Ataxxa, kožna raztopina za pse 500 mg

Dom Domače živali Veterinarska zdravila Ataxxa, kožna raztopina za pse 500 mg

Učinkovito zdravilo za vse pasme psov in zatiranje zunanjih zajedavcev (bolh, klopov, uši) ter preprečevanje njihovega razmnoževanja. Raztopina je primerna za pse, ki imajo najmanj 4 in največ 10 kg. Več ...

7,57 €

Trenutno ni dobavljivo

Ataxxa kožna raztopina za pse 500 mg je posebej oblikovana raztopina bistro rumenkasto rjavkaste barve, ki začne delovati ob nanosu na pasjo kožo. Izdelek ima belo polipropilensko merilno kapalko z učinkovinama permetrin in imidakloprid. Med dvema nanosoma je potreben premor 4 tednov in je priporočeno zdravljenje vseh psov v gospodinjstvu.

Zdravilo Ataxxa deluje v obliki kožnih kapljic in se po nanosu razporedi po celotni površini pasjega telesa. Ostanki zdravila na koži in dlaki ostanejo najmanj 4 tedne. Učinek odstranjevanja zajedavcev poteka kontaktno, za katere je že usoden stik z učinkovino na dlaki ali koži zdravljenega psa. Zajedavci prehiti stik z zdravilom, preden bi hoteli ugrizniti psa. Dodatno pa je pri klopih povzročen občutek pekočih nog, ki jih učinkovina permetrin prežene.

Težave z klopi se v Sloveniji pojavijo v spomladanskem in jesenskem času. Klopi predstavljajo nevarnega aktivnega zunanjega zajedavca pri psih ob primernih temperaturah, ki niso nižje od 4 do 5 °C. Zaradi prenašanja različnih bolezni je potrebno, da psa po vsakem končanem sprehodu temeljito pregledate in klope odstranite.

Bolhe predstavljajo problem pri živalih skozi celotno leto. Samo majhen delež, okoli 5% odraslih bolh je vidnih. Ostale oblike bolh so jajčeca, ličinke in bube. Zdravljenje bolhavosti pri psih je pomembno zaradi uničevanja zajedavca in zatiranju njihovih razvojnih oblik. Znaki, da ima pes bolhe so povezani z praskanjem, ki je lahko različno intenzivno. Pomembno je, da se pregledujejo kožušček in da pravočasno odkrijemo skupek črnih pikic med dlako.

Ataxxa zdravilo deluje na odrasle bolhe in njihove ličinke, kjer so vidni rezultati v 1 dnevu, pri klopih pa so rezultati vidni po 2 dneh. Posamezni klopi lahko ostanejo pritrjeni in vidni tudi po nanosu raztopine. V tem primeru se priporoča odstranjevanje klopov, ki so prisotni na psu ob nanašanju zdravila in se prepreči pritrditev in sesanje krvi.  

Uporaba Ataxxa kožne raztopine za pse 500 mg:

Merilno kapalko je potrebno držati v pokončnem položaju in istočasno držati zaporko. Nato je potrebno potrkati po ozkem delu merilne kapalke in počakati, da se celotna vsebina steče v glavni del. Kapalko zavremo in snemimo zaporko. Zaporko je potrebno obrniti ter namestiti na kapalko iz druge strani. Po pritisku na zaporko, ki jo je potrebno zavrteti, se bo pretrgalo tesnilo, ki ga je potrebno odstraniti z merilne kapalke.

Pri odmerjanju je potrebno upoštevati, da je 10mg/kg telesne mase imidakloprida in 50 mg/kg telesne mase premetrina.

Volumen (ml) Imidakloprid Permetrin
1,0 ml 10-25 50-125

Pes mora biti v mirnem stoječem položaju in ob primernem času za sušenje raztopine. Vsebino merilne kapalke je potrebno nanesti na predel lopatice, kjer se najprej razdeli dlako in doseže mesto kože. Vsebino merilne kapalke je potrebno enakomerno nanesti na kožo in jo močno stisniti. Vedno je treba porazdeliti dlako, da je vsebina nanešena neposredno na kožo. 

Zdravljenje nima povezave z namakanjem živali ali če se zmočijo. Učinkovitost zdravila se zmanjša samo v primeru pogosto ali daljše izpostavljenosti vode in je potrebno biti pozoren na odmerke in se lahko nanosi izvajajo enkrat na teden.

V primeru uporabe šampona je potreben premor v trajanju 2 tednov za nanos zdravila. 

Previdnostni ukrepi

Ataxxa raztopine ne sme priti v stik z očesi ali gobca psa in se ne sme nanašati na poškodovano kožo. Pri odmerjanju je potrebno upoštevati težo psa (ne smejo biti lažji od 4 kg) in da je starost psa, starejša od 7 tednov. Pri uporabi zdravila je potrebno počakati, da se nanos zdravila posuši, saj je izjemno strupeno za mačke. Dotikanje psa je možno samo pri suhem mestu nanosa.

V primeru bolnih ali izčrpanih psov, se je pred uporabo potrebno posvetovati z veterinarjem. 

Pakiranje, 1 merilna kapalka z 1 ml raztopine.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in nezaželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom.

 

Lastnosti
Blagovna znamkaAtaxxa
Namenzajedavci
Oblikakapljice
Oddaj svojo oceno artikla
Ataxxa, kožna raztopina za pse 500 mg
Tvoja ocena