov bolezni. Za vensko bolezen je zelo pomembno zgodnje odkrivanje in zdravljenje, ki ustavita napredovanje bolezni. Razširjenost venske bolezni je lahko velikokrat spregledana zaradi njenih simptomov in zmanjšuje kakovost življenja pri ljudeh. Če venska bolezen ni pravočasno odkrita in pravočasno zdravljena, lahko pride tudi do invalidnosti. Zdravljenje običajno traja več mesecev ali celo let.

Dejavniki pri razvoju venske bolezni so lahko različni. Pogosta je prisotna dedna nagnjenost na razvoju žilnih bolezni, ki jo skozi proces staranja nadzorujejo naši geni in telesna nedejavnost. Telesna aktivnost mora biti redna in bo pripomogla pri zavretju sprememb na arterijah in venah tudi za dlje časa. Ostali dejavniki tveganja pa so povezani s dolgotrajnim sedenjem in stanjem, debelostjo, hormonskim motnjam med nosečnostjo in menopavzo, izpostavljanje visokim temperaturam, dvigovanje težkih bremen in kajenju.

Zdravilo Detralex se uporablja pri odraslih in je namenjeno:

  • zdravljenju simptomov kronične bolezni ven. Kronična venska bolezen postaja najbolj pogostejša kronična nenalezljiva bolezen. Bolezen v različnih stopnjah je prisotna pri 80% odrasle populacije, pri čemer so vidne spremembe bolezni občutene pri več kot polovici odraslih. Kronična bolezen ven se pojavi na nogah zaradi oteženega pretoka krvi s periferije proti srcu pri poškodovanih in nefunkcionalnih stenah ven. Nedelujoče venske zaklopke preprečujejo vračanje venske krvi v stene, ker se vena razširi ob normalnem tlaku. Zaradi prepočasnega odtekanja krvi iz spodnjih udov, tekočina prehaja skozi steno najmanjših žil in se nabira v tkivu. Niz vnetnih procesov kot posledica delovanja levkocitov na žilno steno in drobno ožilje povzroča poškodbe ven in njihovih zaklopk ter kapilar že v začetnih stopnjah bolezni. Neprijetni občutki se pri bolnikih se kažejo v bolečih ali utrujenih nog, občutku težkih nog, srbenju, nočnih krčev v mečih, pojavu krčnih žil na nogah in otekanju nog. Napredni znaki so vidne spremembe v popokanih kapilarah, krčnih žilah, obarvanosti kože in odprtih ranih na golenih. V kolikor pride do poslabšanja venske bolezni in pojavov simptomov kot so vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede, nenadno otekanje ene ali obeh nog, se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Zdravilo Detralex ni učinkovito pri oteklinah v spodnjem delu nog, ki so nastale zaradi bolezni srca, ledvic ali jeter.
  • zdravljenju simptomov akutne hemoroidalne bolezni (hemoroidov). Hemeroidi so žilni vozli v analnem kanalu v človeškem telesu. Težave se začnejo pri tistih, ki imajo težave z odvajanjem blata, kjer se lahko pojavi krvavitev. Bolezen spremljajo: bolečina, krvavitev iz danke, občutek nepopolnega izpraznjenja črevesa, izcedek, srbenje zadnjika.

Zdravljenje simptomov kronične bolezni ven z venoaktivnim zdravilom Detralex:

Jemljite eno tableto dvakrat na dan. Zdravljenje navadno traja več mesecev ali celo let. Zdravilo je potrebno jemati vsaj nekaj tednov, da se opazijo ugodni učinki. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v šestih tednih, se posvetujte z zdravnikom.

Jemanje zdravila Detralex pri zdravljenju simptomov kronične bolezni ven je najbolj koristno v kombinaciji s pravilno uravnoteženim načinom življenja:

  • osebe, ki jemljejo zdravilo se ne smejo izpostavljati soncu, izogibajo se morajo čezmerni telesni teži ali predolgo stanje.
  • posebej priporočljive so aktivnosti kot so hoja, nordijska hoja, kolesarjenje, pohodništvo, plavanje, ples in gimnastika.

Zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni: Prve štiri dni jemljite dve tableti trikrat na dan, naslednje tri dni pa dve tableti dvakrat na dan. Oseba lahko uživa zdravilo samo za kratek čas in se ga ne sme jemati kot nadomestilo pri specifičnem zdravljenju drugih analnih motenj. V kolikor se pojavi driska, je potrebno prenehati z jemanjem zdravila.

Zdravilo se lahko po opravljenih predhodnih pregledih in postavljeni diagnozi in navodilih od zdravnika uporabljajo tudi pri zdravljenju limfedema pri odraslih.

Zdravilo Detralex se ne priporoča nosečnicam in doječim ženskam. Uživanje zdravila lahko jemljete pri obrokih ali samostojno.

Pakiranje: 30, 36*, 60, 120 ali 180 tablet

*pakiranje je primerno za zdravljenje akutne hemorodialne bolezni (4x2x2 + 3x2x2 = 36 tablet)

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
Blagovna znamkaDetralex
Namenhemoroidi, krčne žile
Oblikatablete
Oddaj svojo oceno artikla
Detralex 500 mg, filmsko obložene tablete
Tvoja ocena