Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Daleron, tablete

Daleron 500 mg tablete lajšajo blage do zmerne bolečine: glavobol, zobobol, bolečine ob menstruaciji, mišične in revmatske bolečine, bolečine po poškodbah ter bolečine po zdravniških in zobozdravniških posegih. Pri prehladnih in gripoznih obolenjih tablete Daleron blažijo bolečine v mišicah in sklepih ter znižujejo povišano telesno temperaturo. Več ...

3,73 €
Zaloga:   Na zalogi

Daleron 500mg, tablete vsebujejo paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Deluje le blago protivnetno. Povzroča manj neželenih učinkov v prebavilih.

S tabletami Daleron lajšamo blage do zmerne bolečine: glavobol, zobobol, bolečine ob menstruaciji, mišične in revmatske bolečine, bolečine po poškodbah ter bolečine po zdravniških in zobozdravniških posegih. Pri prehladnih in gripoznih obolenjih tablete Daleron blažijo bolečine v mišicah in sklepih ter znižujejo povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe.

Ne jemljite zdravila Daleron:

  • če ste alergični na paracetamol ali katero koli sestavino tega zdravila 
  • če imate hudo jetrno ali ledvično okvaro,
  • če imate vnetje jeter, ki ga povzročajo virusi (virusni hepatitis) in
  • če imate prirojeno pomanjkanje encima glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze v rdečih krvničkah.

Zdravila ne smemo dajati otrokom, mlajšim od 6 let.

Nosečnost, dojenje in plodnost: če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Med nosečnostjo in dojenjem po potrebi jemljite zdravilo po priporočilu zdravnika in čim krajši čas, po možnosti samo posamezne odmerke.

Navodilo za uporabo:

Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti.Tableta se lahko deli na enaka odmerka.Tableto pogoltnite s tekočino.

Vsebnost: 

  • Učinkovina je paracetamol. Ena tableta vsebuje 500 mg paracetamola.
  • Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so koruzni škrob, povidon, smukec (E553b), brezvodni koloidni silicijev dioksid (E551), magnezijev stearat (E470b), formaldehid kazein in kalijev sorbat (E202). 

Odmerjanje:

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom ali medicinsko sestro.

Odrasli in otroci, stari 6 let in več: Priporočeni odmerek za odrasle in otroke, stare več kot 12 let, je 1 do 2 tableti, za otroke, stare od 6 do 12 let, pa ½ tablete do 1 tableta. Odmerek lahko ponovite do 4-krat na dan. Presledek med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure. V 24 urah smete vzeti največ 8 tablet, otroci, stari od 6 do 12 let, pa največ 4 tablete.

Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti.

Za odrasle je trajanje samozdravljenja pri lajšanju bolečine največ sedem (7) dni, za zniževanje povišane telesne temperature pa tri (3) dni.

Za otroke stare od 6 do 12 let pa je trajanje samozdravljenja pri lajšanju bolečine največ pet (5) dni, pri zniževanju povišane telesne temperature pa tri (3) dni.

Otroci, mlajši od 6 let: Zdravila ne dajemo otrokom, mlajšim od 6 let. Suspenzija Daleron vsebuje paracetamol v odmerkih, ki so primerni za otroke, mlajše od 6 let.

Bolniki z zmanjšanim delovanjem ledvic: Zdravilo dajemo previdno bolnikom z zmanjšanim delovanjem ledvic. Bolniki s hudo ledvično okvaro zdravila ne smejo jemati.

Bolniki z okvaro jeter: Zdravilo dajemo previdno bolnikom z motnjami v delovanju jeter. Bolniki s hudo jetrno okvaro zdravila ne smejo jemati.

Starejši: Starejšim odmerka ni treba prilagajati.

Pakiranje: 20 tablet (2 pretisna omota po 10 tablet)

Opozorila

Pred začetkom jemanja zdravila Daleron se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

  • če imate blago ali zmerno zmanjšano jetrno ali ledvično delovanje, smete jemati tablete Daleron le pod zdravnikovim nadzorom,
  • če imate slabo stanje prehranjenosti, npr. zaradi zlorabe alkohola, izgube apetita (anoreksije) ali slabe prehrane,
  • tablet Daleron ne jemljite dlje, kot je za zdravljenje nujno potrebno; če trajajo bolezenski znaki kljub zdravljenju več kot 5 dni, naj o poteku nadaljnjega zdravljenja presodi zdravnik.

Previdnost je potrebna pri oslabelih in izčrpanih bolnikih ter pri alkoholikih.

Pri dolgotrajni uporabi zdravila Daleron za zdravljenje glavobolov se lahko glavoboli poslabšajo in

pojavijo pogosteje. Če imate pogoste ali vsakodnevne glavobole, se posvetujte z zdravnikom.

Izdelek je zdravilo. Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Lastnosti
ProizvajalecKrka, tovarna zdravil, d. d., Šmarješka cesta 6, 8000 Novo mesto
Blagovna znamkaDaleron
Namenbolečine po posegih, bolečine v mišicah, bolečine v sklepih, glavobol, menstrualna bolečina, temperatura, zobobol
Oblikatablete
Oddaj svojo oceno artikla
Daleron, tablete
Tvoja ocena