Koža je naše največje čutilo in je občutljivo na različne vrste dražljajev iz okolja. Zdrava koža je zaščitena s tanko plastjo mešanice loja, znoja in kožnih lusk. To je zaščitni mastni kislinski plašč, ki daje površini kože mehkobo, sijajnost in prožnost, mastne in kisle sestavine tega plašča pa dajejo koži varovalne sposobnosti. Kožo v postopku dozorevanja zaznamujejo spremembe v strukturi in funkciji, zato ji je za ohranitev lastnosti, ki omogočajo potrebno zaščito celotnega organizma, treba pristopati celovito.

Zakaj sta pravilna nega in zaščita kože pri inkontinenci tako pomembni?

Koža oseb, ki imajo težave z urinsko in fekalno inkontinenco, zahteva posebno nego. Pri čiščenju z vodo in negi z neprilagojenimi sredstvi, se odstranjujejo naravni epidermalni lipidi kože. Koža takrat postane suha, njena zaščitna funkcija pa slabi. MoliCare Skin program za nego zrele kože temelji na naravnih sestavinah, ki hranijo, ščitijo in obnavljajo kožo, še posebej, ko je izpostavljena težavam z inkontinenco.

Uhajanje_urina

Idealen postopek nege pri inkontinentni osebi:

1. Čiščenje kože pri inkontineci

Vsakodnevno umivanje tanjša zaščitno plast kože. Odstranijo se naravni lipidi in barierna funkcija oslabi. Pri menjavi pripomočka svetujemo, da za čiščenje uporabite MoliCare Skin čistilno peno ali MoliCare Skin vlažilne robčke.

2. Zaščita občutljive kože

Nezaščitena in inkontinenci izpostavljena koža je občutljiva na snovi kot so amonijak in prebavni encimi v blatu. Po čiščenju kožo zaščitite tako, da nanjo nanesete MoliCare Skin transparentno zaščitno kremo, ki kožo nahrani s hranilnimi snovmi ter ustvari zaščitno oblogo pred škodljivimi snovmi. V primeru rdečice nanesite v tankem sloju MoliCare Skin cinkovo zaščitno kremo.

3. Pripomoček za inkontinenco

Blagovna znamka MoliCare ponuja pripomočke za zaščito pri inkontinenci, kot so predloge, hlačne predloge ali mobilne neprepustne hlačke.

Nega kože pri inkontinneci

POMEMBNO: Izbira ustreznega pripomočka zagotavlja največje udobje in zaščito pred uhajanjem. Na spletni strani www.hartmannplus.si/molicare/ izpolnite obrazec, ki vam bo pomagal pri izbiri pravega pripomočka za inkontinenco.

Qr koda hartmann